7tilføjet af

Pakkekalender - ræs eller kræs?

Jeg havde forleden en diskussion med en anden forælder, der rev sig lidt i håret over, at nu var pakkekalenderens tid over os igen, oh ve og skræk! ;O)
Hendes problem var/er, at forventningerne synes at blive større for hvert år og det samme med omkostningerne. Hun er efterhånden oppe på at bruge i gennemsnit 500-700 kr. på de 24 pakker, hvilket hun i år ikke har råd til. Og hun kan næsten ikke klare tanken om at være vidne til barnets skuffede mine, når den første pakke åbnes.
Vor diskussion gik så på, at jeg mener modsat hende, børnene da bliver glade for det, de får - om det så er et stykke slik til 2 kr. eller et sjovt stykke legetøj til 20-25 kr? Sådan er det i hvert fald her hos os, hvor jeg vel max. bruger 150-200 kr. på kalenderen. Jeg har nogle år, når økonomien var bedre (hvilket er yderst sjældent *S*), givet for lidt mere - bl.a. ved at købe lidt dyrere adventsgaver - men generelt har det aldrig været noget problem at holde udgifterne nede.
I år har hun indtil videre fået en gang sæbebobler (6 kr.) og et stk. chokolade (4 kr.), mens hun nogle af de andre dage så "kun" vil få en karamelstang (2 kr.) eller en lille pakke tyggegummi (3 kr.). Det dyreste, jeg indtil videre har købt, er en pakke søde klemmer med nissehoveder på til 10 kr.

Min erfaring er, at hun som regel nyder hver eneste ting, fordi det netop ikke er dagligdags at få små pakker om morgenen (eej ok, jeg har droppet at give hende blyanter, det var trods alt FOR kedeligt *SS*).
Er vores børn så "slemme" og forvænte, som de nogle gange bliver gjort til, eller er det egentlig "bare" os forældre, der selv tror det, fordi vi så gerne ville give dem alt (og får dårlig samvittighed, når økonomien ikke tillader det)?
Hvad gør I andre, og hvad "forventer" jeres børn? Måske I har lige den gode idé, der kan inspirere en anden forælder og lave pakkekalender-ræs om til kræs, så lad os høre jeres guldkorn. ;O)
Dette er måske ikke et lige så muntert indslag som de andre dage, men det giver da samtidig lejlighed til at sende jer alle det "sædvanlige" MORGENSMIL, med ønsket om en rar dag. ;O)
;O) Deci
tilføjet af

Valgmuligheder

Hos os har vi gjort det enkelt for os selv. Jeg har to børn på hhv. 5 og 11. De fik begge mulighed for at vælge mellem en pakke hver dag i størrelsesordenen 10-20 kr. eller en større ting (omkring 100 kr.) de 4 adventssøndage. Begge har valgt den større adventsgave.
Der skal således købes 8 gaver, der hver især bliver nemmere at købe, når der er flere penge til rådighed.
tilføjet af

Forventninger !

Jeg tror nærmere på at det er forældre som sætter beløbene højere og højere for hvert år der går ... og måske også jo ældre barnet bliver ...
Jeg kunne aldrig finde på at bruge 500-600 kr. på en gavekalender .... det er fuldstændig ude af proportioner ...
Min datter har foreløbig fået et "Prinsesseblad m/spejl" til 20 kr., og idag en flot og sjov tandbørste til 12 kr. ....ellers blir´ det også småting, som jeg ved at hun på en eller anden måde kan bruge og lege med ....
Hilsner herfra ...
tilføjet af

Jeg er sgu ikke som andre.....

jeg giver overhovedet ingen pakkekalender...ikke engang julekalender. Synes det er at gå profitmagernes ærinde at støtte det der opskruede forventningshelvede.
Vi skal holde jul sammen alle sammen herhjemme og glæde os og hygge og HALLO mand...det er der sgu da ingen, der skal blande sig i...det skal ikke være styret udefra...og hvis man går med i det der ræs ved at lave pakkekalender...så går man med til det hele.
Og børnene er gidsler...det hele er lagt an på dem, og de gør jo bare, som de gør...det er det profitmageriet har fundet ud af, og forældrene er bløde som smør, for de ville jo ALDRIG skuffe deres unger. De tør bare ikke tro, at det gør de altså heller ikke, ved at vælge kalendertyranniet fra.
Men jeg er bare ikke som andre...og det VED mine unger...de elsker den jul VI kan trylle frem i fællesskab...som er ganske anderledes og foregår på nogle andre præmisser end dem, der styrer forretningernes superhit JULEGAVERÆS.
Og sjovt nok...så mangle mine unger ikke noget, og de savner det ikke, HAR IKKE BEHOV FOR DET. Min søn er 11 og min datter 23...men det har hun ihvertfald ikke været altid...hun har også måtte vokse op med den mærkeligste juletradition i verden)....og dog alligevel ikke...i sidste ende bliver det, der er det fede ved julen....det de husker...nemlig hyggen og sammenholdet....det er overhovedet ikke styret af gaver.
Bare for at fortælle, at man altså skal vide i sit inderste...at man SNYDER sgu ikke sine børn ved ikke at heppe på gaveræs eller kalendertyranni.
tilføjet af

