10tilføjet af

OBS! Hjælp søges!

Hej med jer folk derude.
Jeg er en ung mand på 18 år, som står i mit livs hidtil største forhindring. Dette bliver et desperat forsøg på, at finde et svar på min situation.
Det hele startede 2 år tilbage, da jeg startede på gymnasiet. Jeg forandrede mig helt vildt hurtigt og fik hurtigt nye venner og en ny social omgangskreds. Det kan jo for sig selv lyde meget fedt, men det var her jeg for første gang begyndte at forandre mig som person. Jeg begyndte at gå mere i byen en jeg plejede, jeg pjækkede fra skolen en del og begyndte også enkelte gange at ryge hash. Da jeg afsluttede mit første år på gymnasiet, var mine karakterer ikke så gode, som de havde været fra folkeskolen, men retfærdige eftersom jeg var på en videregående uddannelse. ( 16 år gammel)
Så kommer vi til mit andet år på gymnasiet. På dette tidspunkt, lige efter sommerferien, slog min daværende kæreste op og det tog rimelig hårdt på mig.
Jeg begyndte så, at ryge cigaretter hver gang jeg var i byen og inden jeg fik set mig op var jeg altså fast-ryger.
Det var så her i 2.g, at jeg begyndte at komme ud på et skråplan. Jeg begyndte at ryge hash mere ofte, når jeg var i byen eller sammen med vennerne. En dag, da jeg skulle i byen med nogle kammerater, kommer en ven over og ligger en lille pose i hånden på mig. Uden at tænke over hvad det var jeg fik i min hånd, fulgte jeg med ham om bag diskoteket. Her har jeg så i mellemtiden set, at den lille pose jeg fik stukket i min hånd var en lille klump hash. Jeg giver min ven den lille klump tilbage igen og 6-7 sekunder efter giver han mig klumpen igen. Uden at tænke videre tager jeg imod posen med hash-klumpen i, og idet jeg gør det, er der en skarp lygte, som lyser på mig. Det er politiet. Jeg blev altså taget for besiddelse af 0,4 gram hash.
Da jeg ringede hjem og fortalte dem, hvad der var sket var de knust. Begge to. De havde aldrig troet, at deres lille dreng var typen, som lavede kriminalitet og var en kending af politiet.
Tiden gik og efterhånden var hændelsen med politiet overstået og mine forældre var ved at skabe en form for tillid til mig igen, men ... det smed jeg over skulderen, da jeg efter en lang pause røg en smule hash igen. Jeg begyndte at blive doven og viste mig aldrig, når jeg var derhjemme. Lå altid inde på mit værelse og var aldrig social.
Jeg begyndte at komme bagud med afleveringerne på gymnasiet og jeg følte virkelig bare, at det begyndte at gå ned ad bakke.
Resten af 2.g og sommerferien over bestod kun af mig der lavede lort i tingene. Jeg har ikke tal på alle de gange, jeg har løjet overfor mineforældre og bare tanken ved det giver mig en grim smag i munden. Jeg begyndte at hænge ud med nogle af mine kammerater, som ikke er vor herres bedste børn. De er begge med relationer til H.A.
Mine forældre fandt ud af, at jeg var ved at komme ud på virkelig dybt vand, ved at en af mine kammerater sladrede. Jeg ved stadig den dag i dag ikke hvem, men jeg sætter kun pris på vedkommende, så det blev stoppet. (17 år gammel)
Så begyndte 3.g på gymnasiet. Skoleåret startede midt i August og indtil nu er det hele bare gået ned ad bakke skolemæssigt. Jeg har et fraværsprocent på 40,8 og min studievejleder har truet med, at smide mig ud. Mine forældre blev skilt for 5-6 uger siden og ingen af dem har nogen form for tillid til mig. Jeg har smidt det hele væk.
Jeg glippede et morgenmodul fra gymnasiet i går, og det var det der skulle til før jeg fik sparket.
Jeg aner ikke mine levende råd for, hvad jeg skal stille op.
Min mor har smidt mig ud hjemmefra, og min far vil ikke have noget med mig at gøre.
Jeg har intet job, kun min SU. Ingen penge har jeg nok af på min opsparing. Jeg er simpelthen flad. Jeg er så tæt på at droppe ud fra gymnasiet, men jeg tør bare ikke se min far i øjnene, hvis jeg gør.
Jeg har selv gjort mig ganske få overvejelser omkring min situation,såsom; skulle man flytte til en storby og ligge familie, venner og bekendte bag sig og så starte på en frisk. Eller skulle jeg tage mig selv i nakken og så få gjort noget ved min skole.

Jeg beklager, at mit indlæg er så langt, men jeg aner ikke mine levende råd om hvordan jeg skal tackle denne situation. Håber, at der er nogle voksne derude, som har noget erfaring og ved hvor jeg kan starte fra.
Mvh. D.
tilføjet af

Du skal starte med.... !

At tage ansvar for dit liv, du skal ikke forvente,,, at andre tager det ansvar og nusse pusser dig, alt imens du bare gør som det passer dig. Vær lige opmærksom på, at vi andre er totalt ligeglade med dig og dit liv. Vi kender dig ikke, og du har ingen betydning for hverken mig eller andre...!
Det er ikke op til dine forældre at skabe et liv for dig... det er helt op til dig selv. Dine forældre er kun tilskuere til, at du måske spilder dit liv, de kan intet gøre, kun give dig rammen til selv at gøre det.
Rent praktisk, så vil jeg råde dig til at skifte bane, bede om et møde med din studievejleder og sørge for at opfylde de forpligtigelser der er nødvendige for at du kan blive på skolen.... Det er af yderligste vigtighed at, du fatter og evner at få en uddannelse.
Sagt på en anden måde.... hvilken vej vælger du❓Op eller ned? Vælger du op vejen, så skal du levere resultaterne. De kommer ikke af sig selv.
Siden du spørger her, så tror jeg du kan og vil det fornuftige valg, så ...vær stærk og vis du har mere end syltetøj i hovedet.
Held og lykke, samt de bedste ønsker og tanker herfra 😉
tilføjet af

OBS! Hjælp søges!

