17tilføjet af

Må udlejeren bestemme det???

Jeg har i min lejlighed 2 katte - i den forbindelse har jeg sat 2 kradsebræt op i køkkenet ( altså skruet op på væggen )
Nu fortæller min udlejer mig at dette må jeg ikke have oppe, da det forringer lejligheden stand! Hans begrundelse er at hvis han vælger at ville sælge lejligheden som ejerlejlighed, vil dette kradsebræt forringe boligens evt. værdi...
Men et kradsebræt, svare det ikke til at man bore en hylde op`?
Det skal lige siges at lejligheden er èn ud af 24 lejemål i et nybyggeri.
Må min udlejer virkelig godt bestemme hba jeg sætter op i min lejlighed?
tilføjet af

Næ da

Det svarer til, at bore to huller, som du skriver.
Derimod må han bestemme, om du må holde kat og hvis, det fremgår af kontrakten er det den du skal rette dig efter. Evt skader efter kradsebrædtet og katten, kommer du naturligvis til at betale.
tilføjet af

Det tror jeg ikke,

han skal blande sig i så længe du piller det ned igen og reparerer hullerne og evt. maler.
Men hvorfor ved han overhovedet, at du har det oppe???
tilføjet af

Han ved det....

Sagen er den at jeg, da jeg flyttede ind i lejligheden fik tilladelse til at holde 2 katte ( det har alle, der har adspurgt om fået tilladelse til ) Nu er det sådan at vi har fået ny udlejer - stedet er blevet købt. Og den nye udlejer har direkte sagt at han bare skal ha alle de dyr ud!
Så har han i forbindelse med et varslet tjek af lejligheden, set at jeg havde katte
( + det førnævnte krædsebræt ) Nu har jeg så fået besked på at skaffe mig af med kattene inden 3.1-2011 eller skal jeg fraflytte lejligheden.
Men er dette tilladt fra den nye udlejers side, når jeg har på skrift fra forrig udlejer, at jeg har tilladelse til kattene?? Jeg har læst noget med tinglysning, men er ikke sikker på den regel gælder her - Mener bare at den nye udlejer, ikke kan ændre på de gamle betingelser??
tilføjet af

boligretten/råderetten

Hej
Din udlejer kan ikke bestemme hvad du vil sætte op i din bolig med mindre det er nye vægge eller lignende
ved særlige bestemmelser skal dette være skrevet ind under paragraf 11 i lejekontrakten
Så du har din fulde ret til at sætte dit kartetræ op... du skal med garanti selv istandsætte boligen ved fraflytning eller ihvertfald betale for at det bliver gjort
Og det må du henholde dig til når du engang flytter derfra
Rigtig god fornøjelse med dine katte
og en dejlig jul til jer
Jazal
tilføjet af

Når der kommer ny ejer

overtager han også de lejekontrakter der følger med.
Hvis du har fået tilladelse af den første ejer (og kan bevise det) så har du lov til at have de katte.
Hvis han/hun er utilfreds er det den nye ejers eget problem og jer uvedkommende. - Det er en del af pakken ved overtagelsen.
tilføjet af

vedrørende dine katte

Hvis der ikke står i lejekontrakten at i IKKE må have katte kan den nye udlejer intet stille op
Men du kan rette henvendelse til lejernes landsorganisation eller huslejenævnet hvis der opstår flere problemer med ny ejer
Ny ejer overtager som en tidligere skribent påpegede de lejekontrakter som foreligger ved overtagelse af ejendommen og kan intet stille op eller ændre regler der er påtegnet din lejekontrakt du ligger inde med
Endnu engang
Glædelig jul til dig og kattene
Jazal
tilføjet af

han skal faktisk betale for kradsebrættet..

fordi du skriver til ham at du har hævet lejlighedens værdi (ialfald for katteejere) :-)
nej det er en hylde og du har ret. sålænge du piller den ned igen ved fraflytning og sørger for at væggen ser ud som ved indflytning så kan du gøre hvad du vil, det er ikke noget han eller hun skal blande sig i. Hvordan fandt de overhovedet ud af det i første omgang? der skal ikke være boligsyn før ved fraflytning.
tilføjet af

Du siger du har?

Sat 2 op?, hvordan har han opdaget det?, render han rundt i DIN lejlighed sådanne for sjovt?, betaler du ikke husleje?, som sådanne skal han ikke blande sig i det, før du fraflytter, for så kan han blande sig ret meget.
Når du fraflytter så skal du efterlade lejligheden som du modtog den, uden huller, hvis du vil sætte noget op i en flisevæg, så skal du gøre det i fugerene, og der bør du havde tilladelse, for det du sætter op i et F.eks badeværelse, må du ikke tage ned igen, det går ind under "naglfast".
Med mindre der står noget andet i din lejekontrakt, for der kan sagtens være en masse untagelser, som du har skrevet under på, så tjek lige din lejekontrakt.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Hvad er han dog for en torsk ?

