12tilføjet af

Mænd mere kriminelle end kvinder!

Se lige dette her og døm selv:

http://www.dst.dk/Sites/KVM/Kriminalitet/straf_afgoerelse.aspx
Det er da lidt skræmmende og tankevækkende, eller hva?
Er mænd mere aggressive, løgnagtige (se statistikken over falske forklaringer i retten f.eks ;o/) og voldelige end kvinder, er de generelt mere lovløse og ligeglade med samfundet, end kvinder? Hvis ikke, hvorfor er der så den himmelråbende forskel i statistikken?
Nu er statistikken fra 2002, men er der nogen her, der monstro kan forestille sig, at det ser bedre ud to år efter?
Hvad siger i, mænd (og kvinder), har i nogle forklaringer på fænomenet?
tilføjet af

mænd

Helt rigtigt ! Mænd mangler noget ... hahahaaaa
tilføjet af

Det kan da godt være..

Men hvad? Det giver du ikke noget bud på? *S*
tilføjet af

Til 'Decibell'

.
Hjerne!
.
tilføjet af

Til 'decibell',

.
Det kan vel ikke komme som et chock for dig! Sådan har det altid været!
.
tilføjet af

*GGGGGGG*

Det kan vel ikke undre nogen, og ja mænd mangler noget, f.eks. selvkontrol, moral og etik...hvis de mod forventning skulle have mere hjerne, hvorfor bruger mænd den så ikke på noget godt ?
tilføjet af

En biologisk årsag

Det skyldes primært de mandelige kønshormoner.
Ældre kvinder har også nemmere ved at blive kriminelle end yngere kvinder, pga. hormon sammensætningen ændre sig med alderen.
Jeg har skam mødt mange kvinder, der var kriminelle overfor deres ægtefælle. Men de ender aldrig i statistikken. *S*
tilføjet af

whats the news

- og hvad får dig til at tro, at 2 år skulle gøre en forskel i statistikken for en tusinder af år gammel (biologisk betinget) forskel på mænds og kvinders agressionsniveau?
tilføjet af

Det tror jeg såmænd heller ikke...

faktisk skriver jeg netop, med andre ord, at resultatet næppe har ændret sig på to år. *S*
Men lad os slå fast, at aggressionsniveauet er forskelligt - det er som sagt ingen nyhed *S* - men hvad med den såkaldte intelligens, som efter sigende er den drivende forskel mellem mennesker og dyr?
Der påstås højlydt (som regel af mænd?), at det mandlige køn er klogere end det kvindelige. Nu har jeg ellers altid været overbevist om, at klogskab/dumskab kønnene i mellem er 50/50 (silly me), men nu er der jo lige frem beviser for en mere skæv fordeling - vel at mærke i kvindernes favør (hvilket lige så mange kvinder lige så højlydt påstår, de altid har vidst *Gg*).
Eller også overskriver aggressionerne intelligensen og den sunde dømmesans, siden så mange mænd i forhold til kvinder lader sig drive af sanserne og de primitive behov, og skider højt og flot på samfundets regler og normer?
Jeg vil tro, at du selv er kvinde (ret mig, hvis jeg tager fejl?) og det slår mig, at på nær Bimmer, ser det ud til kun at være kvinder, der har reflekteret på dette indlæg? Tør mændene ikke - af frygt for at blive haglet ned af jer andre - eller har de ingen argumenter at fremføre? Det kunne jeg godt tænke mig at vide, men får næppe noget svar, andet end flere bekræftelser fra kvinder. *S*
tilføjet af

Til 'decibell',

.

Jeg gider ikke diskutere et emne som enhver har kenskab til! Er du heller ikke klar over at det hovedsaglig er mænd der sidder i vores fængsler?! Læser du aldrig aviser, eller hører nyheder?! Ud fra det alene burde du kunne danne dig et billede.
Skal vi sige det på denne måde, de mænd tænker ikke på konsekvenserne af hvad de foretager dem! De tænker ikke fremad kan ikke forudse følgerne! Det siges at kvinder gøre det for det meste.
Her passer det meget godt med at mænd kun kan tænke på én ting af gangen.

.
tilføjet af

Hormoner!

Det burde måske være det nye forsvarsoplæg, når de kriminelle står i retten og skal forklare sig. *Gg* Og hvorfor ikke, kvinder har i årevis undskyldt sig med PMS, så hvad er forskellen. *S*
Men helt ærlig, Bimmer, har vores hjernefunktion ikke noget at skulle have sagt? Du må da selv som mand have stået i nogle situationer, hvor dine aggressioner godt nok prøvede at overtage styret, men hvor fornuften og dømmesansen tog over, fordi du vidste, det ville medføre konsekvenser ifm. straf fra loven og samfundet?
Hvor er forskellen mellem mand og dyr, hvis førnævnte aggressioner, styret af hormoner, får lov at overtage konstant? Er det ikke bare en dårlig undskyldning for dumhed, egoisme og manglende empati? *S*
Kom til at tænke på, hvis ældre kriminelle kvinder ikke figurerer i statistikkerne, er det så fordi, de er klogere og har flere år til at planlægge deres debut? *Gg*
tilføjet af

Til Leif1

Tak for dit besyv! Nu kan det godt være, alle har kendskab til dette faktum, men det bør da ikke forhindre emnet i at blive diskuteret? Hvis det er et reelt samfundsproblem, bør man så bare acceptere det, fordi "sån er der bare og har altid været det"?
Jeg læser skam aviser og ser tv som alle andre og har ingen problemer med at danne mig et billede af situationen. Men jeg kan til stadighed undre mig over den forskelsbehandling, der ligger i fænomenet. Havde det været et decideret kvindeproblem, vil jeg næsten vædde en månedsløn på, at så havde man søgt at finde en løsning, så kvinderne kunne "holdes nede" rent hormonmæssigt osv. *S*
Den der med at mænd kun kan tænke på een ting ad gangen, ja, den har jo været en mere eller mindre stående joke i mange år - og årsag til en ophedet debat kønnene i mellem i lige så lang tid *S* - men at det reelt er den største forskel på de to køn og som sådan hovedårsag til kriminalitet? Hvordan forklarer det så alle de retskafne og fornuftige mænd, der aldrig træder ved siden af loven? Har de et overskud af kvindelige hormoner i sig?
Mvh. D.
tilføjet af

Kønsroller

Svaret er jo allerede i oplægget, kønsroller.
Man har forklaret de forskellige tal for mænds og kvinders kriminalitet ved kønsrolleforskelle. Den traditionelle mandlige kønsrolle disponerer i højere grad for traditionel straffelovskriminalitet. Det kan være det, man traditionelt ser som det aktive og udfarende i manderollen. Trangen til spænding og oplevelse. Det kan også være de mere “afstumpede” sider af manderollen: Den manglende evne til at udtrykke følelser viser sig så i stedet i, at der bruges “slående argumenter”, og at man “udtrykker sig igennem kropssproget”, hvad enten det foregår ved et pengeskabskup, ved at køre for hurtigt i bil, slå ældre damer ned på gaden eller udøve hustruvold.
Kønsforskelle slår ikke igennem med samme styrke i de forskellige arter af lovovertrædelser. Kvinder er “bedre med”, når det gælder ejendomsforbrydelser. Her viser kønsforskellene sig imidlertid også: Ca en fjerdedel af bedragerierne begås af kvinder, men kun 1/25 af indbruddene. Kønsrollerne ændrer sig, og det ser også ud til at vise sig i statistikken, idet der i de senere år ses klare tegn på stigninger i kvindernes kriminalitet, se fx stigning i de såkaldte "Pigebander"
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.