23tilføjet af

Lønnedgang ?

Er du villig til at gå ned i løn for at bevare din arbejdsplads ?
De fleste mennesker har da ikke råd til at gå ned i løn,og hvor meget taler vi om❓

http://sondagsavisen.dk/91/010111648/
tilføjet af

Nej

Jeg vil ikke gå ned i løn,får ikke for meget i forvejen,og jeg tror ikke det hjælper.
tilføjet af

nej og atter nej

nej og atter nej de glemmer os jo igen når det går godt og jeg er ligeglad om jeg har råd til det så heller gå hjemme og slappe af hvis man ikke har råd til det så er det fordi man har sat sig lidt for hårdt i det selv 😮
tilføjet af

Selvfølgelig har du da det

Det er da elt andet lige bedre at gå ned i løn end at blive fyret og komme på fattighjælp
tilføjet af

Der er en overenskomst.

Det er noget med lønnen m.m.. Overenskomsten er noget man forhandler om , fagforeningerne og arbejdsgiverne.
Det er ikke en god ide` , at man skal gå ned i løn , der er de samme udgifter.
Flere store arbejdspladser bliver lukket , det hele flyttes til et andet land , billig arbejdskraft. De er med til , at lave en stor arbejdsløshed.
Arbejdskraft fra andre lande , hvis det ikke er overenskomst løn m.m. , er med til at lave en stor arbejdsløshed. De vil ikke have arbejdsløse , der bor i Danmark.
Der er noget helt galt , når der er rigtig mange konkurser , tvangsauktioner og nødlidende banker.En lavere løn , eller arbejdspladsen går konkurs.
Rigtig mange arbejdsløse , der kan få uoverskuelige problemer.
Rigtig mange kontanthjælps modtagere , det kan være meget lave satser , der er formue problemerne - bilen , huset , motorcyklen , sommerhuset , de penge man kan have på banken , gøres til et problem.
Vi skal væk fra afgrunden , og ikke gøre det at være arbejdsløs til et stort problem , med økonomsike straffe og et enormt stort søge pres til ledige stillinger.
En nødlidende arbejdsplads , kan tit og ofte gøres til en iværksætter arbejdsplads , man er medejer.
Der burde være banker , som vil financierer iværksætter arbejdspladser , yde billige lån , kassekreditter til dem der er på arbejdsmarkedet .
Tage hensyn til nødlidende mennesker , og ikke bARE lave en incasso sag - fogedretten og RKI.
Det hele kunne godt være på en anden måde , flere mennesker havde en bedre livsværdi.
tilføjet af

Komme på fattighjælp.

Man kan jo være medlem af en fagforening og en **A - KASSE**.
tilføjet af

To ting at sige til det

Det er heldigvis ikke nødvendigt at være medlem af en fagforening slev om man vil være med i A-kassen. Og stadig får man mindre udbetalt fra A-kassen end man får i løn, så det er stadig en dårlig forretning at klamre sig til sin fulde løn, hvis risikoen så er, at man bliver afskediget
tilføjet af

noget galt

Ja der er noget sgu galt - men jeg stiller mig tvivlende overfor,hvorvidt en lønnedgang skulle kunne løse dette giganstiske finans problem.
Og så forstå jeg ikke hvorfor det "kun" er den almindelige arbejder der igen skal stå for skud ?
Hvad med chefer/ledere/direktører ?? de bør sgu da gå forrest som et godt eksempel❓Det er dem der tjener kassen,og dem der burde kunne undvære smør på begge sider af brøddet i disse tider!
tilføjet af

Re:Noget galt

Jamen så har dirketørene jo ikke råd til deres store huse oppe i hellerup og den store bmw ude i garagen og tjenestepigen som kommer fra et eller andet land som manden smutter ned til i løbet af natten for at hygge sig lidt med. Og så er der heller ikke råd til de store fester som koster det samme som 5-6 månedsløn for en af hans medarbejdere. Nej det går da virkelig ikke at de skal ned i løn, det ville da være forfærdeligt for deres livsstil......
tilføjet af

Misundelse er en grim ting

Nu er der jo lige en grund til, at direktører ligger i den høje ende af lønskalaen. De står jo med et kæmpeansvar for virksomheden og har jo ikke nogen jobsikring ifølge funktionærloven. En direktør kan ryge ud med øjeblikkelig virkning, hvis ma skønner, at han/hun ikke gør det godt nok. Det skal der naturligvis kompenseres for.
Er du misundelig må du jo tage en relevant uddannelse, supplere med eerhvervserfaring og så søge en direktørstilling.
tilføjet af

Råd?

