8tilføjet af

Mængder 30 års fødselsdag

Har brug for hjælp til hvor meget jeg skal handle ind til min 30 års fødselsdag.
Lidt info:
Der kommer 35 gæster, en blandet forsamling. Halvdelen er jævnaldrene venner.
Buffet med forretter, hovedret og dessert.
Der er slushicemaskine.
velkomstdrink: 6 flasker Asti
Jeg har følgende 1 flaske sambuca, 1 flaske gin, 2 flasker rom, 1 flaske jægermeister.
Hvor tror I jeg skal indkøbe af spiritus i alt?
Hvor mange liter sodavand går der til at blande drinks?
Har regnet med 20 flasker rødvin og 20 flasker hvidvin?
Hvor mange poser chips skal jeg købe?
Og hvor mange pølse og brød til natmad?
Hvor meget remoulade? Ketchup? Sennep? Ristede løg? Agurkesalat?
På forhånd tak🙂
tilføjet af

Halvdelen er jævaldrende

Er resten børn eller gamle eller hvad?
tilføjet af

altid svært

Det er jo lidt svært, når man ikke kender dine gæster personligt og ikke ved, hvor meget de normalt spiser og drikker...
Men hvis der er stor buffet, skal du nok ikke regne med, at de kan spise ret meget ekstra. Mon ikke, du kan nøjes med at beregne et par pølser pr. pers.?! Man kunne jo også spise resterne fra buffeten, hvis der ikke var nok.
20 flasker rød- og hvidvin burde da være RIGELIGT! Du skal tænke på, at der er 6-8 glas i en flaske (afhængigt af glassets str. og hvor meget, man hælder op), og 20 flasker à fx 6 glas er 120 glas! Dvs. at du har 7 glas vin pr. pers. nu. Hvis de fleste går over til drinks efter maden, bliver der sandsynligvis ikke drukket så meget.
Hvor meget sodavand/juice osv der går til at blande drinks afhænger også af størrelsen på dine glas og hvilken type drinks, der er tale om (altså: er det rom+cola og vodka+juice det hele, eller er det også mere "eksotiske" ting?!).
Til min 30-års var en flaske sprut af hver slags, jeg ville have, rigeligt (+ en ekstra flaske af det mest anvendelige såsom vodka og rom). Og der blev brugt forbavsende lidt sodavand, juice osv. fordi der netop blev mixet små drinks med flere forskellige ingredienser.
Men igen: du kender bedst dine egne gæster. Drikker de igennem, eller tager de den lidt mere med ro? Plejer de at kunne køre 4 hotdogs ned, når de har spist og drukket en hel aften?
Min erfaring med fester er, at man ALTID køber for meget, fordi man er bange for, at der skal mangle noget. Men herregud: løber man tør for én slags sprut, så mixer man jo bare en drink med andre ingredienser!
Hvis du VIL købe rigeligt ind, kan du jo altid checke med den butik, hvor du fx. køber drikkevarer, om du kan returnere det, det ikke bliver åbnet.
God fest! 🙂
tilføjet af

husk

RÅ LØG det er vigtigt😉
tilføjet af

3 pølser

til hver man kan spise meget når man har drukket
tilføjet af

du skal i hvertfald have

et par flasker mere af gin, vodka og rom. Ikke mere jægermeister med mindre du ved, der er nogen, der er helt vilde med det. Køb et par forskellige flasker af Roses drinks mixerblandinger som f.eks Lime, abricot, strawberry, mojito - kun een af hver, ville jeg sige. Så kan folk selv blande deres drinks.
Husk Dansk vand til drinksene. Køb 5 - 6 stykker af dem, da mange også godt vil have vand på et tidspunkt. Og så skal du huske appelsinjuice og ananasjuice. et par liter af hver.
5 - 6 colaer, med mindre der er coladrankere imellem gæsterne.
Hvad med øl?
Jeg synes der er rigeligt med hvidvin, jeg ville nok købe lidt mindre - 12 - 13 flasker - traditionelt drikker folk mere rød- end hvidvin - og så 5 flasker ekstra rødvin.
Hvad har du til desserten? Der ville jeg nok købe to flasker god portvin og en flaske god sherry.
Husk at lave rigeligt med isterninger.
God fornøjelse
tilføjet af

tak:-)

Resten af gæsterne er voksne. Kun 2 børn. Vores fester er ret våde, og folk spiser også godt. Har også tænkt på drinksmix. Desserten er en dessert-kage med hjemmelavet is med kaffe til. Hertil Baileys.
Jeg har købt 5 kasser øl
tilføjet af

ok kun to børn

Så vil der ryge mere juice til drinksene - et par liter mere af appelsinen og en enkelt ananas mere.
Bailey lyder godt.
Chipsene - der ville jeg holde mig til de traditionelle saltede + en anden f.eks sour cream/onion, fire poser af hver, evt. saltstænger og flæskesvær (sindsygt usundt men de smager jo godt).
Dip?
tilføjet af

???

??????
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.