20tilføjet af

Musik er livsnødvendig

Tænker i nogen sinde over, hvad musik gør ved jer ?
For mig er musik en nødvendighed, det gør mig glad, og får mig til og føle jeg kan klare verden. Jeg stresser ikke, og er helt rolig i mit sind, når jeg hører musik. Musik i arbejdstiden, gør jeg arbejder meget bedre.
Men at det jeg så hører strækker sig fra Metal til de triste kærligheds ballader er jo en anden ting.
Så længe jeg har det godt, med min musik, ja så er alt jo godt.
Metal er det der siger mig mest, men lige på mit arbejde, er det ikke i orden og høre lige den musik. Og det er bare noget øv noget.
Men hvorfor er det ikke i orden?
Jeg er ikke den eneste der er til den musik på arbejdet, men næ nej sætter vi noget på, dog ikke ret højt, begynder de andre og brokke sig, og allerede der kører balladen! Det stinker sku for vildt!
Jeg vil også have lov til og høre hvad jeg kan lide, og ikke kun alle de klassiske sækkepibe cd'er.
Kæmpe mega stort dybt suk!
Men hvad gør musik ved/for dig?
theonlyone
tilføjet af

hvad musikken gør for mig

..er svært lige at sætte fingeren på.
Som ved dig, gør den mig glad, giver håb og styrke og jeg bliver (nogenlunde) rolig, til trods for at det er aggresivt metal jeg muligvis hører.
I modsætnignen til dig, arbejder jeg ikke altid bedre med musik. Jeg har en tendens til at helt stoppe med at arbejde, fordi musikken er så forbandet god, at jeg bare læner mig tilbage og nyder det i fulde drag. På mit 'arbejde', uddannelses sted, kan jeg hører hvad jeg vil, så længe jeg bruger hørertelefoner, så det ikke genere andre. Reglen gælder for alle, så jeg kommer heller ikke til at hører noget som jeg ikke gidder at hører (som regl :)).
Musikken betyder så meget for mig, at jeg vil give dig 110% ret i, at musik er livsnødvendig. Har lige været i Sverige i 3 dage, hvor jeg ikke rigtig hørte noget musik, og da jeg kom hjem, kunne jeg pludselig mærke hvor meget jeg egentlig havde savnet musikken.

~~Talant
læs eventuelt også det her indlæg (og deltag endelig!): http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10&conference=123&posting=59491
tilføjet af

En must.

Musikken er også en livsnødvendighed for mig. Jeg kan ikke undvære den. Og har også en pæn samling af cder som jeg passr på og ikke låner ud. Netop fordi at musikken også har en stor betydning for mit liv. Jeg bruger musikken til næsten alt. Jeg høre alt stort set. Så længe det fænger i mine øre er det absolut ok. Jazz har jeg dog endnu ikke helt forstået.
Men også min form for at stresse af, og samle op på nogen ting i mit hovede - eller hvad det nu måtte være.Køb nogen høretelefoner du kan bruger på arbejdet. Så genere du vist ingen med dit musik?
tilføjet af