lidt anderledes

hja her hos os har jeg valgt at gøre det lidt anderledes med hensyn til pakkekalender.
jeg er enlig mor og spinder ikke guld på børnepengene, som nogle jo tror ( sg), så økonomien er ikke til dyre pakkekalendere, - det er sgu nok at skulle skafft til julegaverne til 5 børn!
igennem snart mange år, har jeg gjort det på den måde, at jeg hver aften skriver et brev fra de nissert som nu er flyttet ind hos og skal bo her i hele julemåneden. Det er gerne små sjove oplevelser de kommer ud for. jeg starter altid med at beskrive hvem de er, hvad de hedder osv.
Mine børn elsker de små breve som jeg læser op hver morgen mens de spiser morgenmad. brevet får de gerne sammen med enten etmeget lille stk slik, en brunkage eller hvad der nu er i huset. Somme tider får de ikke andet end ris i skoene eller andre drillerier - og det er heller ikke vigtigt for dem. Brevet er helt klart det vigstigste.
jeg vil lige tilføje, at jeg også selv har stor fornøjelse af at digte disse historier.
tilføjet af

Super idé

Jeg fik helt tårer i øjnene....nej hvor er det bare den bedste idé i verden. Tusind tak for det altså...nu må jeg i blækhuset og finde en historie...dem er der rigtig mange af dernede, så mon ikke også, der ligger en historie af den slags? ;o)
tilføjet af

Børn forventer...

kun det du som forældre selv har lært dem at forvente.
Er de vant til store gaver i pakkekalenderen ja, så forventer de store gaver, det er svært at sætte ned.
Jeg synes at de to indlæg fra Halfevill 333 og catwoman kommer fra hjertet og det kan børn godt skelne, de er rigtig gode.
:-):-):-)
tilføjet af

Det er nemt og overkommeligt

Det er nemt og overkommeligt når julen er en fast budgetteret størrelse. Gud hvor er jeg træt af at høre at julen er dyr.
Vi har et julebudget på 6000 kr 300 kr til hver og 600 kr til julekalenderen til de 2 små. Gaverne indsamles hele året det er små spottilbud jeg finder i Netto, fakta, eller måske på loppemarked eller i den lokale legetøjsbutik det er når de siger åhh mor. For her får vi også kun gaver når tiden er til det. Fandt bla 4 biler til en euro i spanien 4 gaver til 7,50 altså under 2 kr stk, glansbilleder diddl dimser, hårbånd, og meget andet. Kun slik (lav selv kit) om fredagen hvor vi har slik dag.
Og så har min datter doneret nogle af hendes gaver til mindre heldige børn som ikke fik gaver af Nissen sammen med gode råd om risengrød. (vi giver vores nisse risengrød sidste dag i November og juleaftensdag, så kommer han og gemmer en lille ting rundt omkring)
Hvorfor kan folk ikke spare op til julen? Er det virkeligt sværere end elregningen bare fordi den falder kun en gang om året.
Og hvis du kan noget strikke eller lign. så hvorfor ikke øse ud af dit talent??
Mine bedste gaver har været hjemmelavede. En strikket trøje, et maleri, en lille syet taske til makeup, tegninger til det perfekte dukkehus, og fotos i pasepatou af hele familien :-) Alverden grydelapper med tryk osv. Og forresten de øreringe jeg havde ønsket mig til 180 kr:-))
Jul handler faktisk ikke kun om gaver men gaverne er en kærlighedserklæring og en fastholdelse af traditionen.Og juleaften er jo ikke et øje tørt.
Hold øje med dine gavedelere og giv dem en glædelig julegave du har tænkt over og gerne lav lidt knas til det specielle nigella glas de har ønsket sig. eller et brød til brødristeren osv.
Julen er jo hygge dejlig og opbyggelig
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.