51tilføjet af

Så er det endelig lykkedes !!!

Ind i vores rygerum, liggende meget afsondret fra alt og alle og langt fra alfarvej, kom en af ikke-rygerne ind.
Det skal siges at denne kollega er yderst fanatisk i sine malerier af os rygernes endeligt - hvilket efterhånden gør, at personen er en stående vits for os rygere.
Nå, men "byldepesten" kommer ind og får at vide at hun er uønsket, da hun er ikke ryger.
Hun bliver bedt om at blive udenfor rummet og råbe sine beskeder igennem døren, da vi ikke ønsker at påføre hende diverse sygdomme, værende de smitsomme eller ej.
Men ak nej, "byldepesten" går frejdigt ind og klager over at der er ingen stemning i ikke rygernes rum, at hun gerne vil være sammen med os.
Hun får endnu engang at vide, at vi er farlige at være sammen med, at hendes helbred tager skade indenfor de næste 20 sekunder, hvorfor det vil tjene hendes interesser bedst, hvis hun forføjede sig.
Vi får så gennet hende ud og laver et stort skilt på døren, hvor der står "DANGER - HEALTH HASARD", "INGEN ADGANG FOR IKKE RYGERE".
Tror I så ikke at "byldepesten" løber til overkommandoen og klager over vores ukollegiale adfærd?
Nu har jeg så set det med - jeg havde nu aldrig troet at det var muligt at skulle kunne smide en ikke-ryger ud af vores rum.
Gad vide hvordan dagen imorgen bliver og hvilke skilte vi skal have lavet til vores dør?
tilføjet af

Lad hende dog være

Hvis hun gerne vil være sammen med jer hvorfor må hun så ikke?
tilføjet af

Hvorfor?

Fordi vi skal høre på hende evindelige tirader omkring vores rygning - derfor.
Når vi nu er så farlige både for os selv og omverden, er der ingen grund til at udsætte "byldepesten" for en sundhedsrisiko. Det er der ingen af os, der ønsker.
Jeg har intet imod at "byldepesten" har denne holdning m.h.t. røg.
Men så må man også være konsekvent og leve efter denne holdning, uanset om man keder sig eller ej.
DERFOR !
tilføjet af

kunne det

tænkes at der er nogen der ikke kan lide lugten af hendes deodorant?
tilføjet af

... ..

Undskyld mig, , men det der lyder MEGET barnligt i mine ører!
(skal siges at jeg er 16 år)
I er voksne mennesker😮
Burde respektere hinanden!
-Synes at det er utroligt at sådanne ting skal ske.. Kan kun ryste på hovedet ..
Virker lidt som folkeskolen
"Voksne"
tilføjet af

bare vent

til du starter på det store arbejdsmarked, alt andet er vand i forhold til, mobning, chikane, misundelse, bagtaling, "knive i ryg" bla bla bla det er slemt derude doo'h :o)
tilføjet af

Ja du er.

Et barn altså !...... og derfor skal du ikke blande dig i de voksnes trakaserier, men i stedet sætte dig roligt ned og læse alle de frelste ikke rygeres nedladende meninger om rygerne, og deres hadefulde forfølgelse af rygere, og forsøg på at få forbud mod alt der heder rygning......................... så hvad mon den ko der bliver kaldt "byldepesten" dog i et rygerrum ?..... har hun mon mere i munden end hun har i hovedet !.
tilføjet af

Sikke en arbejdsplads

Glæder du dig hver morgen til at gå på arbejde?
tilføjet af

Det er der.

Vel ingen der gør med de fanatiske frelste antirygere der har forpestet samfundet!............... de minder sgu mest af alt om den Spanske inkvisition !.
tilføjet af

I har jo et rygerum endda langt

væk fra andre - det er jo løsningen, jeg kan forstå på indlægget at omtalte dame har chikaneret jer med sine dommedagsprofetier om de store farer -jeg er sikker på at i selv kender eventuelle farer ved rygning, og når i ikke generer andre bør hun jo være glad og la`jer sejle jeres egen sø.
tilføjet af

Tjaaa....

