23tilføjet af

opskifter til fedekur søges!

Hej alle, min mor har været senge liggende i længere tid pga. en diskopolaps i ryggen. Da morfin pillerne og anden medicin har taget hårdt på hendes mave har hun tabt dig enormt meget, og hun er en lille kvinde i forvejen. hun vejer omkring 36 kg nu og hun er 155 høj. er der ikke nogen der kender nogle gode opskrifter så jeg kan lave noget så hun tager mere på? det er forfærdeligt at se hende sådan.
Mvh Ditte
tilføjet af

Hmm...

Jamen hun skal jo bare se og få spist en masse mælkeprodukter, og slik, chips, wienerbrød osv.
Giv hende smørrebrød med hele svineriet🙂Pizza, grillmad...
Fløde er en god fedekur.. DessertCremé og ost er også godt til den slags :)
tilføjet af

protein-drik.

jeg vil foreslå at du enten udpeger en vilkårlig side fra jensens kogebog eller køber protein drikke, det bruger de på hospitalet som fedekur, så det burde hjælpe.
tilføjet af

Jeg mener

min veninde(sygeplejerske) nævnte, at koldskål skulle være et godt middel til, at få vægten op? – og bruges ligeledes også ved ældre mennesker der har svært, ved at indtage føde eller der har mistet appetitten.
Men en snak med hendes læge, vil give et bedre billede af, hvad din mor har brug for.
Håber jeg kunne hjælpe lidt🙂Krampen
tilføjet af

har hun mon kvalme pga morfinen?

Det lyder som om din mor har en del kvalme? Jeg ville lægge ud med at sørge for at hvis hun har kvalme hun får noget primperan for det, ellers er det svært at spise.
Flydende kost er altid godt til småtspisende. Prøv lækre smoothies, hvor du tilsætter piskefløde i, eller koldskål med fløde i, is, alle sådan nogle ting, som er lidt friske i det, og kan give lidt næring.
Husk små portioner hvori der er mange kalorier i. Synes ellers at det ville være en god ide at lægen blev involveret for det er en seriøs undervægt, hvis hun kun vejer 36 kg.
Pøj pøj med det, og jeg håber din mor får det bedre.
Kh
Dorthe
tilføjet af

APOTEKET

Du bør tage på apoteket og købe en proteindrik som hedder: Fortimel.... Den er meget dyr, men er man syg er prisen underordnet efter min mening. jeg kan garantere for at det virker, jeg har selv været tvangsindlagt til at drikke dem under et sygdomsforløb.
VH karinaxoxo
tilføjet af

Flere måder

Du køber chokolade tilsat vegatabilsk fedt.
Stegte pomfritter og forårsruller
i vegatabilsk fedt.
Burger med almindelig dressing, og stegte pomfritter.
Indisk kokos-karry kylling opskriften fra
en Netto kogebog indeholder rigtig meget olivenolie.
Køb en fed ost +45 eller +60 og brug tykke
skiver.
Kom et tykt lag plantemargarine på brødet.
Bearnaise sovs kan indeholde et højt indhold
af plantemargarine.
Spis mange kager fra bageren.
Osv.
tilføjet af

Jep til PROTEIN-DRIK

Det får man på hospitalet efter en operation .
Det er ikke godt at bare spise fedt og usundt.
Lav gammeldags mad af svinekød, frikadeller eller karbonader, lav en god opbagt sovs, eller kartoffelstuvning.
Køb sødmælk til din mor.
Go bedring og pøj pøj med fedekuren
tilføjet af

Svar

hun har meget svært ved at spise meget af noget og fast føde? i kender vel ikke nogle drinks eller noget andet der feder meget i små mængder? jeg har en opskrift fra sygehuset, men den bliver hun jo nok også træt af på et tidspunkt.
tilføjet af

Lad hende spise alt det der smager godt

Sovs med fløde i, flæskesteg med svær, gule ærter med flæsk og pølse, kager, flødeskum og hvad man nu ellers plejer at få dårlig samvittighed over at spise, men kommer til alligevel fordi det nu engang smager bedre end Anna Larsens fedtfattige køkken.
tilføjet af

ikke for fedt

pas på med fede produkter, selvom hun skal tage på skal hun jo ikke få åreforkalkninger af det og/eller gammelmands sukkersyge.
prøv eventuelt med nogle protein drikke, folk der træner meget drikker disse da det giver ekstra energi. det tror jeg kunne hjælpe - uden dog at være sikker - og tror heller ikke de vil give åreforkalkninger.
mh Jacob
tilføjet af

Kartoffelsuppe

Ingredienser:
½ kg kartofler
4 porrer
1 liter bouillon
salt
peber
olivenolie
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Skyl og rens porrerne og skær dem i skiver.
Varm lidt olie i en gryde og sauter porrer og kartofler heri. Tilsæt bouillon og kog suppen igennem til kartoflerne er møre.
Suppen blendes.
Smages til med salt og peber. Tilsæt eventulet lidt fløde og muskat nød.
God bedring med din mor.
tilføjet af

Proteindrik OG

Ja, proteindrik er et rigtigt godt supplement til maden, både når man skal kickstarte påtagen af kilos samt hvis man gerne vil beholde dem man har.
Derudover kan du på Riget finde information om, hvad der er godt at spise. De har en brochurer om kost for folk med "en lille appetit". Dvs hvis man enten har en lille appetit eller hvis man har været for syg til at spise.
Det er vigtigt at din mor får energitæt mad. Det behøver asolut ikke være kager det meste af det, men ting som ost, sødmælk, pasta, rødvin (godt for fordøjelsen også) osv.
Det er meget synd for din mor. Har selv en far der har døjet rigtig meget med rygproblemer og har tog op til 3 morfinpiller om dagen. Ikke til at holde ud at kigge på. Kan udmærket godt forstå dig.
Men hun skal nok blive god igen og det er sødt at du vil hjælpe hende med at lave med og sådan :0)
God vind til dig og din mor
tilføjet af

