4tilføjet af

lovgivning når lejer ikke har afleveret nøgle ?

Jeg har haft en lejer boende i et værelse i min lejlighed. Lejekontrakten udløb den 31 juli men jeg har stadig ikke fået den nøgle som lejer havde til mit hus! Hvad gør man i dette tilfælde? Kan jeg udksifte låsen på hans regning?
tilføjet af

"familieadvokaten.dk"

Her kan du finde svar, på mange spørgsmål. Også om lejeloven, og parternes rettigheder.
Men tror nu nok du har ret til at gøre det på hans regning.
Men som sagt prøv familieadvokaten. Det er gratis, hvis du kan finde svaret i de allerede stilte spørgsmål. Ellers koster det vist nok 80 kr. Hvis du selv kontakter dem. Har selv brugt dem, da vi havde problemer med vores tidligere udlejer.
Held og lykke
tilføjet af

Skift cylinderen ud.

Det har jeg gjort nogle gange hvor jeg fornemmer at mine forhenværende lejere har lavet flere "reservenøgler" til kærester uden min tilladelse
Hvis nøglen bliver brugt senere dækker forsikringen nok ikke en sk**.
tilføjet af

ja skift

Du er ejeren.
Fruppe har ret.
tilføjet af

Lovgivningen er klar nok!.

Du bør få udskiftet låsen, men hvis du vil havde at Ex. lejeren skal betale, så skal det foretages af en låsesmed, for du skal kunne vedlægge et kopi af regningen i den regning som du sender til Ex. lejeren, eller hvis du fratrækker det i indskudet, så skal du også kunne vedlægge dokument for de faktiske udgifter.
I hvisse tilfælde kan man selv udskifte låsen, men så må komunnen ikke havde været blandet ind i lejemålet, og i sådanne tilfælde er det vigtigt at man gemmer kviteringen på låsen og at man gemmer den Gl. lås, som bevis på at man har skiftet låsen.
Hilsen Poul Jørgensen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.