8tilføjet af

noget sort på væggene

Hej. Nogen der kan hjælpe? Har lige overtaget en lejlighed i et meget gammelt hus. Der er noget sort på væggene bag køkkenskabene og på væggen i stuen hvor der har hængt billeder..... Alarmklokkerne blinker straks. Er godt klar over det er fugt, men er det også svamp/skimmelsvamp? Kan man vaske det ned? Og med hvad? Har tænkt mig at lufte godt og grundigt ud, samt at fyre op for varmen.... Håber I har nogle tips.
Ha en god dag :-)
tilføjet af

Klorin..

Om det er svamp eller ej skal jeg ikke kunne sige, men vi havde samme problem, dog i mindre målstok, vi vaskede det med klorin, det er jo desinficerende,Kan også være Rodalon kan gøre det. Men ellers spørg en maler de kender problemet.
God kamp,og tillykke med din nye bolig..
Vh. Fynboen
tilføjet af

Kan en klat maling ikke klare den sag?

Hva?
tilføjet af

Fugt

Det kan komme af flere ting: Manglende udluftning, manglende opvarmning og fugt i vægge, dvs utæt ydermur/utæt tag osv. Det sidste er selvfølgelig det værste. Hvis det ikke er det sidste, så er dine forslag gode, udluftning og opvarmning, evt suppleret med udluftningslemme, som man kan få sat op. Det kan også være en god ide at købe et hygrometer og holde øje med at luftfugtigheden ikke kommer over ca. 50. Derefter må du være opmærksom på om der kommer allergiske symptomer.
Ak ja, jeg kan godt se at det blev lidt negativt, men jeg håber du får det godt i din nye lejlighed.
Venlig hilsen P&C
tilføjet af

Takker

for svarene. Jeg prøver mig lidt frem. Og jo, maling skal der på til sidst ;-)
tilføjet af

skimmelsvamp

Du bør ihvertifald få undersøg om det skulle være skimmelsvamp.For hvis det er så sidder det i alt.skabe gulv tæpper ovs..Vi har selv samme problem.og er nødtil at flytte fra vores lejlighed.pga vi er blevet syge af at bo der.
tilføjet af

er det skimmelsvamp

så er der mest effektive og mindst skadelige Rodalon. Det er vigtigt at fjerne skimmelsvamp og forhindre at det kommer igen, da du eller meget let kan få gener af det.
Rodalon er uskadeligt og det hverken bleger eller lugter og samtidig er det MEGET EFFEKTIVT, derfor vil jeg anbefale det.
tilføjet af

Undersøgt?

Hvordan kan man undersøge det?
tilføjet af

Fugt og rodalon

Det kan være det er nok med udluftning, men ikke sikkert. Den med radolon osv.. Det virker fortrinligt... På VÆGGEN... Men det fjerner ikke fugtkilden, og hvis det er fugt ude fra (husmure, tag osv) så vil det komme igen på et tidspunkt. Og selvom du fjerner det med rodalon, bevares det begrænser svampeporrerne betydeligt, men de vil stadig være der:( Fugt findes i næsten alt byggeri i en eller anden grad. Nogen gange synligt andre gange ikke.
Hvis du har tænkt dig at male ovenpå det, kan det være en ide at bruge en "pletspray" først. (polyfilla og Flugger laver dem) Det sorte fra fugten kan i vise tilfælde "slå igennem" malingen ligesom f.eks sprittusch, kuglepen osv og så kan du male nok så mange gange og det vil kunne ses igen;)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.