0tilføjet af

Operation af underkæben

Hej..
Jeg har lige fået foretaget en kæberopreation her den 25 Februar på Næstved sygehus. Så skal du selv skal ha lavet en eller kender nogen der skal, så vil jeg gerne lige fortælle hvordan jeg synes min oplevelse af det har været..
Lad min starte med at sige at det er gået FANTASTISK godt.. :)
Også starter vi fra starten:)
Jeg fik min aller første bøjle da jeg var 10 og den dag i dag er jeg 23. Problemet med mig er at min underkøbe ikke bliver hvor den skal, så den eneste løsning var en kæbeopreation. Jeg tøvede ikke et sek med at sige ja da jeg blev spurgt om det var det jeg ville..
Jeg kunne først kommer i gang med et da jeg var 21, for der var mine knogler færdig udviklet.
Så startede der samtaler med tandlæger og kiruger. Og senere hen en masse aftryk til bøjle. Jeg fik endnu en gang tog skinner på den 3 Januar sidste år.
Tirsdag den 24 Februar, blev jeg indlagt på Næstved sygehus, og Onsdag den 25 blev jeg opreret.
Lægerne og kirugerne var super søde til at fortælle hvad der skulle ske inden at jeg blev lagt i narkose.
Indgrebet tog ca 2 timer, og efter det blev jeg kørt på opvågningen. Lægerne sagde at det var godt så godt og fint.
Jeg blev kørt op på min stue da jeg vågnede helt, da jeg kom derop kunne jeg drikke vand a glasset med sådan en lille tud på (Sådan en kop som babyer drikker a).
Min underlæbe sov og jeg var bange for at jeg havde mistet følelsen i den, men det havde jeg gudskelov ikke.. I dag kan jeg mærke hele min underlæbe (selvom jeg fik at vide at der på landsplan er 15 % chance for at man får en føle forstyrrelse i underlæbe med sådan et indgreb)
Jeg blev allerede udskrevet Torsdag den 26 Februar og tog med mine forældre hjem ( til lidt kærlig pleje🙂) Jeg er hos dem i øjeblikket i tilfælde a hvis der skulle ske noget. Men det hele er bare gået så godt. Jeg har været en del hævet i hovedet, jeg lignede Quark eller en Mummi trold:) Jeg var slet ikke til at kende hvis man ikke kendte mig:) Og til min store overraskelse har jeg gudskelov ikke været ret blå i hovedet.
De første par dage var det meget svært at spise da man ikke kan åbne munden ret meget, jeg kunne få en baby ske ind:) Men ind skulle det. For sådan en operation her, er ikke en slankekur. Det er så VIGTIGT at man spiser, for taber man sig for meget, så kan man risikere at man skal ind og ha lavet det om, pga at det kan gro forkert sammen.
Nå ang mad:) Allerede om Søndagen, altså blot 4 dage efter jeg var blevet opereret, spiste jeg kartoffel mod med million bøf. Man kan godt spise kartofler, bare man husker at mose dem og man kan os godt spise kød, det skal bare hakkes også lidt sovs på, så glider det fint ned:) Det kan godt lade sig gøre:)
Jeg har ikke haft de store smerter, det har mere været udehageligt at være så hævet i hovedet som jeg har været, men synes ikke jeg har haft ondt. Men nu har jeg os en høj smerte terskel. :)
I dag er jeg stort set ikke hævet mere. Ligner snart mig selv igen:) Har dog været lidt blå og gul som hævelsen er begyndt at falde.
Jeg savner at tygge, men det kommer man til, man skal jo gå med skinne i 5 til 6 uger, det er jo ens nye bid:) Det er vigtigt at man laver de øvelser ens kirug beder en om og at man hører efter hvad de siger:)
Og til dette indlæg vil jeg gerne give en STOR ros til Næstved sygehus og Dan (kirugen). Det er sgu et flot stykke arbejde de har lavet..
Og tak til mine forældre som har været der for mig, gennem hele forløbet.
Jeg håber at du kan bruge dette her:)
Skulle du have andre spørgsmål er du velkommen til at skrive på min mail: Giffe@forum.dk
Venlig Hilsen Gitte
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.