Musik bør indtages ofte og i store doser

Det glæder mig SÅ meget, at læse indlæg som dit. Og de lækre og livsbekræftende svar du har fået. Hvor er det lækkert. Vi er mange. Det er skønt at vide.
Musik betyder alt for mig. Jeg er ikke aktivt udøvende, men jeg er storforbruger. Hører musik stort set altid, også når jeg sover om natten.
Og jeg sover ganske glimrende til Meshuggah og Noxagt, ja, og ManOWar, Amorphis, Type O Negative, Apocalyptica, Days of the New, Alice in Chains, Nightwish, Within Temptation, Soundgarden, Black Sabbath, Kamelot, Katatonia, Cradle of Filth, Dead Soul Tribe, Jerry Cantrel, Mad Season, Mushroomhead, Anathema, Tool...ja der er mange...rigtig mange, gamle som nye heavy-metal/heavy-rock.
Jeg kan faktisk bare godt lide god musik. Og det kan jo være alt muligt, og meget af det progressive rock, det er enormt mærkeligt og udfordrer virkelig mine sanser. Det kan jeg godt lide. King Crimson, Gong, Emerson Lake & Palmer, Secret Oyster, Burnin Red Ivanhoe, Bazaar. (De tre sidste er godt gammelt dansk flip, med nogle vildt dygtige musikere.)
Musik gør mig levende, jeg lader op og får styrke. Jeg får inspiration, og jeg maler og tegner billeder. Både i farve, og sort/hvid, blyant, akvarel, akryl og olie. Uden musik kan jeg ikke kreere noget som helst.
Og her er pop ikke en mulighed. Jeg bliver irriteret, når jeg hører det. Det er lidt synd, for popperne kan vist godt lide det selv, de ser sådan ud, men jeg kan slet ikke fange idéen i det. Jeg ville gerne, kan ikke.
Jeg har en selvstændig konsulentvirksomhed. Når jeg arbejder herhjemme, så kører musikken...så kan jeg bedre koncentrere mig om opgaverne. Jeg har ingen til at bestemme over mig (det er sgu livet du!). Men jeg anser det absolut som et krav man må stille, at den slags musik, som bringer de gode ting frem i een, det skal være en tilgængelig mulighed i ens daglige arbejde. Det er jo nødvendigt, som du selv siger. Og hvis det giver styrke og glæde så får man kun glade medarbejdere ud af det.
Talant har jo så lidt han skal arbejde med ;oD, vi kan jo ikke have at medarbejderne står i en salig rus og glaner op ad væggene, fordi de hører fed musik ;oD Tror sgu ikke den holder i længden, selvom samfundet nok i virkeligheden ville være meget mere sundt og tolerant, hvis folk fik lov at nyde i langt højere grad end de gør i dag. Måske en anden snak....
Nogen gang, når jeg rejser rundt i landet, er det nødvendigt for mig at rejse på 1. klasse, fordi der ikke er plads andre steder. Og når jeg tager min minidisc på og kører derudaf med mit heavy...så har jeg sgu været ude for at folk beder mig om at skrue ned eller slukke. Det finder jeg meget fornærmende, fordi det er lige så nødvendigt for mig som deres bærbare pc'er, deres store aviser, der fylder det hele, og deres mobiltelefonsamtaler. Hvis de vil have fred og ro, findes der noget, der hedder hvile-kupéer. 1. klasse er ikke hvile-kupéer...man sidder bare bedre og får lov at drikke kaffe og frisk vand hele tiden....og man får fucking muffins!
For at jeg kan holde ud at være til stede i dette noget fimsede og selvhøjtidelige flip, er jeg nødt til at have Amorphis og Death kørende. Sådan er det bare. Du har ret, det er livsnødvendigt.
Tak fordi du tog det op herude og kig ellers under Metal, Popmusik er Skadelig, og Marilyn Manson...dejligt at der er andre emner der optager danskerne end end uudholdelige trang til at legalisere fremmedhad, som præger debatforummet.
tilføjet af

LOL! Fucking muffins :D

ja, jeg har sgu ikke så meget at arbejde med, hvilket jo nok også er en god ting, når jeg nu hører så meget musik :)
Jeg vil dog bare liiige nævne, at når jeg skal til at lave noget her og nu, som jeg ikke har flere dage/uger til, så hører jeg som regl heller ikke musik, og laver hvad jeg skal ;)
Drømmer man bedre, når man hører musik mens man sover? det kunne være jeg skulle prøve inat..
tilføjet af

Bedste sovemiddel i verden

Ja, man sover meget bedre! Total subjektiv vurdering og individuel opfattelse...men ikke desto mindre: min oplevelse af at "sove til musik" gør, at man bliver tryg, og sover dybere, er bedre udhvilet. Når musikken fanger de der store følelser i een om dagen, når der er mere "over-jeg-styring" på, så når det helt ned i underbevidstheden om natten, når man sover. Og at have det ok, med ens følelser uanset, hvad det er for nogen, giver mere harmoni indeni.
Og den "forklaring" eller forsøg på at finde ud af hvorfor det er så fedt, og også hjemmestrikket. Måske andre har erfaringer om at "sove til musik"? Det ville da være fedt at vide noget mere om.
Når nu vi kan konstatere at musik ER livsnødvendigt, så kan vi lige så godt få alt det ud af det, der er i det. :oD
tilføjet af

"JA,DET HAR DU FANDME RET I DU!

