32tilføjet af

mobning på sol?

Er der nogen herinde der er blevet chikaneret af andre brugere - og nærmest opfordret til at forlade debatten?
Jeg har oplevet en hetz mod min person, fordi nogle sagtens kan hitte min identitet ud fra IP-værktøjer og derved give igen, hver eneste gang jeg har skrevet et venligt ment indlæg - og kaldt det ævl og værre ting. Der er vel ikke nogen måde at gardere sig mod sådanne typer, hvis man ikke har en allieret i debatten? Jeg kan godt tåle kritik, for det holder debatten igang, men jeg kan regne ud at jeg er letgenkendelig, ellers ville udsagn om mit privatliv næppe poppe op midt i det hele!
Hvilke andre gode debatfora kunne jeg bruge? Jeg er en kvinde i begyndelsen af 30'erne, der er ramt af en del negative ting i mit arbejdsliv lige nu, og det ville da være rart at "snakke" anonymt med nogen og få lidt input.
tilføjet af

ved du hvad?

Jeg må give dig ret i at der er en del mobning herinde og at denne debat her på SOL heller ikke ligefrem regnes for den mest seriøse af slagsen.
Lidt mere seriøs er de på Jubii og der findes da også flere andre fora.
Ellers vil jeg simeplthan anbefale dig at opbygge et netværk f.eks. via msn hvor du stadig kan være rimelig anonym hvis du vil, og så tale med de personer du får med der.
På MSN vil der også være den fordel at du kan slette og blokere de uheldige typer du måske får med undervejs.
tilføjet af

Nu er der ikke andre end politiet der

kan finde dig på din IP adresse.Med en dommerkendelse i hånden.
Du må have give nogle oplysninger selv, siden du tror nogen har fundet dig.Deet sker jævnligt folk ikke tænker sig om her.
Jeg har altså noget svært ved at tage dig alvorlig,det lyder paranoid det der.
tilføjet af

Jo da

der findes skam programmer som angiver din IP adresse næsten uanset hvor du færdes på nettet og så er der netbaserede oplysninger, ofte fører de kun til eksempelvis TDC, men ofte efter vi har fået faste IP de fleste af os så kan der faktisk ledes hen til en fysisk adresse også.
Prøv selv med forsklellige IP adresser
tilføjet af

det tror jeg ikke helt..

jeg har personligt belæg for at hackere kan finde ud af sådanne ting.. også hvad jeg har shoppet - har set en mail hvori der stod "dankortet bliver flittigt" brugt, "vil sætte min ven trackdog på" så jeg ved at dygtige IT-folk kan spore den slags.
tilføjet af

skriv track IP adress i google

og den viser dit nummer og din adresse.
hvis du sender billeder, kan modtageren læse din IP adresse, når de åbner for billederne.
tilføjet af

mere.. mere..

al hjælp til bekæmpelse af tracking er velkommen!
tilføjet af

nå jeg måtte ikke engang sige tak..

men prøver lige igen - tak for et konstruktivt indlæg - og nu ved jeg tillige hvordan sol fungerer - desværre!
tilføjet af

En god ide er at

lade være med at udtale sig om noget man ikke har kendskab til.
INGEN, ABSOLUT INGEN andre end udbyderen er bekendt med den fysiske adresse et ip-nummer bruges på og intet program kan finde en brugers fysiske adresse ud fra ip-adressen, bortset fra udbyderen, skal en almindelig hacker eller bruger finde f.eks. min fysiske adresse ud fra den ip-adresse jeg i øjeblikket har, skal vedkommende hacke TDC's database hvor mine personlige oplysninger er gemt og det er vist ikke helt så let som nogen tror.
Prøvede lige lookup med google og den viser godt nok, at jeg bor i Kolding, men Kolding er en by med 85000 indbyggere så det bliver noget af et detektivarbejde at finde mig 😉
På det kort google viser, peges der på længdegrad og breddegrad, men det er omkring 5 km fra min bopæl, så glem det, det kan ikke bruges til noget, det punkt google viser er den central jeg er koblet på og ikke min bopæl.
Hvis jeg nu stadig boede i højhusene, skulle man ringe på godt 300 døre og spørge beboerne om de har den specifikke ip-adresse og hvor mange gider det, blot for at få lov til at svine et andet menneske til ?
tilføjet af

