12tilføjet af

Planter der kan leve i mørke...

Jeg kunne godt tænke mig at få lidt 'grønt' på mit toilet. Men desværre er det ikke i besiddelse af et vindue og dermed lys, så spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt at finde planter, der kan trives uden sollys?
Kender du nogen?
På forhånd tak :-)
tilføjet af

forslag

prøv at smide en klump tang i et glas vand?
tilføjet af

prøv

med en husfred og en julestjerne.
tilføjet af

Husfreden en god nok ide

Julestjernen en dårlig, men til gengæld kan en bregne gøre dit badeværelse meget dejligt grønt.
tilføjet af

Nej!

så kort kan det siges.
Alle grønne planter skal have et minimum af lys for at kunne overleve. Eneste undtagelse er visse snyltende planter som lever på andre planter som tilgængæld kræver lys. Så indirekte er disse snylteplanter også afhængige af lys.
Der er dog en mulighed. Hvis du installerer et par dagslysrør umiddelbart over din badeværelsesplante vil den kunne trives på dette kunstige lys. Det virker ihvertfald glimrende med akvarieplanter.
Men du er nødt til at lade lyset brænde ca. 10 timer i døgnet og det er måske lidt drastisk for at have lidt grønt på badeværelset.
Alternativt kunne du have et par stykker du flyttede rundt med, så de stod i badeværelset indtil de begynder at se træls ud og derefter får lov at lade op i vindueskarmen.
Eller du kunne få en vellignende plasticplante.
tilføjet af

Sømandstrøst

Den findes i de fleste havecentre. Hvis ikke, så er den til at skaffe.
Den har fået sit danske navn, fordi den i gamle dage "trøstede" sømændene. I den tid, hvor der kun var træskibe til, og hvor besætningen boede under dækket.
Den kunne klare sig i flere uger i træk, under dæk, uden sollys. Når der så var landlov, var det om at få planten ud i lyset, så den kunne klare sig nogle uger igen.
Det samme kan jo nemt efterlignes på dit badeværelse. Sæt den i et solrigt vindue en weekend over, en gang i mellem. Så klarer den sig fint :oD
tilføjet af

Sømandstrøst

tilføjet af

planter

Champignon trives godt i mørke og så kan de spises
tilføjet af

grønt til badeværelset.

Spansk skæg(hænge mos) egner sig godt da det lever i fugt og behøver ikke det store lys. Prøv evt. at kigge på denne side. Med venlig hilsen Zenia.
http://www.haveabc.dk/frontpage.aspx?id=14&type=26&dbid=3508be26-1c22-44c5-9268-67532cf682c4
tilføjet af

forslag

dybt godnat, hvem fanden gider at have en klump tang liggende i et glas på deres toilet?. du behøver ikke at være så sarkastisk, prøv at tænk lidt før du giver ligegyldige forslag.
tilføjet af

Der findes ingen

tilføjet af

Planter der kan leve i mørke...

Jeg vover mit helbred.....
Hvad med en kunstig, de er næsten 100% look-a-like.
tilføjet af

Planter der kan leve i mørke...

Hav en 5 watt lavenergi-pære tændt konstant.
Den bruger for 20 øre pr. døgn.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.