2tilføjet af

Nytårstorsk: Pia og ytringsfriheden.

Pia Kjærsgaard har brugt store dele af året på at understrege, hvor central ytringsfriheden er i et demokratisk samfund. Den omfatter dog ikke medlemmerne af Dansk Folkeparti. Hvis de ikke er enige med ledelsen, står to muligheder åbne for dem:
Enten holder de mund. Eller også bliver de strittet ud af partiet.
I alle partier er der en vis form for partidisciplin, men det er usædvanligt, at blot dette at give udtryk for ønsket om en debat betragtes som eksklusionsgrund. Sådan har de det i Dansk Folkeparti. Og det står ikke til diskussion.
Dansk Folkeparti er helt sindssygt topstyret. Triumviratet Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup afgør suverænt, hvad der er partiets politik - de øvrige medlemmers indflydelse består i retten til at samtykke.
Partiet er så topstyret, at det er på nippet til at få Kim Jong-Ils Nordkorea til at ligne et samfund med en flad struktur.
Gode fester
Som Ekstra Bladet så præcist skrev i en leder:
'På de betingelser skulle man være en slem idiot, hvis man gad være medlem af Dansk Folkeparti. Men blandt de ca. 7700 registrerede folkepartister er der jo også et større korps i akkurat den kategori.'
Pastor emeritus Søren Krarup hævder ganske vist, at Dansk Folkeparti holder gode fester, og det kan naturligvis være et argument for at være medlem - når man nu ikke må beflitte sig med politik. Men jeg kan ikke sige mig fri for en fornemmelse af, at den forhenværende præsts definition på en god fest ikke helt ligner den, som de fleste af os andre opererer med.
Hvis medlemmerne måtte, kunne der ellers være en del interessante politiske spørgsmål at drøfte. For eksempel sagen om efterløns- og pensionsalder. Dansk Folkeparti havde længe garanteret, at der ikke skulle pilles ved nogen af delene, men pludselig - på kortere tid end man kan sige Poul Nyrup - vendte Pia Kjærsgaard om, og begge dele kunne hæves.
I andre partier ville den kovending nok give anledning til debat. Ikke blandt medlemmerne af Pia Kjærsgaards parti. I hvert fald ikke, hvis de vil forblive medlemmer.
Nazister
Der var også noget at snakke om, da Ekstra Bladet afslørede ni af partiets lokalformænd i at være villige til at optage nazister eller medlemmer af den rabiat højreorienterede organisation Dansk Front. De ni blev smidt ud.
Tilsyneladende ikke så meget for at optage højreorienterede galninge, men for at blive taget i at gøre det. Da andre medlemmer tog de ekskluderede i forsvar, røg også de ud. Bortset fra Søren Krarup, som har lidt videre rammer.
Man kunne også forestille sig, at partiets helt særegne adfærd over for regeringen kunne få enkelte medlemmer til at rømme sig. Hvis de altså måtte.
Med jævne mellemrum er Pia Kjærsgaard og hendes folk sprunget op og har forlangt den ene eller den anden minister skiftet ud. Mere skete der ikke.
Latteren brød da også ud, da Pia Kjærsgaard forud for partiets sommermøde forlangte socialminister Eva Kjer Hansen, forbrugerminister Lars Barfoed og transportminister Flemming Hansen fyret. Men forleden brød Pia Kjærsgaard alle traditioner og fældede Barfoed. Det kan nok give anledning til bekymring hos andre ministre, men de kan ikke slutte noget om deres chance for overlevelse af debatten i Dansk Folkeparti - for den er der ikke.
http://ekstrabladet.dk/nyheder/kultur/article253061.ece
tilføjet af

bla bla

og man bliver ved med dette endeløse pladder
Find en blomst eller en sten at svine til...
tilføjet af

Pff.

Sandheden gør ondt i pianisternes små, sorte hjerter. Glædelig jul, lille ven.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.