Ja hvad skal man sige, køb et Randers reb, eller tag dig sammen.
Længe siden jeg har hørt sådan et fjols som dig.
tilføjet af

OBS! Hjælp søges!

Hvad vil du med din ungdomsuddannelse? Hvad er dit drømmejob? Jeg tænker, at du måske har mistet interessen for gym/er landet på den forkerte hylde og måske skal mærke efter i dit hjerte, hvad du oprigtigt gerne vil ende op med at arbejde med om 3-4-5 år. Du skal selvfølgelig gå efter det, som der interesserer dig i en særlig grad. Hvad drømmer du om?
tilføjet af

OBS! Hjælp søges!

Min største drøm siden jeg var en helt lille knægt, har været at blive læge.
Her i de senere år har den helt store drøm været noget falckredder-paramediciner-akutlæge.
Men alle disse vil kræve en gymnasial uddannelse, men jeg føler bare, at jeg sidder fast.
- Tusind tak for svaret. :-)
tilføjet af

OBS! Hjælp søges!

Er det stadig din drøm at blive læge. Bemærker at du skriver "har været".
tilføjet af

OBS! Hjælp søges!

Har du overvejet at tage erhvervsuddannelsen "Redder" med speciale som ambulanceassistent? Det tager 2 år og 7 mdr. Du skal have fag som kemi, samfundsfag, it, psykologi, sundhed og sygdomslære.
Find din indre indianer og start sommeren 2014 klar til lektiepresset og alle de andre daglige udfordringer.
Husk, at det ikke er et krav at tage gym umiddelbart efter folkeskolen, at gym kan tages igen, når du er helt klar. Og måske, hvem ved, finder du ud af, at du alligevel ikke vil være læge og meget hellere fortsætte som ambulaceredder.
Se http://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelsereudveud/transportoglogitik/redderuddannelsen.aspx#fold7
tilføjet af

OBS! Hjælp søges!

Tusinde tak for den sidste besvarelse!
Jeg har læst lidt omkring redder-uddannelsen og det lyder virkeligt som noget for mig.
Men hvad vil du anbefale?
Bør jeg fortsætte på min nuværende videregående uddannelse, eller er det i orden at springe fra og hoppe på noget nyt?
tilføjet af

Alt hvad du kan nå at lære

Tusinde tak for den sidste besvarelse!
Jeg har læst lidt omkring redder-uddannelsen og det lyder virkeligt som noget for mig.
Men hvad vil du anbefale?
Bør jeg fortsætte på min nuværende videregående uddannelse, eller er det i orden at springe fra og hoppe på noget nyt?
.
inden du evt. hopper fra, vil kun være til din fordel. Måske vil det vise sig, at gymnasiet ikke er så slemt endda, så du vil kunne gennemføre det.
Men hop ikke fra inden du har helt klar plan om hvad du vil, når du vil det og har en bekræftelse på at du er kommet ind.
Held og lykke - og bliv dog væk fra de aparte "venner og bekendtskaber" du har tillagt dig.
tilføjet af

OBS! Hjælp søges!

Jeg synes, at du skal hoppe op til din studievejleder, der kan vejlede dig i hvad der er bedst at gøre i forbindelse med den periode, der er mellem nu og til redderuddannelsen starter. Husk, at du også skal have søgt ind og fundet ud af hvad der skal til for at blive optaget. Dernæst synes jeg faktisk, du burde få dig en god snak med dine forældre, fortælle om dine planer og forsikre dem om, at det er nu, du er blevet voksen, lægger roderiet bag dig og tager ansvar for dit liv. Og husk at få sagt undskyld. Det tror jeg, at de ville blive rigtig glade for at høre. Og jeg er ret sikker på, at de vil hjælpe dig. Men det kræver, at du er ærlig både overfor dem og dig selv og at du fra i dag af, lægger alt roderiet bag dig. Nu gælder det om at se fremad og glæde sig over, at der er lys for enden af tunlen.
tilføjet af

Alt hvad du kan nå at lære

Du virker som en velskrivende og velbegavet ung mand.
Du vil fortryde hvis du dropper Gymnasiet nu, dels har du brugt en del tid på sagen, dels vil din fremtidige karriere måske kræve netop et gymnasial uddannelse.
Tag skeen over i den anden hånd, det er NU du former din fremtid - i øvrigt noget du ganske selv er klar over, kan jeg jo tydeligt læse i dit indlæg.
Jeg var pø-om-pø i samme situation som dig for 30 år siden. Dog var gymnasiet ikke aktuelt i mit tilfælde.
Hashen fik jeg parkeret, og vennerne har jeg stadig (jow, det kan man faktisk godt)
Jeg var heldig og fik en håndværksmæssig uddannelse med mulighed for overbygninger der gør at jeg kan opretholde en pæn løn, trods manglende gym.
Men så heldig er alle jo ikke, så op på hesten og klem på...
Husk det dér med at nære venner kan bevares, selv om man ikke deler deres (mis)brug.
God vind fremover
//Poul
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.