5tilføjet af

problem med de røde tegl?

et tegl har løsnes sig og gledet 10 cm. ned, og der regner det ned af muren.
jeg hader højder og har derfor prøvet at skubbe den på plads med div. træstykker, tagrender, men den har vist fået et el. andet boblemasse og jeg tør ikke rode med det.
er der risico for at hele tegltaget ryger ned hvis jeg bruger lidt kraft?
hvad/hvordan skal jeg gøre, har ikke råd til en tagmand?
tilføjet af

forslag

Kender du ikke én der kan hjælpe dig??
Det bliver da først rigtig dyrt hvis du skubbet til flere sten?
tilføjet af

du kan sagtens

du kan sagtens skubbe det på plads... hvis du er bange for højder, så få en til at hjælpe dig. Det er vigtigt at du beskytter din mur mod regn, da den selvfølgelig ikke har godt af alt det fugt. Det kan udvikle råd og/eller svamp. Den "boblemasse" du taler om, er sandsynligvis en slags kit, som man brugte i gamle dage til at tætne taget, hvor man idag bruger undertag. Når teglet er sat på plads, skal du tætne det igen med nyt kit.
Hilsen en ingeniør :)
tilføjet af

du har ikke råd til siveskader...

hvis det nu koster dig ca. 500 at få lagt teglet på plads.
Omvendt - hvis ikke du får lukket din "klimaskærm", som det hedder, dvs. mur, vinduer, tag - alle flader der lukker af mod vind og vejr - så kan du få alvorlige skader i dit hus.
Og den slags skade der vil opstå som følge af f.x et løsnet tegl, er IKKE dækket af forsikringen, da det vil være en siveskade (langsomt opstået, ikke på et døgn)
Så hvis først du får frostsprængninger i murværket, rådskader i underliggende trækonstruktioner, eller endnu værre svamp i mur og/el. træ som følge af konstant opfugtning - tja, så blir det RIGTIG RIGTIG dyrt.
Så se hellere at får ringet til den lokale murer efter et tilbud. Du kan indhente flere tilbud og vælge det billigste. Du kan evt også aftale en betalingsordning over 2 mdr. el lign.
tilføjet af

tror ikke boblemassen er det gl kit

men derimod et moderne byggevarmarkedsprodukt...
Desværre af den slags "hurtig fix det selv", som så ikke er lige så godt som gedigen håndværksmæssig løsning.
Der var ikke kit som understrygninger i gl. dage, men mørtel.
Og der har nogle så valgt at bruge sådan et opskummende produkt til at lukke hvor mørtelunderstrygningen er faldet ud. Desværre ikke særlig god løsning på længere sigt.
tilføjet af

takker

for svarene.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.