13tilføjet af

Overdækket eller markise?

Jeg har lige sløjfet min udestue og skal have lagt en ny terresse. I den forbindelse vil jeg have stuevinduerne skærmet lidt af, men er meget i tvivl om, det skal være en markise eller overdækket terresse. Gode forslag modtages!
tilføjet af

Jahhh hvad vil du opnå og hvad vil du undgå?

- en overdækning skærmer jo ganske rigtigt af, men den tager sandelig også meget lys, det kan du jo selv bestemme med en markise. Og så synes jeg iøvrigt at markiser er meget kønne.
tilføjet af

Markise/overdækket

Jeg vil gerne kunne skærme stuevinduerne af mod stærk sol. Markiser er fikse ja, men hvorlænge holder de? Og så kan man jo ikke lige rulle den ud, hvis man ikke er hjemme.
tilføjet af

Kvalitetsmarkiser

- er der garanti på - typisk 10 år. Men hvis du vil have en permanent afskærmning og er ligeglad med det tager sollyset, så er overdækning vel den løsning du egentlig hælder mest til.
tilføjet af

både og

Synes bestemt markiser er en smart og fiks løsning, men netop kvalitetsmarkiser er i en prisklasse på mindst 15.000,-, og det kan man trods alt også få en solid overdækning for.
tilføjet af

Hvilken vej

vender vinduet?
Jeg har et kæmpe vinduesparti mod syd. Jeg siger dig der bliver hedt i stuen om sommeren. Der er jeg glad for mit kæmpe udhæng (ca.1 meter ud). Det er jo ganske vist ikke nogen overdækket terrasse, men lidt a la.
Om vinteren står solen så lavt, at udhænget ikke er noget problem. Lyset kommer fint ind alligevel.
Den største ulempe, jeg kan se, er malingen. Det skal jo vedligeholdes. Man kan selvfølgelig vælge et "vedligeholdelsesfrit" materiale, men det er som regel dyrere. Eternit f.eks.
tilføjet af

Mod vest

Og ja, siden jeg har fjernet udestuen, kan jeg allerede mærke sommervarmen. Og solen er hård ved både møbler og blomster.
Jeg har netop set en reklame for en vedligeholdelsesfri overdækning, men den billigste koster 29.000,- .....nok lige i overkanten desværre.
tilføjet af

Så vidt jeg husker

- kostede Henriette Kjærs markise 70.000 uden fogedretsgabyr. Så¨det er nok overdække du skal arbejde i og så finde dig i der er lidt vedligeholdelse.
tilføjet af

Ja det er

ikke helt billigt. Jeg ved ikke hvad en markise koster, men det er nok ikke helt så meget.
I det sommerhus i Sverige, hvor jeg ynder at feriere, er der en kæmpe markise. Den er rigtig dejlig. Den er nem at rulle ud, hvis der lige kommer en lille byge. Og vupti - ind igen, når det er ovre.
Om aftenen ruller vi markisen ud, og tænder for terrassevarmerne. De er på størrelse med armaturet til et enkelt lysstofrør, og monteret på væggen helt oppe under markisen. Er du vimmer der kan blive hedt, selvom lufttemperaturen kun er 8-10 grader om natten. Rigtig dejligt :oD
tilføjet af

Ingen tvivl om

at markisen er det mest hyggelige, men overdækningen er nok det mest prktiske.
tilføjet af

Ved ikke

hvor i landet du bor.
Her hos mig (2 km. til vadehavet) blæser det næsten altid. Og der kommer ret ofte en "lille storm" forbi. Jeg ville aldrig kunne styre en markise. Den ville blæse væk med det samme.
Hvis jeg fik en, ville den i hvert fald helt sikkert ikke blive slidt, for den ville aldrig blive rullet ud.
tilføjet af

I det midtjydske

så vinden er ikke så barsk her.
tilføjet af

Hvorfor altid praktisk

nogle gange skal man gøre noget fordi det er smukt og man vil elske det og sætte pris på det hver dag.
tilføjet af

Åh jo

men det skader ikke, at tænke lidt praktisk på samme tid.
F.eks. synes jeg, at en markise kan være meget smuk, og den er rigtig dejlig at sidde under. Men det ændrer ikke ved det faktum, at den ville blæse væk, hvis jeg satte den op her hos mig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.