Er tingene foregået som du beskriver, lyder hun til at være ret langt ude, når hun ligefrem vil møde op i jeres rygerum, blot for at belære jer om rygningens konsekvenser. Det gad jeg sgu heller ikke høre på!
Men når det så er sagt, så lyder i satme som en værre flok kællinger på jeres arbejdsplads! Men, måske i ikke har så meget andet at gå op i?
Du spørger til sidst: "Gad vide hvordan dagen i morgen bliver og hvilke skilte vi skal have lavet til vores dør?"
Hmmm.... hva´ med at rette stavefejlen på jeres nuværende skilt, hvis i ej kan finde på andet at gå op i, til "DANGER - HEALTH HAZARD", "INGEN ADGANG FOR IKKE RYGERE", så hun ikke behøver bekymre sig om i nu sidder og spiller alle jeres surt tjente penge op?
Bare et forslag!
tilføjet af

En sur kælling.

Lyder det som du selv er, da du sansynligvis er en af de sædvanlige vækkelsesprædikanter der råber dommedagsprofetier op om tobakkens skadevirkninger!...... men i ærgelse over ikke at kunne tale fordømmende om disse rygere der er forulempet af en "frelst" kan du kun finde på at ørle om stavning!....... du er sgu for langt ude..... Dooooo.
tilføjet af

Aahhhh...

du fattede den altså slet ikke, Mjølner?
tilføjet af

Mjølner fatter aller´ en ski´

Den dag jeg får en opskrift på julegodter af Hlalfevil eller dulkis, det er den dag jeg går helt grassat præcis på ham.
HAN ka´ et´ læse indenad, men nogle gangen tror jeg ikke engang han har forsøgt. Han farer bare over folk - for en sikkerheds skyld.
Kender du ikke den type, der ikke forstår hvad vi kalder dem, men vi får lige en på potten, når de alligevel er i nærheden.
tilføjet af

Nemlig!.

Jeres slags skal behandles som en græsplæne!..... slåes tit for at holdes nede !........ ellers tager i også overhånd, og bliver ikke til at styre.
tilføjet af

He he

lige præcis!
tilføjet af

Jo det er vi mange der gør

Jeg har en fantastisk arbejdsplads. Efter en netop gennemgået medarbejdertilfredshendsundersøgelser, viser det faktisk en overvejende stor tilfredshed med arbejdspladsen. Også blandt rygerne, selvom de skal gå udenfor for at ryge.
tilføjet af

Måske burde.

Dig og din "kloge" veninde læse debatindlægget igen !....... "Byldepesten" kom ikke ind og snakkede om rygningens skadelige virkninger!..... det havde hun gjort så grundigt at rygerne var gennet langt væk fra de andre!.... og da disse "frelste" antirygere er lige så hyggelige at være sammen med som et får på heden en sommernat, kom hun ned i rygernes rum for at opleve liv !....... det burde hun sgu da have tænkt på noget før!.....og måske burde i få lært lidt Dansk så i også forstår betydningen af det skrevne!.
tilføjet af

Tror du.

Den anden person du arbejder sammen med i firmaet er ærlig så ?.
tilføjet af

Rolig nu

Det er vist de færreste ikke-rygere der gør sådan.
tilføjet af

Ja i de.

Ekstremistiske antirygeres tankeunivers !.
tilføjet af

Du er godt nok bitter

Fylder rygningen virkelig så meget i dit liv, at der ikke er plads til andet?
En virksomhed med 1200 ansatte, og en DMI måling på overvejende tilfredshed hos 92% af medarbejderne.
Og nej, DMI står i denne forbindelse ikke for Danmarks Meterologiske Institut!
tilføjet af

Du er mere bitter end først antaget.

Jeg føler med ... de stakler der skal omgåes dig i hverdagen. Det må være et helvede.
tilføjet af

Tro det eller ej

men det gør jeg - jeg har nemlig humor i modsætning til visse andre.
Iøvrigt fungerer opdelingen mellem rygere og ikke rygere ganske fint - lige altså bortset fra idag.
tilføjet af

Fair nok...

du har ret. Mig der ej havde læst det rigtigt.
Men det gør da ikke de "kællinger" i rygerummet mindre kællingeagtigt... tværtimod da! Lyder sgu som en ringe arbejdsplads, siden kollegerne vil opføre sig så barnligt.
tilføjet af

Jeg ryger ikke!.

