21tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Nu er det sådan, at mig og min kæreste har boet sammen i et år i hans lejelighed, og skal nu flytte. Det lille twist er bare, at jeg ikke vil med på lejekontrakten, så vil lige hører om det faktisk er lovligt? Hvis vi flytter ind sammen fra start er, er det så okay at kun han står på lejekontrakten?
Skal vide om vi faktisk kan fortælle udlejere at jeg skal bo der, men ikke skal stå på eller om vi skal lade som om at jeg bare er med ude at kigge 😕
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Altså lige udover at det er da bedst for jer begge at stå på. Hvorfor vil du ikke det? Han kan i så fald smide dig ud med sekunds varsel, uden du kan gøre noget...!
Men ellers er der ikke noget i vejen for at du kan bo i hans lejemål, hvis der altså ikke står noget specifikt i hans kontakt om at der kun må bo 1 person eller lign.
På samme måde laver man jo heller ikke fx lejekontrakter med sine børn når de fylder 18, ikke med ejer i al fald.
Altså jeg har selv boet i forhold hvor kun jeg stod på lejekontrakten, hvilket blev til fordel for mig, for da samlivet ophørte var der dermed ingen tvivl om hvem som kunne blive boende og hvem der omgående og skulle ud.
MEn for jeres begges skyld ville jeg da sætte begge navne på.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Hvis du skal leve med ham skal du stå på den kontrackt. Længere er den ikke.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

For det første hvis vi går fra hinanden kan jeg på ingen måde blive boende, for kan ikke betale det selv. For det andet er der det, at han er meget økonomiske ustabil, har ingen fast indtægt, nogen måneder uden indkomst, så hvis han på et tidspunkt når til et hvor han ingen penge har, bliver det mig der står med det hele. Jeg vil med nød og næppe kunne bærer os begge og betale alt hvis han er helt flad. Jeg har ikke lyst til at være bundet med en der ikke har nogen indkomst og til sidst stå med skraldet.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Jamen hvordan kan det være så ustabilt som du siger? I sidste ende kan han vel ikke få mindre end en kontanthjælp? Som da burde række til mindst halvdelen af huslejen som jeg går ud fra i har tænkt jer att dele lige over?
Du bør stå på kontrakten for ikke at kunne smides ud med opgående varsel. Har du ikke råd til at blive boende selv, så kan du opsige lejemålet, så har du trods alt frem til næste huslejebetaling til at finde noget andet /billigere, og står ikke øjeblikkeligt på gaden.
Hvis det er fordi du helst ikke vil have noget med el- vand- internet-regninger og lign at gøre, så synes jeg slet ikke i overhovedet skal overveje at flytte sammen.
Kæft jeg blev træt af at rende rundt og lege pantefoged mon min daværende kæreste da hun forventede at halvdelen af huslejen var "fint" og jeg så naturligvis betalte alt andet som TV, telefon, forsikringer, bil, og forsikringer på denne, og andre faste udgifter.
Dur ikke, enten er i sammen eller også er i ikke.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Men ulovligt er det ikke nej, kun ufordelagtigt for dig selv!
Igen med mindre der er forbehold mod at der bor mere end en person (ligesom det kan være forbudt at have hund eller kat fx)
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Ja kontanthjælp holder en måned, så er han ikke mødt op en eneste gang, så starter han uddannelse, får su indtil han bliver smidt ud... Frygter hvad der sker når den den nye su-reform kommer og det eneste der er, er kontant hjælp, som får konsekvenser, jo flere gange man kommer. Ja vi splitter alt, både mad, husleje, internet alt.
Han har lige haft 2 måneder uden indtægt, kommer kun til at ske oftere efter reformen. Jeg vil ikke stå i hans gæld for når det går galt er det 99% sikkert det er hans skyld, og jeg hænger på det for jeg er 100% stabil med su og løn.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Egentlig burde du jo ikke flytte sammen med ham. Hvorfor? Fordi du ikke stoler på ham. Kan godt forstå du gerne vil beskytte dig selv, for du hænger på den, hvis der ikke bliver betalt. Hvad siger din kæreste til at du ikke vil stå i kontrakten? En ting er sikker, i ryger ud, hvis huslejen ikke bliver betalt. Med mindre det er en 1-værelses lejlighed, så kan udlejer ikke forbyde at du bor der. Men et eller andet sted skal du jo have adresse. Syntes også det er fair overfor udlejer at fortælle, at i begge 2 skal bo der. Det er rart at vide om der bor 1,2 el. 3 i den lejlighed man udlejer, pga. støj, størrelse på skraldespand slidtage, cykler, biler m.m. Og det giver bare en dårlig start på en fælles interesse. Leje/udleje. Med ærlighed kommer man længst. Og bare fordi man overholder loven, skal man ikke tro man har rent mel i posen.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Han siger det er fint nu, selv hans mor forstår mig. Ja, selvfølgelig når det er lovligt fortæller vi lejer det. Det er sådan vi har boede i et år nu alligevel. Men flyttede på en måde inde til ham, derfor står jeg ikke på lejekontrakten nu.
Jo jeg har penge til lige knap at betale alt hvis han er på røven en eller to gange. Så vi bliver ikke bare smidt ud, så må jeg punge op.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Adresse er hos min mor, hvor jeg stadigvæk har et værelse og betaler husleje, jeg er lige fyldt 18. Jeg betaler husleje til min mor også for ellers ville hun ikke kunne blive boende.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