Kære Ernst

For det første: Det drejer sig ikke om at en person kan finde min fysiske adresse, men kan genkende mig ud fra min IP-adresse og min e-mail. Jeg vil næppe blive generet af denne person i den virkelige verden, men jeg kan dokumentere at jeg bliver genkendt selv om jeg skriver som anonym - se blot en gammel tråd jeg engang oprettede:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=16&conference=28&posting=2012782
deri skrives der jo hvorfor jeg er under opsyn.
For det andet: Jeg har nu med mine egne øjne selv set hvor meget der bliver modereret og slettet i debatterne herinde - dette pga. modstand mod netop sols moderatorer. Dette har jeg ikke set forekomme andre steder end her - jeg er chokeret og vil fremover ikke skrive noget herinde - jeg kan sagtens finde andre og bedre fora.
Jeg har lavet en kopi af hele denne tråd inkl. de slettede indlæg jeg nåede at kopiere inden de "blev væk", så jeg kan vise den til venner og bekendte og kraftigt fraråde dem brug af denne side.
tilføjet af

Konsekvens

Hvem må? og hvem må ikke?
tilføjet af

frækt

at indlæggene slettes, jeg har selv erfaret at der er nogle indlæg som var skrevet i går ved 12.20 tiden, som er blevet slette i dag. Det var en skam at jeg ikke havde gemt dem, det havde været det ultimative bevis for mig.
tilføjet af

Ingen må.

Moderation er ikke et til debat. Læs reglerne herinde. Har du kommentarer så kan du henvende dig via kontaktformularen.
http://www.sol.dk/support/debat/
http://www.sol.dk/support/kontakt/
SOL er en privat side og har som sådan lov at slette hvad de vil.
Du kan heller ikke kræve at få offentliggjort hvad du har lyst til i et dagblad, det kan du heller ikke på en side som SOL.
Vh. NnM.
tilføjet af

Nu er det ikke

muligt, sådan uden videre, at trace din ip-adresse på en offentlig debatside, men det er let at få programmer til at logge din færden på nettet, blot foregår det på din egen pc og ud fra disse oplysninger kan man jo spotte dig.
Hvis man installerer et program til at logge din færden på nettet og du ellers har fast ip, kan man gå ind på din pc udefra og se hvor du har været og så er det let, men det forhindrer man ved at sætte sin firewall op så der ikke gives adgang udefra uden tilladelse, blot skal man beskytte sin pc med password, således at andre ikke kan logge på computeren uden at kende det password og derefter lukkes alle porte i routerens firewall, som ikke er nødvendig for at bruge internettet.
Hvad angår det med at trace en brugers ip-adresse på en offentlig side, så har jeg haft en debatside som SOL længe og ja jeg kan som administrator se brugernes ip-adresser, men andre brugere kan ikke finde ip-adresser gennem det program, det kræver administratorrettigheder og det giver jeg ikke til andre.
tilføjet af

Jubii mere seriøst?