Kartoffelsuppe

Masser af kartofler og porrer koges ud, blendes og der tilsættes smør, sødmælk, krydderurter og lidt karry og koges op nogle minutter. Serveres med bacontern og/eller hvidløgsbrød. En ren kaloriebombe, og det smager dejligt.
tilføjet af

koldskål

1l kærnemælk
1l yougurt natural
1/2l fløde
sukker efter smag og behag
evt frosne bær eller lidt citron
man blander bare tingene sammen hvis man bruger bær blænder man dem sammen med yougurten
og blander resten i
tilføjet af

jeg kan hjælpe

du skal på en måde fede hende lidt op med nogle opskrifter hvor der er rimelig meget fedt i som f.eks lasagne det feder mere end man tror
tilføjet af

Proteindrikkende

skal laves med piskefløde for rigtig at sparke vægten igang.
tilføjet af

Sikke da nogle dårlige råd

Det er jo direkte dårlig mad. Hvem spiser da plantemargarine - føj!
tilføjet af

- nu med bacon

Ja, kartoffelsuppe er rigtig godt!
Server med bacontern - og kom det afsmeltede fedt i suppen. Suppen har den fordel, at den ikke smager som fedemad.
tilføjet af

FLØDE

Prøv fløde,har hørt at det skulle virke...10-15 dcl.om dagen .....giver lidt tynd mave men det går............nødder og marcipanbrød skulle også virke.........mvh ykqoss...
tilføjet af

svar til tynd mor.

Hej ditte.
uha det lyder skræmende.
hvordan har din mor det nu?
jeg foreslår at din mor kommer til læge eller anden slags,
og simpelthen får afvide hvad hun skal putte i munden for at tage på.
har hun ellers svært ved det?
Mvh 🙂
tilføjet af

Den sunde fedekur

Da man nødigt skulle øge åreforkalkningen og risikoen for blodpropper, bør man især spise mere enkeltumættet fedt, så brug derfor mere rapsolie, olivenolie, solsikkeolie og margarine i madlavningen, spis flere avocadoer, peanuts, nødder, mandler og flere fede fisk som makrel, laks, sardiner og sild. Du kan evt. supplere med et dagligt tilskud af fiskeolie. At du indtager mere enkeltumæt­tet fedt og fiskeolier vil ikke øge din risiko for hjertekarsyg­dom og diabetes. Du kan supplere med god mørk kvalitetschokolade og et par glas vin.
tilføjet af

Tage på med proteindrik

Heej jeg har et spørgsmål med at tage på , Jeg synes jeg er tynd, men jeg vil vide om man kan tage på med protein og spise ved siden af og uden at træne sig.
Håber hører et svar..:?
tilføjet af

.......

Som tommelfingerregel er det jo godt at følge de 8 kostråd. Men har man svært ved at spise store portioner mad, kan man gøre det lidt nemmere ved at spise mad der er mere energitæt dvs. spise mad der giver flere kalorier pr. gram fødevarer.
Forslag til at øge energitætheden i din kost:
Øg mængden af fedt – fedt er en rigtig god leverandør til kalorier – men vælg det sunde fedt så det ikke skader helbredet. Kig efter mad der har et højt indhold af enkeltumættede fedtsyrer, og undgå et højt indhold af mættede fedtsyrer.
Kilder til sundt fedt:
Mandler, hasselnødder, cashewnød eks. som mellemmåltider, hen over din morgenmad, i salaten etc.
Rapsolie, olivenolie, solsikkeolie – brug mere af det i madlavningen, spæd op i yoghurten til morgen, brug det som oliedressing hen over grøntsagerne, kom det i shakes.
Mørk chokolade – min. 70% cacaoindhold
Avokado
Fed fisk eks. laks, sild, ørred, helleflynder, makrel – spis mere af den fede fisk eks. til frokost og aften
Øg kulhydratindtaget
Du kan med fordel spise mere hvide ris og pasta – de mætter ikke så godt som eks. fuldkornspasta og brune ris pga. det lave fiberindhold.
Flydende kulhydrater som eks. juice er også godt at øge mængden af – det mætter ikke synderligt, men bidrager med mange kalorier fra frugtsukkeret.Øg også mængden af tørret frugt, indeholder mange kalorier pr. gram. Lav evt. milkshakes/smoothies hvor du tilsætter eks. hørfrøolie, mælk og frugt/juice
Spis mange gange om dagen
Har du svært ved at spise store portioner – er det en fordel at spise mange gange om dagen. Gerne 5-7 gange. Sørg for at have noget i tasken, som du kan snacke i løbet af dagen. Nødder og tørret frugt er nemt at have med. Spis godt med kalorier om aftenen, forbrændingen er i bund om natten og derfor deponerer vi mere fedt om natten. Lav evt. en shake om aftenen og tilsæt 2 tsk. Olie, spis lidt nødder eller tørret frugter.Skulle ovenstående kostråd ikke hjælpe dig med at tage på, vil jeg anbefale dig at kontakte diætist hvor du kan få lavet en individuel næringsberegnet kostplan
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.