2tilføjet af

Klippo med startbesvær!

Min far har anskaffet sig en Klippo Brillioant plæneklipper med el-start.
Desværre gider den for det meste ikke starte overhovedet!
Den har været indleveret til rep, uden at man åbenbart fandt noget galt. Det tog dem dog 4 uger! (De havde den måske bare stående ude i baglokalet i al den tid ?)
Maskinen starter åbenbart upåklageligt, når den tilkaldte servicemand er her, men når min far eller naboen (stor, kraftig håndværker!) forsøger sig, sker der intet!
Og det gælder både el-start og med snor!
Er der nogen herinde, der har erfaringer at dele ud af ?
tilføjet af

Jeg har

også en Klippo med selvstarter. Den har samme skavanker som din. Min nabo, som er mekaniker siger, at der er tipperen, der er utæt, så der kommer for lidt benzin til karboratoren. Jeg fik at vide ved købet, at jeg skulle trykke tre gange på tipperen inden starten. Jeg har fundet ud af, at der skal trykkes 15-20 gange hurtigt efter hinanden. Og så starter den (sommetider). Hvis ikke den så starter med selvstarteren, trykker jeg ekstra 5-10 gange og hiver i snoren 10-15 gange. Og så kører den. Men det er skide irriterende.
tilføjet af

Bedre nu!

Så er der dukket lidt mere info op!
Der er tale om en mekanisk starthjælp i form af en fjeder, der spændes, hvis man standser maskinen korrekt. (fremgår ikke specielt tydeligt af 'manumalen'. Det var noget vi selv måtte finde ud af!)
Og så har vi fået lagt startsnoren ned på motortoppen, hvorved en snorstart nu kan have ca. 3 gange så lang vandring. Nu kan jeg i hvert fald få gang i krabaten.
(Har dog endnu ikke forsøgt med mindre end 15 pump på primeren)
Og forhandleren, hvor maskinen er købt, viser sig for øvrigt slet ikke at være kendt af importøren!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.