Det kommer da ikke den potte ved om jeg har "råd". Jeg får ingen lønstigning, fordi der er noget jeg ikke her råd til, jeg bliver aflønnet efter min indsats og den ændre sig ikke fordi korridordirektøren har forgjort sig i værdipapirer istedet for at koncentrere sig om virksomhedens kerneydelser.
tilføjet af

Udfylder han sin stilling

havde vi ikke denne diskussion, så selvfølgelig skal han som den første sættes ned i løn. Jeg vil dog ikke - så hellere fordeling.
tilføjet af

ingen misundelse fra min side

Lad os lige få det på de rene.
Ja direktører får høj løn pga bla uddannelse,ansvar osv.osv. Men en direktør ryger nu ikke bare ud med øjeblikkelig virkning uden en stor pose penge.
Det er da ikke som med en alm. lønarbejder,hvis vi fyres har vi måske kun 1-2ugers opsigelse,og så er det enten bistandshjælp eller fagforening - og understøttelsen er jo blevet godt udhulet med årene.
tilføjet af

Går politikerne ned i løn?

Da en meget stor procentdel af vore skattepenge går til betalinger af politkerlønninger, ekstraordinært gode pensionsordninger, erhvervskonti og lommepenge til ovennævnte vil jeg gerne se dem gå ned i løn, hvis de almindelige borgere skal.
Og så kan de jo tage d´herrer finanschefer og bankdirektører med, nu da finansbranchen lider under både lavkonjuktur og div. svindelsager.
Men det er nok ikke så realistisk, så hvorfor skal de almindelige borgere gå ned i løn? Det er ikke deres skyld at økonomien er helt af helvede til!
tilføjet af

Piveri

Det er ren og skær piveri at stå med "det store ansvar" som undskyldning.
Hvad med politibetjente, sygeplejersker og sosu-personale?
De står direkte med mennesker og liv i hænderne, burde de så ikke belønnes for deres ansvarsfulde jobs?
For ærlig talt; en pengetrillende papirnusser er i mine øjne ikke ret meget værd og slet ikke når de ikke bare skal have stor løn, men også erhvervskonto, diæet og andre goder som de sandelig ikke kan betale ud af deres store lønskonti.
Når nu så mange af dem ikke kan leve op til deres store ansvar, hvorfor skal de så belønnes for det?
Hvad med cheferne i Danske Bank som konstant fucker op og f.eks. ikke tænker sig om i Stein Bagger-sagen?
Hvad med cheferne i flere store virksomheder som konsekvent gør dårlige investeringer (f.eks. statsvirksomheden DR som kører med kæmpe underskud og konsekvent laver dårlige investeringer i dårligt byggeri mv.)
Hvorfor i alverden skal de fortsat forgyldes når de svigter deres store ansvar og lader den almindelige ansatte og eksempelvis bankkunder eller de tvangsindlagte licens-betalere betale hele regningen?
Nej du, der skal være lige behandling i den sammenhæng; kan du ikke passe dit job ordentligt og lever du ikke op til dit ansvar så må du fyres eller have strøget nogen af dine goder, nøjagtig som alle andre.
tilføjet af

Tror jeg næppe de gør

Det har alle dage været den almindelige arbejder der har taget det tunge læs,og fået den mindste betaling for det.
Og det er også den alm. arbejder der får regningen når de høje herrer laver lort.
tilføjet af

Hørt

Du har fuldstændig ret.
Men utopi at tro at noget bliver ændret i toppen.
tilføjet af

Skal i lige høre en af de gode :-)

Jeg er ansat i en mellemstor virksomhed i Danmark (Amerikansk ejet)

Her fandt man ud af at det var nemmere og mindst smertefuld at fyre 5 middeltunge ledere på kontoret fremfor at fyre 18 velkvalificerede medarbejdere i produktionen. Målet var at reducere løn omk. med 5,4 mill.

