12tilføjet af

Kløver over hele plænen

Jeg er den glade indehaver af en lille have på 20-30 kvadratmeter.. Jeg passer den så godt jeg kan og det går da også meget godt. Bortset fra at min græsplæne er blevet til en kløvermark her den seneste måned. Til at starte med var der barev lidt kløver, men nu har det bredst sig til halvdelen af haven. Når jeg slår græsset forsøger jeg at få alt kløveren væk, men det komer igen! bare i endnu større mængder.
hvordan får jeg det væk? Det pynter ikke ligefrem i haven... Desuden har jeg fået en del mælkebøtter (Tror de er fra naboens have, da der ikke er blevet gjort noget ved den i 2 år nu)
Jeg vil helst ikke bruge noget kemisk, da jeg kun lejer huset.
tilføjet af

Fjern mælkebøtter...

Det klarer jeg ved at fylde en engangskanyle med mineralsk terpentin og så give dem en dråbe eller 2 i midten af blomsten.... det dræber dem fuldstændigt. om det virker på kløver også skal jeg lade være usagt men mon ikke der er en chance.
tilføjet af

eddikesyre

mod mælkebøtter får dem også til at visne - hæld eddiken i en sprayflaske og giv dem et pust...
Ved ikke om det virker mod kløver - men kløver er nu meget pænt synes jeg... så man kunne jo nyde det i stedet? :-))
tilføjet af

græs

min ven,,,,gør som alle bønder gør,,de må sprøjte,,enda kan de købe fex roundup 70% billiger en os alm,,,,,,,du skal bare købe (plænerens)sprøjte middel,,og så er den røv barberet,,,,,,kan købes i alle byggemarkeder..
tilføjet af

Delvist rigtigt

Rigtigt at man kan få plænerens i (næsten) alle byggemarkeder, og på planteskolen, men sørg lige for at læse på flasken inden du farer ud og køber det. Det er nemlig langtfra alle slags plænerens, der har nogen effekt på kløver.
tilføjet af

Ikke round up!

Jeg ville jo gelst ikke bruge round up, da jeg tror at det er meget skadeligt for miljøet. derfor efterspurgte jeg måder at få min plæne på uden round up.
tilføjet af

det vil jeg prøve

Det lyder godt at det kan tage mælkebøtterne! Og eddikesyre lyder heller ikke helt skidt mod naturen (Selvom jeg nu ikke har den store viden inden for kemi). Jeg vil prøve det næste gang jeg skal i haven, for der er nu ikke noget der er mere bøvlet end at ligge på knæ og hive mælkebøtter op, jeg ender altid med kun at få toppen op og så ligger jeg og roder med en skruetrækker for at få plads omkring roden så jeg også kan få den op.
Mht at kløver kan være pænt, så har du da helt ret, men i min plæne vil jeg helst ikke have dem, da den er så lille at det ser meget "uholdt" ud..
tilføjet af

Jamen

plænerens er sandelig heller ikke Round Up.
Round Up fjerner græs og hele pivetøjet, så det må du endelig ikke bruge i dette tilfælde. Plænerens er dog kemi, så det er op til dig, om du vil bruge det.
Hvis du gør, skal du huske at overholde de doseringer der er anvist på flasken. Man får intet ud af at overdosere. Kun svineri!
Desuden tror jeg ikke, at Round Up er så skadeligt, som folk går og frygter. Forudsat at det anvendes korrekt. Men det er en helt anden debat.
God kløver-jagt.
Venlig hilsen en gartner, der med jævne mellemrum anvender Round Up...
tilføjet af

Kløver lig med mangel på kvælstof

At der er meget kløver betyder at din jord mangler kvælstof. Kløveren har den egenskab at den kan optage kvælstof fra luften.
Hvis jeg var dig ville jeg fjerne mælkebøtterne (evt. sprøjte mod dem). Vertikalskære plænen (maskine kan lejes ved de fleste byggemarkeder eller anlægsgartnere) efterså, med en god græsblanding, topdresse (se her: http://www.sundjord.dk/topdressing/biotophave.htm) og til sidst gødde med lidt kunstgødning. Næste år har du så en perfekt plæne!
Held og lykke!
tilføjet af

Det vil jeg overveje.

Jeg vil overveje dtít forslag, og var slet ikke klar over at kløver var tegn på at der er mangel på kvælstof. det er dog begrænset hvad jeg har tid til at gøre ved haven, men jeg vil helt klart overveje det. Om ikke andet, så ved jeg nu, hvad jeg skal gøre ved den.
Mange tak for rådet!
tilføjet af

Plænerens

Jeg har hørt at plænerens slet ikke kan tage kløvere... Jeg har også en plet på 15m2 med disse små grønne ting.
Jeg bed mærke i, at du skrev at du roder med en skruetrækker... Du kan få et redskab, som er bygget til den slags. Det er et håndtag med en pind på ca. 20cm, og for enden af pinden sidder en lille gaffel, så når du stikker den i jorden, og skubber den mod roden nede i jorden, kan du forsigtigt vippe opad, så får du oftest hele roden med på een gang, istedet for at roden knækker for dig, og den kommer op på ny.
Søndags hilsen
Amelina
tilføjet af

Plænerens tager IKKE kløver

Kløver er ikke ukrudt, men en græssort. Plænerens tager ikke kløver, men ved at gødde med en kvælstofrig gødning, og efterså med en god græsblanding (IKKE Bilkas), så skulle man kunne holde kløveren væk fra sin plæne.
tilføjet af

Nej nej nej!

Kløver har da aldrig nogensinde været en græssort! Det er rigtigt, at den findes i mange frøblandinger, men den er i ærteblomstfamilien, og det har da ikke en dyt med græs at gøre.
Men det er da rigtigt, at man kan gøde sig ud af problemet, men man risikerer nemt at overgøde. Så vær forsigtig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.