Han har da grundigt misforstået sine beføjelser. Han kan ikke sætte dig ud på grund af de katte du har tilladelse til. Så tag hans trusler med sindsro. De er ganske tomme.
Hvis jeg var dig, ville jeg melde mig ind i LLO nu. Ham får du helt sikkert en del skærmydsler med. Hvis I er mere end 8 lejemål har i krav på en beboerrepræsentation, så få samlet dine medbeboere og få LLO til at hjælpe jer, med at stavle sådan en på benene. Du er nok ikke den eneste, der har haft "fornøjelsen" af hans besøg.
Han har iøvrigt ikke en skid at gøre i din lejlighed.
tilføjet af

Han kan ikke ændre noget som helst.

Han kan sige I ikke må anskaffe jer nye dyr, men han kan ikke forlange de allerede tilstedeværende afskaffet og da slet ikke sætte nogen ud, på den konto. Han er vist ikke rigtig klog.
tilføjet af

Ventilation

Han havde varslet nogle dage i forvejen om at ham og en håndværker, skulle have adgang til lejligheden, fordi noget ventilation ( emhætten ) skulle tjekkes i alle lejligheder. Det var så tirsdag d. 21/12 og den selv samme dag fik jeg så mail om at få fjernet kattene senest d. 3/1-2011 (hvilket jo er total umuligt med så kort en frist!)
En del andre i blokken har fået samme svar - Èn blev så frustret ( hun har 2 hunde ) At hun har sagt sin lejlighed op. Han har sagt direkte at han bare skal have alle de dyr ud:-(
Jeg mener bare helt bestemt at gamle vedtægter (oprindelige lejekontrakt ) ikke sådan uden videre kan ændres på ved ny lejer. Men han mener han har købt stedet og har ret til det.
Jeg har meldt mig i LO, og de vil se på det mandag.
Men nu skal han have adgang igen d. 5/1! Stadig pga. ventilationen! Men denne gang vil jeg selv være til stede.
tilføjet af

Tak:-)

Jeg er lidt mere rolig nu - selvom der sikkert nok skal blive en masse bøvl med ham fremover.
Glædelig jul til dig også!
tilføjet af

Jeg kan forstå på dig

At lejlighederene er blevet solgt, og du har fået en ny udlejer, ?, og nej, han kan ikke bare lave om på lejemålet som det passer ham, hvis du på skrift har tilladelsen til at havde kat/te, og andre har skriftlige tilladelser til andre dyr, så gælder de stadigt.
I er 24 lejemål, kan i ikke "rotte" jeg sammen og gå til en advokat, eller få en af jer der kan skrive et ordentligt brev, også sætte det i avisen, et læserbrev, men du/i får nok under alle omstændigheder nok problemer med udlejeren, men sikke et dumt svin.
Han kan med loven i hånden, ændre lejekontrakterene for nye indflytter, altså forbyde nye lejer at de må havde kat, hund, giraffer Osv, men det gælder ikke for dem der har fået tilladelser, så skal han jo betale erstatning, da der så vil være tale om aftalebrud/kontraktbrud, nu ved jeg selvfølgeligt ikke om du har lavet en ny lejekontrakt med den nye ejer, det vil jeg ikke håbe, for så har han taget dig/jer ved røven, hvilket jeg tvivler på er lovligt, det er/skal være den rigtige lejekontrakt (den første) der gælder, enten skal i gå til en advokat samlet, eller også til advokatvagten.
Husk han har købt "lejemålene" efter og med de aftaler der var, og dem har han overtaget, de aftaler hæfter han for, om han så er blevet taget ved røven da han købte "lejemålene", det raver jo ikke dig som sådanne.
Jeg håber i finder ud af det, men i skal nok slå jer sammen alle 24, så er i stærke.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Ja netop

Ja lejlighederne er netop blevet solgt videre - det var et byggefirma der opførte de nye boliger, og så solgte dem videre efter at der var flyttet lejere ind.
Den nye har ikke lavet en nye lejkontrakt ( men skriver heller ikke under, hvis det var tilfældet )
Jeg får svar i næste uge fra LLO, og en boligadvokat jeg har kontaktet. Men er nu ikke urolig mere.
tilføjet af

Hvis du har en lejekontrakt

Og en skriftlig tilladelse til at holde kat, hund, kamel, eller hvad ved jeg, så gælder den uanset hvem der overtager lejemålet, bare det ikke bliver ændret, altså en ny kontrakt, så, behold du bare dine krassebræder, men man kan nu altså få nogle smarte nogle der er fritståendene.
Men en god ide, var nok at havde "gæster" når udlejeren kommer igen, også måske optage det😉, for så kan han ikke så godt løbe fra hvad han siger/gør.
Glædelig jul og godt nytår.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Hvad står der i leje kontrakten om kæledyr

Der bliver jo nogle huller hvor brættet er sat op mmen udover det, synes jeg det er noget pjat af din udlejer..
tilføjet af

Hahaha jo det

Svare præcis til at komme pollyfilla i huller bagefetr som ved hylder, lamper osv.... Sig til ham det er da i bedre stand end hvis de flænser hele lejligheden...Godt nytår til dig og dine katte[l][l][l]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.