Det det handler om for mig er den enkeltes ret til styring over eget liv uden disse røvhuller der hele tiden ved hvad der er bedst for andre end dem selv !...........og glem dit socialistpis med at "det går da også ud over mig", for det er der sgu så meget af det I har påduttes os andre at vi heller ikke synes er så smart men lever med enda!...... perfume F.eks.... og Muslimer!.
Så hvis i passede jeres egen næringsvej, og accepterede andre som de er, accepterede disse "andre" måske også jer selvbestaltede smagsdommere!, og livet blev lidt lettere for os alle sammen.
tilføjet af

Men bitter - det er du

Uanset hvor meget du så påstår du ikke ryger.
Og du taler desuden meget grimt. Det bliver man vist ikke i bedre humør af.
tilføjet af

Til Øboen

Det er netop det, der er pointen.
Når hun keder sig eller er utilfreds med ikke rygernes selskab, så er det som om de farer hun konstant minder os om, pludselig forsvinder.
Jeg har fortsat intet imod ikke rygerne, jeg er bedøvende ligeglad med deres hetz - men jeg kan altså ikke fordrage mennesker, der i det ene øjeblik prædiker det ene og i næste øjeblik hedder prædiken noget helt andet.
Enten har man en holdning og så må man efterleve denne, eller så har man ikke ......... længere er den egentlig ikke.
Men hun vil måske være et studie værd i forbindelse med passiv rygning - man kunne måske bevise et eller andet med at passiv rygning skader mindre, når man frivilligt udsætter sig for denne?
tilføjet af

Tværtimod.

Når det kommer til stykket er mit menneskesyn sikkert mere bredt end dit!........ og jeg har lutter gode arbejdskoleger, der har det fint med mine særheder, såvel som jeg har det fint med deres!...... vi behøver sgu ikke nedskrevne regler om alt, vi kender betydningen om at være der alle sammen, i modsætning til visse andre!.
tilføjet af

Det er da glædeligt.

Og samtidig beklageligt, at du har en kollega der ikke helt har fattet konsekvensen af et rygerum.
Hvis hun er den der har råbt højest om rygerum, så forstår jeg godt I syntes hendes tilstedeværelse i "jeres" rum er lidt malplaceret.
Selv kunne jeg aldrig drømme om at gå ind i et rygerum.
Men mon ikke hun er en en'er?
Og der er jo altså forskel på at sidde i røg hele dagen, og så kun blive udsat for det i pauserne. Det må vel selv du kunne erkende.
tilføjet af

Vel ikke så sært.

Med sådanne "Tågehorn" som dig der tuder i døgndrift om forbud, i stedet for at tænke på at du måske gør noget der ikke er så smart for andre.
tilføjet af

Hører vores

mandlige kollegaer i rygerrummet også ind under begrebet kællinger?
tilføjet af

Måske.

Måske ikke!..... måske vil de prøve at give tilbage af samme mønt, for at komme andre forbud i forkøbet!....... forbud er jo fint...... når det er andre det rammer, og ad Helvede til når det er en selv!, derfor var det vel bedre om folk accepterede andre som de er!......
tilføjet af

Du har da fuldstændig ret i

at der er forskel på at blive udsat for røg hele tiden eller kun i pauserne.
Det benægter jeg ikke.
Men når nu "byldepesten" altid har været en fanatiker, så mener jeg at det er på sin plads at behandle hende som sådan - du ved "som man råber i skoven, sådan får man svar".
tilføjet af

Ja da...

tilsyneladende!
tilføjet af

Det tror jeg de ville

blive overraskede over - men OK, hvis du synes det.
Iøvrigt kan jeg ikke få øje på noget kællingeagtigt ved at behandle en person på samme måde som hun behandler os.
Jeg ved godt at der står i Bibelen at man skal vende den anden kind til, men det evner jeg ikke.
Jeg giver tilbage med samme mønt.
Hvis denne adfærd er i din begrebsverden lig kællingeagtig, så er det lige før jeg tager det som en kompliment.
tilføjet af

Det tillade jeg mig at tvivle på

Du har tydligt her vist, at du har absolut intet til overs for de der tænker anerledes end dig.
tilføjet af

Forbudet

Men syntes du så ikke forbudet har været nødvendigt?
Jeg tror da aldrig at Blå Corner og CO. ville have taget, hende ikke-rygeren som indlæget handler om, seriøst, og dermed respekteret hendes ønske om at være røgfri, hvis det ikke havde været for forbudet. Hun har jo bare, i deres øjne, været en pestilens.
Forbudet tilgodeser jo også de kolleger vi måske ikke lige bryder os så meget om, fordi de har en anden holdning end os, og som derfor bare kan "sejle deres egen sø".
tilføjet af

Du er vel nok velformuleret.

Du aner intet om hvordan jeg agerer i hverdagen.
Men kald mig bare tågehorn. Det siger mere om dig end om míg.
tilføjet af

Og det mener.