Ej, nu må du altså have mig undskyldt, men så er det da fordi folk ikke har været der inde.
Jeg har totalt droppet Jubii.
Der var en eller to mennesker, der decideret ikke kunne lide mig pga. div. debatter, og begyndte at "forfølge" mig, i samtlige af de debatter jeg deltog i, og skrev nogle knap så venlige ting.
Der blev også givet bedømmelser med div. skældsord, fordi folk havde et horn i siden på mig, og ikke kunne give slip på debatter.
Hvis det er seriøst, så er verden da af lave.
Til trådstarter:
Der er altid brodne kar, men sol er gået noget ned af bakke. Det er der en del sider der er imo, men det er jo hvad der sker, når ting bliver "mainstream".
Sol har sine tidspunkter, hvor der ikke er andet end en masse pladder og Sol sortere kun ud i ting, der kan være til "skade" for dem selv.
Men så kommer der pludselig perioder, hvor det hele faktisk er helt fint, og der ikke er de store problemer.
Hvis du virkelig bliver chikaneret i et sådan omfang, at folk kommer med detaljer om dit privatliv, så skulle du måske skrive til sol og påpege at de har et problem.
Du kan også klage over indlæg.
Som en sidste ting, burde du måske overveje, hvem der kunne finde på sådan noget i din omgangskreds, og så konfrontere dem med problematikken.
Det lyder som om det tangere noget ulovligt, hvis der er en eller flere, der er efter dig i så voldsom en grad...
tilføjet af

Man må nok

kunne tåle "stikpiller" eller at blive sat på plads.'
At en er kommet med en "morsomhed" om mit opererede ben preller fuldstændig af på mig eller skulle der komme en spydig bemærkning, så OK.
Er man for selvsikker eller belærende skal der gives igen af samme skuffe.
Det groveste jeg var ude for var da en meddebattør belærte mig om, at jeg var i ledtog med Satan og havde ham til "fader". jeg/vi kunne sagtens risikere, at denne vist ekskluderede Jehovas Vidne pludselig dukker op her i tråden. Så må I eller jeg bede ham om at knytte sylten.
Det mest ubehagelige er den hetz i medierne og blandt folk, som også kan ses i SOLen. imod offentligt forsørgede. Jeg mener at huske, at jeg har set i Kristeligt Dagblad, at der i øjeblikket hetzes mod (ikke blot mod tilflyttere, der holder fredagen hellig, men) gamle, syge og handicappede. Alene overskriften i POLITIKEN i dag "Ældre forkæles med rekordpension" er et eksempel. Der er ligefrem nærmest tale om an anti - nasse kanpagne.
Sådan synes jeg aldrig det har været før.
tilføjet af

Mon ikke ---

dem, der sporer IP-er selv risikere at bliuve sporet?
I øvrigt kan der foregå sladder uden om SOLen, at nogen er tarvelige nok til at afsløre, hvem der gemmer sig bag synonymet, evt. selv bruger samme synonym f.eks. i en mail eller andet. I sidstnævnte tilfælde er det ens egen skyld.
Min egen alias indeholder mit fornavn. Jeg har i øvrigt ikke behov for at skjule mig, men det er spillets regler på SOL.
tilføjet af

Og dog.

I dag kan almindelige mennesker stort set ikke sende læserbreve til de "store" aviser (fik et sådant sendt retur uåbnet fra Politiken) eller fagblade, selv om faglige emner, hvis man ikke lige er ekspert med magistergrad. Der er så meget etvejskommunikation, at man som en nødmulighed måske kan gøre synspunkter gældende i en relevant tråd med risiko for sletning, sådan er det bare. Så må man også leve med, at nogle er uenige eller mener man har gang i noget forkert.
Desuden har DR for et par år siden nedlagt den sociale radiobrevkasse "Ret og Pligt" og ungdomsrådgivningen "Tværs" på radioen, og skilt sig af med både Susanne Lyngsø og Tina Bryld, også her er der kommet mere journalistisk styret etvejs-kommunkation. Mange bruger måske K10 og "SOL" som alternativer.
tilføjet af