jeg elsker musik.jeg er totalt bedøvende ligeglad med hvad (ANDRER SYNTES),om det man har lavet selv, eller høre fra (butikkernes mest solgte tragedier).tjah,den sætning taler ihvertfald for sig selv for nogen som sikkert vil give mig en smugle reti."musik er jo ret mange ting.man får lov til at leve indeni..pludselig kan man (spjætte med sin krop til tonerne).pop musik er alså ikke lige mit store es.-så,helere et par (fede techno) holdte lyde der får mig til ,at flippe helt ud til de (råseje lyde)..tjah`,gud´fanden skriger lydene meget"og"hvornår er det blevet forbudt ,at leve sammen med musikken!?..tjah,man har dog lovtil at spørge om det...
-musikken for (mig) ,giver en masse ting i min hverdag.den holder mit sind optil "date"!.
jeg tror når "de kendte LAVER musik itl deres fans..laver de det ikke af rent fryd, men med et trofast indbydende hjerte de har til deres musik...
jo,teksterne er HOS nogen ret goe.hos andrer ret (DÅRLIGE)..DA MENER JEG ..AT DE KUNNE MÅSKE NOK HAVE FORTALT LIDT MERE END,BARE GØRE DET FOR FANSENES BEHOV.
man høre sikkert mange forskellige plader/cder gennem sit liv..meget af det TALER sgu for sig selv!.
-musikken for mig er et levende individ.tro mig hvis man er lidt (handicappet) ..glemmer man fandme man er det!.
-det bevæger sig overalt på en-man tænker ikke mens man lytter til dens slags musik-man lever sig indi musikkens verden.når jeg sætter en af minne "fede cder på med råligt techno på ,er jeg totalt (SOLGT)!.iden slags musik er der mere end ballade.jo,den form for musik er "jeg vild med".den får til at glemme (HANDYRET)et par timer.ærligt talt ..øh,hvad er -heavy metal!?..er der nogen af de kendte der laver sådan noget idag?.
"kort sagt lev for den musik man holder udanset hvad det er"!.jeg skruer gerne op for mit stereoanlæg til min naboes (HELVEDS VINDUER SPRÆNGER AF CHOCK).iøvrigt er det ret godt for ens sjæl-yderst ret sundt-prøv det selv-du vil mærke hvordan sjælen vokser i en!.:)(p.s.undskyld minne stavefejl)er lidt i tids pres.
tilføjet af

Hehe..fedt svar

Føler med dig sciencefiktion...mine naboer, tåler mig også nødtvungent...vi skal jo være her allesammen. Godt udtryk, jeg LEVER sammen med musikken...og det larmer jo lidt ind i mellem. Okay, så brokker jeg mig heller ikke, når de boller eller skændes eller griller eller i øvrigt lever sammen med hinanden!
Hvad er heavy-metal? Tung, dyb, elektrisk musik råt tempo, langsomt tempo, vild hæsblæsende tempo, store følelser. Rammer folk dybest nede, længst inde og højst oppe. Sådan mere konkret kan du kigge lidt i de andre indlæg, der er mange bud på det.
Sundt for sjælen...nøjagtig som du beskriver, du har bare noget andet musik i øregangen end sådan en som mig...men oplevelsen er tilsyneladende den samme!
tilføjet af

musik og psykiatri

Jeg har i forbindelse med min uddannelse været i praktik på en psykiatrisk afdeling; der indførte jeg "musiklyttegruppe", hvor patienterne selv kunne tage deres yndlingsmusik med. Det var helt fantastisk at observere de dybt psykotiske patienter, når deres favoritnummer blev sat på cd afspilleren, og efterfølgende få dem til at sætte ord på de følelser der blev vakt i dem...
Så på den måde kan man også bruge musikken!!
Jeg personligt kan slet ikke undvære musik!! har det altid kørende, undtagen når jeg sover. MEN én ting jeg slet ikke kan fordrage: den slags muzak de spiller i Føtex! -det er da derfor børnene hyler...
tilføjet af

LOL!

Meget spændende og enormt vigtigt at der er en vej ind i psykotiske mennesker...det hører jo også til en af de mest massive fordomme vi har her i verden, at det er der ikke! Dejligt at vide, at musikken er en af dem! YES! Selvfølgelig er de det.
Og muzak gør børn umulige! HAHAH jeg kan godt se det på de børn der ksater sig på gulvet og skriger. Du har det rette syn på tingene!
(Tænk at det virkelig var dig der spillede med i Kill Bill...du er da vist lidt af en harpe hvad!?!?!? *smiler meget*)
tilføjet af

yes

and damn proud of it.
tilføjet af

this is kool

Synes det er dejligt og se svar på mit indlæg. Havde ikke forventet at mange ville svare.
Der var en der skrev noget om, at tage høretelefoner på på arbejdet, og jov kunne jeg godt, men så har vi jo heller ikke mulighed for og snakke sammen. Men engang i mellem har jeg dog dem på, når jeg virkelig har brug for og høre mit musik.
Og jeg hører også musik når jeg skal falde i søvn om aften. Det er som om at det giver mig en meget bedre nattesøvn, og alle ved jo søvnen er vigtig. ;)
Men tak for jeres svar, dejligtog se man ikke er alene om det.
Godnat og sov dejligt.
tilføjet af

vi stopper vel ikke her?

