14tilføjet af

Rådighedsbeløb?

Hvor stort et beløb skal man som familie på fire have tilbage, når alle faste udgifter (lån, ejendomsskat, el, vand osv) er betalt? Altså, hvor meget skal der ialt afsættes pr. måned til mad, husholdning, benzin, ferie, gaver, tøj osv, for at det hele kan løbe rundt? Nogle erfaringer?
tilføjet af

Har din bank ikke reget det ud for Jer?

Det er det, man har banker til, bl.a.
tilføjet af

Jo, de har...

... regnet ud, at vi har 12.000 til rådighed om måneden, hvis vi køber det hus, som vi ønsker. De mener, at vi godt kan leve for det, men det er jo meget individuelt. Derfor er vi interesseret i at vide, hvad andre har af erfaringer. Vi har lige nu kun et enkelt barn, som stadig er meget lille, og derfor stadig billig!
tilføjet af

Selve husholdningsbudgettet

- skal du bruge omkring 6000 på. Dvs mad og øvrige dagligvarer, så har du vel en daginstutionsplads og måske nogle biludgifter, som også rykker lidt. Især den sidste post kan jo være afgørende for, hvor langt dine 12.000 rækker.
tilføjet af

det kan

gøres dyrere eller billigere, alt efter hvor i ligger jeres indkøb, hvor meget mobil i bruger osv.
En efterlønner har ikke det beløb til rådighed, men mange klarer sig.
tilføjet af

4000

har vi her i huset, til en voksen og 2 børn på 12 år. Det er til alt.
tilføjet af

Ok...

6000 til husholdning, det lyder meget rimeligt. Billån og daginstitution skal ikke ind under de 12000, det er der sat af til. Derudover er der sat 6000,- om året af til reparationer/syn af bil.
tilføjet af

3.600,- pr voksen og 1.500,- pr barn...

Det var hvad vi fik oplyst af kreditforening/bank da vi skulle købe hus - Det var vist en gennemsnitsberegning de havde lavet... Men det er jo meget forskelligt, hvor meget man bruger...
tilføjet af

Det var ikke møj!

- er det da ikke en stor trøst at vide, at vi ingen fattige har i Danmark?
- Jeg synes godt nok morskaben, må være begrænset med sådan et budget.
tilføjet af

Husk at der er noget

der hedder uforudset udgifter, når man har hus - f.eks. en revnet tagrende, vaskemaskinen der skal udskiftes, fyret der går i stykker, osv.
Jeg synes heller ikke du nævnte fosikringer? - eller er det noget jeg har overset?
tilføjet af

Mere end

som så. Der er ingen morskab, og det hele foregår med tunge lige i munden
tilføjet af

Det er også med

Der er afsat beløb til forsikringer og vedligehold af hus.
tilføjet af

Familie på 2 voksne og 4 børn

Vores rådighedsbeløb er ca. 10000 kr. om måneden - inkl. alt. Madbudgettet er på ca. 5000 kr., resten er tøj, vask, fritidsaktiviteter, biograf/legoland el. lign. Mit råd til jer er, at I skal se på jeres nuværende budget og hvis der er luft til at spare op (evt. har I gjort det) så vil I kunne sidde med en dyrere husleje.
tilføjet af

Beregn rådighedsbeløbet

Ved godt det er længe siden dette emne var relevant men beregn evt. rådighedsbeløbet på http://www.banktorvet.dk/beregn/radighedsbelob/
kh Krudtugleinden
tilføjet af

Rådighedsbeløb - læs om

Der er også en ok oversigt over de mest almindelige beløb her: http://www.hvordan.dk/hvordan-beregnes-raadighedsbeloeb-ved-laan-i-bank Der står også lidt om hvordan bankerne opfører sig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.