En fyring er selvfølgelig en for meget og gør nas. Men i Danmark er det typisk manden på gulvet der for lov til at betale regningen. Den overskuds kapacitet man havde i produktion blev sendt på kursus. Så virksomheden er klar og endnu bedre rustet når de gode tider vender tilbag. Sådan ...:-) Det er i mange tilfælde nemmere at undvære direktøren (Så er der bare nogle en tand længere nede i organisationen der tager over og løfter opgaven, til den samme løn selvfølgelig) fremfor for at fyre 20-25 dygtige medarbejdere ude i produktionen, som har kostet mange penge at lære op.

Det er ikke kulturen i Danmark at gøre sådan 🙂
tilføjet af

Flere af den slags

Det er lidt af en solstråle historie som der burde være mange flere af i disse tider.
Hvis man rensede ud i toppen på de danske hospitaler,på samme måde som du her beskriver,ville hospitalerne have kæmpe overskud!
tilføjet af

Næ.

Egentlig ikke, DK kan jo alligevel aldrig, konkurrere på lønnen alene, kavitet og præstation er DK vare mærke, men i en krise situation som den nuværende, kan det være nødvendigt, i en periode at slænge lidt, specielt i brancher, som nemt kan klares i udlandet, slagterrier tøj fabrikation luftfart osv, vi kan aldrig konkurrer med f. ske Kina eller Bangla Desh, men vi skal overleve på produkter i verdens klasse, f. eks inden for midisin, høj teknologi, turisme, høj bygge kvalitet, fødevare, så må vi lade andre om masse fabrikation, af lavteknologi, men det betyder samtidig, at vi aldrig bliver lullet i søvn, vi skal altid være på mærkerne.
tilføjet af

med hensyn til

den himmelråbende høje licens som vi jo alle betaler,så får det mig til at tænke på hvor højtlønnede tv-journalister egentlig er. De populære tv-journalister ligger på mindst 1.million kr om året,og så er det da klart vi skal betale så meget i licens - men er de det værd ?
tilføjet af

Du giver mig lige en tanke

Hvormeget koster det folketing os egentlig? Er der nogen, der har de tal? Hvad koster eksempelvis de forskellige ministerier os? Finansministeriet?
Nogen der har de tal?
tilføjet af

Ja.......men kun hvis

Alle mine udgifter tilgengæld faldt tilsvarenede......lige fra husleje til mælk og brød.
Lad os sige, at alle lønninger og priser i DK faldt med 25%.......så må vores konkurrenceevne overfor udlandet da blive bedre.
Måske er det bare ikke så lige til i den virkelige verden........
tilføjet af

som ufaglært butiksmedhjælper

og ansat i et fleksjob får jeg kun mindstelønnen på 16.340,00 før skat og efter skat 10.304,88 som jeg skal betale husleje og diverse udgifter. De lavestlønnet på arbejdsmarket samt de som er ansat i fleksjob/skånejob, dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere har ikke råd til at gå længere ned. Vi har ikke mærket noget til skattelettelser og mange er blevet fattigere igennem flere år. Så hvis der er nogle som skal gå ned i løn, så kan vi starte med de velbjergede først og indfører luksusskat på luksusvarer og indtægtsregulere børnechecken så de som har penge nok til at deres forkælede børn med god mad, mærkevarertøj og luksusferier ingen børnecheck får.
De lavestlønnede på arbejdsmarkedet har simpelthen ikke råd til at gå ned i løn og flere nedskæringer. Men måske holde lønnen i ro de næste 3 år. De der har overenskomt med en fagforening skal have medbestemmelse på løn og arbejdsvilkårende.
Men cheferne kan jo starte med dem selv, og gå ned i løn.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.