Du at du har ?......... vorherre bevares !.....man kan godt høre du er en af de venstreorienterede, med humanistisk indstilling, der er parat til at fjerne enhver forhindring for at gennemføre dine og dine ligesindede ensporede politiske ideer.......for du besidder jo den eneste sandhed !.......
Min filosofi er sgu mere enkel!, lad mig være i fred, så skal jeg nok lade dig i fred også!......
tilføjet af

Ja!.

Det siger at jeg i modsætning til dig ikke er et tågehorn !...... ;o)
tilføjet af

Nu er du.

Sgu da direkte dum..... eller er det fordi du er løbet tør for argumenter?.
Hvordan fan kan du mene forbudet er "nødvendigt" når den dumme ko ikke engang vil være i det røgfrie rum hun "hylede" for at få?....... så vil jeg da mene hun, og mange af i andre kun hyler for at hyle!.
tilføjet af

AHA

- ganske interessant at få tillagt egenskaber som du umuligt kan vide noget om.
Ryger eller ikke ryger - det, som sagen handler om er at "byldepesten" bliver åbenbart mindre syg af røg når hun vælger det til, fremfor hvis hun blev udsat for samme røg når hun har valgt det fra.
M.h.t. om forbuddet virker eller er årsag til vores rygerum? Det har ikke haft nogen reel betydning, da vi altid har haft rygerum - længe inden det blev påbudt.
Og sjovt nok, er nogle af de bedste ideer til gavn for arbejdspladsen, blevet født i samme rygeerum.
tilføjet af

Slet ikke...

og joooo... det kan da godt være jeg er dum. Men så er jeg da guske lov ikke alene kan jeg læse på dit noget naive svar.
Men læs lige indlægget igen. Der står intet om at hun ikke ville være i det røgfrie rum. Hun blev bedt om at råbe sine beskeder igennem døren, af hendes barnlige kællingeagtige kolleger, hvorefter hun frejdigt går ind for at fortælle at hun gerne vil være sammen med "kællingerne". Mon ikke det kunne tænkes at hun opfordrer "kællingerne" til ikke at være så snævresynet, og komme lidt ud fra deres rygerum, for at tilbringe lidt tid sammen med andre kolleger.
tilføjet af

Du er ikke dum

du har bare ikke forstået at vi sundhedsfarlige, samfundsundergravende, rygende rædselsindivider ønsker at holde vores last for os selv - lige så uønskede vi er hos ikke rygerne, lige så uønskede er ikke rygerne i vores rygerum.
Længere er den stadig ikke.
tilføjet af

P.S.

vi er sammen med hende i al arbejdstid undtagen pauserne - og for mit vedkommende må jeg tilstå at jeg omgås ikke fanatikere.
På arbejde kun nødtvunget og i min fritid slet ikke.
Jeg opfatter derfor rygerummet som et sted hvor jeg er fri for hende og hendes fanatisme og hvor hun som ikke-ryger overhovedet intet har at gøre.
tilføjet af

Forbud nødvendigt

Men så er der mange andre arbejdspladser der endnu ikke har rygerum, hvor forbudet er nødvendigt, for at tilgodese alle.
tilføjet af

En påstand

Det undrer mig ikke, at I har fået gode ideer over en smøg. Rygning hjælper på koncentrationen og virker afslappende. Dette er gavnligt for kreativ tænkning. Ydermere er det mit indtryk, at rygere ofte er lune typer med en fleksibel tankegang. Så når I er sammen i jeres rygehule, bliver resultatet at I tænker "out of the box" - det som de på visse kurser kalder innovation. I sku´ ha´ bonusbetaling for jeres gode ideer.
tilføjet af

Nemlig rygerum.

Absolut... og respektere jeg 100%. Jeg blander mig heller ikke i, om folk ryger, men blot hvor de ryger.
tilføjet af

Sagen i en nøddeskal.

I din verden mener du at forbud er for at "tilgodese alle"......... så kan man vel ikke blive mere snæversynet!.
tilføjet af

Sagtens..

man kan bare argumentere som dig.
tilføjet af

hvor er det dumt.

Hvis hun nu endelig har lyst til at sidde der så lad hende gøre det, i rygere skader alle ligegyldigt hvor i er, for i ryger alle mulige andre steder end i et ryger rum, så hun tager vel ikke skade af at sidde der med jer for engangs skyld?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.