Ifølge--

DR-radioprogrammet "Harddisken" er det oplyst, at alle, der færdes på nettet lige meget med hvad, sætter sine elektroniske spor.
Noget helt andet er, at nogen kunne sidde ved særlige computere med personfølsomme, måske stigmatiserende oplysninger, det kunne være social, helbreds eller forsikringsoplysninger, som kunne komme forkerte steder hen. Jeg har før mødt nogle (dog ikke på nettet), der vidste noget jeg aldrig havde fortalt dem.
Et andet eksempel. På et computerkursus (mens jeg stadig var i erhverv) hørte jeg om, at det amerikanske militær havde skilt sig af med brugte computere, der var havnet i Mellemøsten, og hvor oplysninger de kunne bruge ikke var slettet fra harddisken.
Så vidt jeg ved, er det kun en lille del af det man har liggende, der slettes, men nok til, at computeren ved normal brug "tror" det er væk. Derfor skal brugte harddiske (og disketter/brændte CD/DVD-er) ødelægges helt før de smides ud.
tilføjet af

DDR-makulatur.

Jeg hørte for nogle år siden i dansk radio om at man har udviklet et program, der er i stand til at genskabe tekster fra makulerede papirstumper fra dokumenter og kunne faktisk rekonstruere nole af de oplysninger, som STASI troede de havde "ausrdiert".
Jeg mener også at jeg har set i et blad, at man indenfor noget militært efterretnings-et eller-andet her i Danmark havde en kæmpemæssig kakkelovn, hvor de kunne brænde dokumenter, vel for at de ikke kunne genskabes.
tilføjet af

ja, alle de hetzer

i div dagblade - du har jo ret. Og de tiltaler småligheden i folk. Så man går endnu mere op i at andre ikke skal have noget, selvom man reelt ikke ved hvad de har.
De eneste der skal ha er kongehuset, synes aviserne. Dem er ingen efter...undtagen mig!😕
tilføjet af

På grund

af mobning skriver jeg meget lidt her på debatten. I begyndelsen skrev jeg en del, men blev ustandselig cikaneret. Derfor skriver jeg næsten ikke mere.
tilføjet af

Øjet i det høje!

Jeg har fundet lidt på nettet og i mine egne notater.
Med (firmanavn) Tracking er chancen for at få dine mistede ejendele tilbage betydeligt større. Med stor nøjagtighed sporer vi dit køretøj eller din båd over hele …
Tracking til byggebranchen både indendørs og udendørs satellit overvågning af både både indendørs og udendørs Safetracking Online GPS Tracking både ...
Social Engineering:
1. Teknikker, der først og fremmest retter sig mod svagheder hos mennesker.
2. bruges til at installere spyware, uden at du ved det. Spear phishing, e-mail-hoax.
3.er et begreb der ofte forbindes med hacking.
Tracking kan både være noget forretnings/reklame noget og noget der er mere eller mindre James Bond-agtigt.
Problemet er nok, at dem med særlig indsigt og ”nørdede” evner altid kan finde metoder, som man i almindelighed ikke dømmer om kunne eksistere, og dem der tænker psykiatrisk vil tilmed afvise dem som skizofrent paranoide vrangforestillinger. Også det kan ”bruges” i en eller anden højere sags tjeneste.
tilføjet af

Jubii

Er temmelig meget mere seriøst og at du har haft en dårlig oplevelse derinde ændrer ikke på det.
Iøvrigt er Jubii også af det panel der hvert år vurderer dansk debatfora nu fem år i træk blevet kåret som henholdsvis et og to i seriøsitet mens sol her faktisk har ligget og svinget mellem en ottenmde og en tiende plads
tilføjet af

Et link.

Har du et link til den påstand?
tilføjet af

Hack hack hack hack hack hack hack hack hack.