Der begynder at komme flere og flere folk, også fra andre musik-genre. Det er herligt, at flere og flere begynder at snakke musik, og ikke kun om politik og andre kopi-debatter.
Lad os hører mere! Det er faktisk spændende at hører hvad pop-musik gør for pop-folket, hvad techno gør for techno-folket, og så videre. Jeg lever jo ikke selv i deres kultur, og kan(/vil) derfor ikke selv opleve den. At hører om andre fortælle deres følelser om det, er spændende og giver et godt indblik i de andre kulture.
Jeg ved godt at det kan komme lidt væk fra det originale emne, om at musik er livsnødvendig, men det er vel ikke en forbrydelse for en debat at udvikle sig til noget andet, som folk jo gerne vil snakke om (hvis de ikke ville, ville debatten jo ikke ændre sig).
tilføjet af

Mere livsnødvendigt nu end før

Jeg synes også det er enormt spændende at få indblik i hvad andre mener musikken gør ved dem. Og andre genrer. Og en ting, der er meget interessant ved det er, at bare snakken her i forummet tilsynealdende samler mere end det splitter...folk fortæller om deres oplevelser, folk tager andres bidrag til sig...og selvom det måske fjerner sig fra hovedemnet, så gør det jo ikke noget, det tyder jo bare på det er en dynamisk debat. Og det er alt andet end hvad man kan sige om integrationsdebatten "#&¤%!!!!
Og lige præcis i dag er vores musik debat særligt påtrængende og særligt vigtig. For lige præcis i dag, kan man holde op mod lyset, hvad der betyder noget, og hvad der kun er pseudointeressant. Joakim og Alexandra skal åbenbart skilles (ligesom 80% andre ægtepar)Hvilken betydning har de to mennesker på vores indre følelses- og sjæleliv? Altså al skilsmisse er skrækkelig, især for børnene...Men Ingen sårede. Ingen døde. Godt så...
Gad vide om de sætter musik på for at samle styrke og lade op for at komme igennem de svære tider...gad vide hvilken slags musik, der giver dem det...
Det finder jeg altså meget mere interessant...og så er vi måske lidt tilbage på sporet alligevel med at musik er livsnødvendigt...
tilføjet af

spøjst

jeg sad og læste Ekstra Bladet på nettet, da det bankede på døren. Artiklen jeg læste var ca 4 linjer om at Johnny Ramone (en af de sidste fra bandet Ramones) lige var død, det gjorde mig lidt trist (jeg græd ikke ;-)), min gæst spurgte: "sidder du og læser Ekstra Bladet med tårer i øjnene" "joh, det er da trist" sagde jeg "ja, Ekstra bladets server har været fuldstændigt overbelastet pga det idag" sagde han, "Nå for dén" sagde jeg, men tænkte "det var da lige godt pokkers, pga de her 4 linjer?" Der var lidt snakken frem og tilbage, før det gik op for mig, at det var den Royale skilsmisse, han refererede til...
-et lille sidespor, men jeg synes alligevel den skulle med.
tilføjet af

Musik+søvn = nej

Jeg har så prøvet at sove med musik, men den virker ikke helt for mig.. Hvis jeg ikke kan sove kan jeg godt finde på at sætte musik på, og jeg kan også godt falde i søvn mens cd'en kører, men det er så bare at ligeså snart jeg når til det sidste nummer, vågner jeg igen, og kan ikke falde i søvn ... Det er lidt noget lort
tilføjet af

Funny

Funny :p PÅ gymnasiet i Helsingør går historien på at skilsmissen er fordi Joachim har været utro med en mand ... så er det man tænker "Øhhh...?"
Er der så ikke flere tilbage af Ramones?
tilføjet af

I got your point

ville jeg bare sige....god pointe!
tilføjet af

Joeh

det skulle jeg mene.. De har lige holdt en re-union, hvor Johnny ikke kunne komme med grundet sygdom, såeh mon ikke der er et par stykker tilbage; MEN det tynder stærkt ud i dem :-(((
tilføjet af

Music is like oxygen...

Musik er noget alle har brug for. Som de siger i Moulin Rouge- ganske vist om kærlighed.
At musik (kærlighed) er som oxygen, man kan ikke leve uden det...
Og det er en stor sandhed!
tilføjet af

Elektrisk sækkepibe musik Helia

Hej alle!
Jeg står her og skal bruge et band navn eller en titlen på en CD, jeg mener det stvaes Helia, men er ikke sikker. Er det noget folkene herinde kan hjælpe mig med?
mvh BKX
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.