5tilføjet af

Løsladt i sag om 13-årigs kidnapning !!!

Hvordan i alverden kan det lade sig gøre ??
De 2 mænd blev anholdt i lejligheden hvor den 13-årige pige blev holdt "fanget" .......!!
Er der tvivl om hvem de er - eller er det danske retssystem da totalt forkvaklet ??
Pigen og hendes familie må ha´ det SÅ dårligt - hvad sker der i vores samfund ..... hvad med ofrenes beskyttelse og retfærdighed ??
Jeg er rystet !!!!!
tilføjet af

Altså...

Dommeren har åbenbart vurderet at der ikke var risiko for at de stak af, lavede ny kriminalitet eller forsøgte at hindre opklaringen. Derfor er de blevet sat på fri fod, indtil sagen kommer for retten.
Der er jo ikke tale om at sagen er afsluttet, og at de er blevet frikendt. Pigens forsvarer har jo muligheden for at kære til landsretten, hvis han ønsker dem varetægtsfængslet.
Vi ved jo ikke hvad der er foregået under grundlovsforhøret. Måske har de to fyre virket meget brødebetyngede og skræmte, og ikke udgjort nogen fare for pigen.
Hygge
tilføjet af

ja, og ser vi så vold, voldtægt eller endog mord

fordi de er blvet meldt og har været hos politiet er det fuldstændig prikken over i'et.
Det er skamløst at sådan to kan blive sat på fri fod.
Mon ikke nogle skulle tage og gøre noget ved det danske retsystem som endnu engang viser hvor dårligt det er skruet sammen.
Med ønsket om at vore "kære" politikere snart får gjort andet end at hælde mere klister på deres taburetter.
De hjerteligste hilsner, Eyas.
tilføjet af

Mener du dermed ....

.... at fordi man er brødebetynget eller andet,- så skal man ikke automatisk varetægtsfængsles ???
De har haft kidnappet en pige på 13 år !!!!!!!!!!!!!
tilføjet af

....

Jeg tog ikke stilling til om det var OK eller ej i denne sag, så lad venligst være med at tillægge mig holdninger, jeg ikke har givet udtryk for.
Det er dommeren, der beslutter om en sigtet skal varetægtsfængsles eller ej. Som jeg skrev, så gør man det i bestemte tilfælde, hvor den sigtede kan tænkes at begå ny kriminalitet eller forhindere opklaringsarbejdet. Det har man vurderet at der ikke var risiko for her, ligesom man har vurderet at det ikke vil skade retsfølelsen.
Varetægtsfængsling skal IKKE ses som en straf (selvom den trækkes fra den endelige straf, når dommen er faldet), men som et middel til at sikre opklaringsarbejdet.
Nu ved vi jo ikke hvad der er kommet frem under grundlovsforhøret. Så vidt jeg kan forså fandt dommeren det ikke fuldstændigt klart, at der var tale om 100% tvang. Vi har trods alt kun hørt pigens version. Politiet opgav at kære beslutningen, så de har åbenbart heller ikke være 100% sikre i deres sag.
Jeg mener at denne sag kalder på en varetægtsfængsling, men jeg erkender at der altid er mindst to sider af en sag. Vi ved jo ikke om pigen taler 100% sandt.
Hygge
tilføjet af

Det var en god ide

Hvis vi fik set lidt på love og paragraffer, og især for de piger /kvinder der lyver sig voldtaget, der sker dem jo næsten intet.
Mærkeligt nok, når det er en mand der sidder på bænken, så skal han ellers bare ha' ja det skal han også, hvis han er skyldig, men det skal i piger / kvinder da' også, men så er det noget andet.
hej
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.