Amerikansk bande har hacket oplysninger fra 130 millioner kreditkort. Radioavis 17.08.2009.
tilføjet af

Har lige læst seneste på SOL

Og magen til LAL, der ikke bortcencureres er jo ganske grufuldt.
Men hvis nu SOL-Teamet fik lidt skæld-ud, så ryger indlægget straks ud til højre. Gud fri mig vel for en sølle siteadministration. At samme administratorer så åbenbart oveni har røde jakker (men ikke røde ører) gør sitet uanvendeligt.
Og ejede jeg Rex Naturvarme, anlagde jeg sag i mod SOL for medvirken til bagvaskelse, ved at tillade psykopaten Mogens Bech's indlæg. Sådan en idiot, der har købt dele på internettet og bagefter ikke kan forstå han bliver vartet op i hoved og røv af danske entreprenører, skulle simpelthen ikke have spalteplads. Føj SOL. Elendig og ensidig site-administration.
tilføjet af

Det kan ikke lade sig gøre !

At finde frem til en person på nettet, medmindre man arbjeder på SOL og logger Ip Adresser, hvilket er almindeligt og i orden.
Så længe man ikke udgiver personlige oplysninger om sig selv, adresse, telefonnummer eller andet er man beskyttet.
Skulle du alligevel ikke have gjort det og alligevel være opsøgt pr. telefon eller på din bopæl vil jeg anmelde sagen til politiet. For så kan der kun være en lækage hos en SOL medarbejder med adgang til logfiler/mailsystem.
tilføjet af

du tager fejl

Der findes adskillige programmer med hvilke du på et forum som dette kan aflæse IP-adressen fra ethvert indlæg om du ønsker det. det er slet ikke noget problem og nogle af dem kan endda hentes helt gratis på nettet.
At man kan det skyldes at indlægget bliver stående statisk på siden og så går man med et af disse programmer og henter IP-adressen. På en chat f.eks. hvor meddelelsen ikke står statisk kan det ikke gøres medmindre der lang tid mellem hver besked der skrives på chatten så der er tid til programmet at arbejde.
tilføjet af

Sikke dog en gang ævl

Du kan ikke på nogen måde se min IP her, med mindre jeg selv giver dig den.
Administratorerne kan se den, og gå du ind på min hjemmeside kan jeg se din.
Men hold dog op med at lukke sådan en omgang paranoia ud at man kan se folk her.
Gu kan du ej.
Bortset fra de, så prøvede jeg en af disse spor IP man kan finde rundt om på nettet.
Den rammer virkelig langt fra min faktiske bopæl, så kunne man vil de ikke kunne bruge den til en skid.
Når jeg siger langt, så mener jeg langt små 165km.
tilføjet af

Sporing.

Man kan vel søge på andre parametre end IP-erne vil jeg gætte på, og at IP-tracking kun er en enkelt blandt mange muligheder, evt. at nogle i nabolaget kan læse med. Jeg mener at have set en TV-advarsel, hvor en bil med spionudstyr holdt i en sidegade. Også elektriske skrivemaskiner og ISÆR de gamle fjernskrivere har kunne tappes for oplysninger.
Der må være en grund til, at eksempelvis "min-laege.dk" slettes automatisk efter 7 dage.
Og den almindelige PC-bruger må forholde sig til, at der sendes modstridende oplysninger og der er følgende 3 muligheder:
1. At man sagtens kan spore hvad det skal være på nettet, hvis man blot kender fidusen.
2. At man er salig i sin tro på, at det ikke lader sig gøre.
3. At man har paranoid forfølgelsesvanvid. Sidstnævnte kan bruges som bortforklaring.
tilføjet af

Ja, det er vist nemt nok for nørder

men det er streng ulovligt og strafbart. Der skal en dommerkendelse til, for at netudbyderne må give adressen.
tilføjet af

Rigtigt

Jeg kender en, der købte en brugt computer. En dag stod politiet i døren, for den var stjålet, viste det sig. Men net udbyderen skal give adressen. Men naturligvis kunne en, der var ansat i et netudbyder firma jo finde en adresse. Ulovligt, for det må være fyringsgrund, hvis den oplysning gives til andre eller misbruges.
Jeg har intet på min computer, som ikke tåler dagens lys og jeg skal heller ikke have netbank. Og mine meninger står jeg ved.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.