HOV!
Du nævner selv at du er 18 nu.
Og så nævner du at du betaler leje til din mor fordi hun ellers kan få svært ved at blive boende hvor hun bor - sikkert fordi hun bla ikke mere før børnepenge for dig osv.
MEN - det er IKKE DIT problem!, Det er hendes! Er huslejen for høj i forhold til hvad hun har råd til så bør HUN også flytte, nu der ikke er børn hjemme mere!
Men det ER ikke DIT problem! Kun hvis du rent faktisk bor der bør du betale husleje.
, som minimum svarende til hvad hun ellers har mistet i tilskud fordi du er blevet 18. Og gerne mere, hvis hun også skal lave mad vaske tøj osv
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Klogt. Givet at du har nogen du kan bo hos hvis det ikke dur mellem jer, og indtil du finder et nyt sted.
Lad være med at betale for hans ting. Hold jeres økonomier så adskilt som muligt. Det går naturligvis også den anden vej; Han skal heller ikke betale for dine ting osv.
Det bliver i begge to gladere for i længden.
Men det lyder som om du har lidt hjerne, så du skal nok klare dig.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Undskyld med IMO ville jeg sgu da ikke bryde mig om at have en kæreste som alligevel betaler husleje hjemme hos moar, bare i tilfælde af at det ikke går?
Selv hvis det viser sig ikke at gå så skal hun da flytte i sit eget og ikke hjem til moar anyway?
Men det er da i den grad at tage sorgerne på forskud hvis man går rundt med en B-plan hele tiden og skaber utryghed hos modparten.
Så det er A eller B, Altså du bor hos moar eller kæresten, med begge på lejekontrakten, selv hvis det ikke går har du stadig retmæssig adgang til boligen, og kan ikke ryge ud dag til dag, som du kan kun med ham på lejekontakten.
det vil i det mindste give dig nogle uger til at finde dit eget lille sted, så du ikke bare står på gaden fra den ene dag til den anden. Tro mig tilbage til moar er not an option!
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Jeg har slet ikke forslået at hun skal betale leje andre steder. Jeg tænkte bare i retning af at have enten et familiemedlem eller en kammerat i nærheden man ved man kan bo hos lidt tid hvis lokumment brænder. Jeg kan ikke se noget galt i at flytte tilbage til en forældre umiddelbart efter et brud og når man ikke har noget sted at bo. Det skal man jo så bare finde hurtigt derefter.
Jeg har da selv stået i en situation hvor jeg overnattede på en vens sofa i en lille måned efter et brud. I min optik er det smartere at undgå den økonomiske forpligtelse hvis det kan lade sig gøre.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Har du overvejet at lade VÆRE med at flytte sammen med ham?
Under alle omstændighedder, så kan du bare bo CO hos ham.
MVH
Megaprofilos
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Ja, jeg ved godt med husleje hjemme. For højeste sandsynligt hvis vi gik fra hinanden ville det ikke være min mor jeg flytter tilbage til, da jeg nu har boede ude i et år. Ja det er unfair jeg betaler bare fordi hun ikke vil flytte. Men jeg kan ikke finde ud af at sige nej.
Grunden til jeg slet ikke overvejer ikke at flytte sammen med ham, jeg har boede fast i hans lejelighed nu i et år. Vil være meget mærkeligt at skulle "downgrade" vores forhold fra at bo sammen, til at flytte fra hinanden.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Du skal ikke betale husleje for et sted du ikke bor. Bør være åbenlyst. Betyder naturligvis også at du ikke skal opbevare dine ting der, have et værelse osv.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Ja Blue, du er 18 nu, tid til at tage nogle valg!
Vil du:
1 blive hos moar og dermed sørge for hun ikke bliver nødt til at flytte (og hvor længe)
2 bo sammen med din kæreste med risikoen for at ryge ud fra den ene dag til den anden hvis det ikke går
Ok det blir 4 muligheder...
3 Flytte sammen med din kæreste hvor i begge står på kontrakten
4 Finde på noget helt 3. Fx starte studie i en helt anden by og flytte på Kollegie/ungdomsbolig i den forbindelse?
Jeg ville vælge enten 3 eller bedst 4.....
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

At du ikke kan sige nej til at give din mor penge behøver vi ikke at tærske langhalm på, det er kærlighed og medfølelse og frygt for at bryde et bånd som gerne skal bestå.
Men både hun og du ved at du skal stå på egne ben, så hun skal være den der tager beslutningen om at ændre sine forhold så hun bliver bedre stillet, og så kan du senere bruge din omsorg op kærlighed hvis der skulle opstå nye situationer.
Og din kæreste er ikke værd at samle på, så tag et par år som single mens du får hold på det hele og senere møder en som er "perfekt" til at få børn og et liv med.

Ja, jeg ved godt med husleje hjemme. For højeste sandsynligt hvis vi gik fra hinanden ville det ikke være min mor jeg flytter tilbage til, da jeg nu har boede ude i et år. Ja det er unfair jeg betaler bare fordi hun ikke vil flytte. Men jeg kan ikke finde ud af at sige nej.
Grunden til jeg slet ikke overvejer ikke at flytte sammen med ham, jeg har boede fast i hans lejelighed nu i et år. Vil være meget mærkeligt at skulle "downgrade" vores forhold fra at bo sammen, til at flytte fra hinanden.
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

Er enig med fruppe
tilføjet af

Kun en på lejekontrakt?

du skal slet ikke flytte ind sammen med ham men det kan du vel godt se
tilføjet af

Det er fornuftigt IKKE at komme på kontrakten

Det nu ret fornuftigt af hende at holde adsklt.
For hvis det ikke holder det forhold.
Så kan hun jo smutte. Men hvis hun er skrevet op kontrakten. Så hænger hun på evn husleje filejsen ikke betaler. Og hvis der er misvedligeholdelse af lejligheden. Så hænger hun på regningen.
Der kan hurtigt være noget der skal skiftes ud, og det koster.
Og bare det at hun ikke har råd til at sidde i lejligheden alene. Gør det meget mere fornuftigt ikke at komme på kontrakten.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.