17tilføjet af

kikkertundersøgelse med dropbedøvelse?

Hej alle.
Jeg skal have lavet en gastro. kikkertundersøgelse, hvor jeg via drop får lagt en "rus".
Er i nogle der har prøvet dette? Jeg er VIRKELIG BANGE, og jeg havde håbet jeg kunne have kommet i narkose, men det bliver til et drop med en narkorus.
Mit spg er så, hvorledes denne rus gør undersøgelsen mere behagelig? Jeg håber jo at "være helt væk" mens det forgår. :(
Håber på seriøse og positive svar.
tilføjet af

Du kan tage det helt

roligt - da det er vigtigt at du kan samarbejde til en gastroskopi, vil du få lige tilpas med bedøvelse givet ind i din venflon = kanyle i hånden, at du ikke vil opleve noget som ubehag, fortsat kan samarbejde og når du er vågnet helt op, vil du ikke have nogen ubehagelige erindringer.
En fuld narkose til en gastroskopi er ikke formålstjentlig, da du ikke kan samarbejde og det er som at skyde spurve med kanoner.
Rusen har den fordel at du er "kontrollabel" på en anden måde end ved fuld bedøvelse og når du har sovet den ud, hvilket sker på meget kort tid, er du klar til at blive udskrevet.
Men når du er så bange, vil jeg foreslå dig, at du spørger om du ikke kan få noget at sove på aftenen inden eller om du kan tage noget beroligende inden du møder til undersøgelsen.
Fat mod - det er virkelig ikke så slemt som det lyder!
tilføjet af

Det er så klamt!

man får en mega tyk slange ned gennem halsen, så man får brækfornemmelser, og brækfornemmelserne bliver ikke mindre af, at de pumper luft ned i maven, så man ligger og savler og bøvser helt vildt. Den smule lokalbedøvende man får sprøjtet i svælget gør at man nødtvungent kan få slangen ned. I øvrigt gør det pisse ondt i halsen flere dage efter.
Mens jeg sad og ventede på at skulle undersøges fik patienten før mig hjertestop - det forstod jeg rigtigt godt efter undersøgelsen, som i øvrigt til min fortrydelse med min accept blev overværet af et hold studerende.
Det er helt tydeligt, at Nightnurse ikke selv har prøvet at blive undersøgt, ligesom en barnløs jordemoders "klågeågeri".
Fuck jeg skal være SYG, før jeg lader mig udsætte for den behandling igen
tilføjet af

Trådstarter

Nu spurgte jeg til den bedøvelse man får i hånden.. ikke til et indlæg der skal øge min angst.
tilføjet af

Hvis du ikke er Meeeeget syg

så hold dig væk. Hvis du vil have trøst, så er du gået forkert --- også til en gastroskopiundersøgelse.
tilføjet af

Har læst om det

Jo, men nu skulle der gives noget bedøvelse. Jeg har ikke selv prøvet den undersøgelse, men læste om en anden der skrev, at hun nærmest sov, så det ikke havde været slemt.
Jeg ville heller ikke den undersøgelse uden bedøvelse. Nogen kan sagtens klare det, men jeg føler, jeg bliver kvalt bare jeg tænker på det. Og jeg har hørt fra andre bl. min søn, det er rædselsfuldt. Det burde ikke være lovligt uden bedøvelse. De skulle selv prøve det.
Det er naturligvis umuligt at sige om det forløber på samme måde, som hende der skrev hun havde fået netop den bedøvelse, som der skrives om. Og som sagt, havde det ikke været noget særligt, fordi hun nærmest sov.
tilføjet af

samarbejde?

Hvad mener du at man skal samarbejde med ved en gastroscopi?
tilføjet af

Min veninde har prøvet det

Og nej det var da ikke behageligt, men slet ikke så slemt som nogen gør det til. Men det kommer måske også an på hvem der foretager undersøgelsen?!
tilføjet af

Tro mig

du skal IKKE være bange. Var igennem turen for en lille måned siden. Jeg er en kylling og var så nervøs, men det er jeg altid når vi snakker sygehus. Men detter var INTET, tro mig.
tilføjet af

Du skal

bl.a. kunne synke, når der bliver bedt om det.
tilføjet af

Ja, hjerneskader

kan fås på mange måder - hvilken har været årsag til dine, er ikke til at gætte sig til.
At du udtaler dig om noget på forkert baggrund må henhøre til disse skader - søg hjælp, det kunne være du kunne få det bedre.
tilføjet af

hej pensionist 35

Fik du nogen former for bedøvelse?
Jeg er dybt angst og alle folk snakker om hvor forfærdeligt det er.
Jeg er fanget mellem 2 negle som en lus. Skal undersøges for cøliaki. Hvis jeg siger nej, er der ikke noget videre behandlingsforløb.
Jeg har hylt og tudet og mere siden igår. Og der er 14 dage til undersøgelsen :(
tilføjet af

hvad der er årsagen til

at nightnurse er en dum kælling er uvist, men at hun ikke aner hvordan en gastroskopi virker på patienterne er helt tydelig. Det skulle være et krav, at sygeplejersker skal prøve de mishandlinger, som de (mis)rådgiver om
tilføjet af

Ja,...

hun lyder ikke rar. Alle de jeg har talt med kunne ikke lide den undersøgelse. For nogle er det værre end for andre. Jeg gjorde det kun, hvis jeg fik lidt bedøvelse også lidt mere end en lokalbedøvelse i halsen.
Min søster sagde hun sloges for sit liv, hun slog nemlig fra sig. Der var fire til at holde hende, men det sagde hun så selv ja til, at de måtte.

Men er hun i det hele taget sygeplejerske. Hun lyder være som en nazifangevogter.
Næe, det var noget andet med den halsspecialist jeg var hos. Han vidste, hvad det drejede sig om og han skulle bare kigge mig i halsen med et spejl.
Jeg slog ham, men det tog han pænt og han ville så give mig lidt lokalbedøvelse. Heller ikke det kunne han uden jeg satte mig på mine hænder, så han kunne nå at bedøve halsen inden jeg slog.
Ham var jeg glad for, han vidste hvad det drejede sig om. Der er forskel på nogle, der er uddannede til at vide noget og så de andre, der mangler viden.
tilføjet af

jeg har ondt af dig

Jamen du er jo lovet ekstra bedøvelse, så skal det nok gå. Som jeg fortalte var der en der fortalte, at bedøvelsen, som du omtaler , gjorde at hun nærmest sov.
Det var noget andet, hvis du ikke fik andet end lidt lokalbedøvelse i halsen. Nogle mennesker kan nemt stikke en finger i halsen uden besvær, andre kan ikke. Vi er forskellige.
Jeg kan dårlig nok børste mine bagerste tænder, så jeg ville også have noget til at småsove/berolige på. Og igen, hun skrev det ikke var slemt og fortalte hun havde været lige så bange som du nu er. Derfor fik hun lidt til at småsove på. Og det havde ikke været slemt.
Du må meget gerne fortælle, hvordan det går. 🙂
tilføjet af

Bonderøve.

Ja, jeg er sikker på at din HALSspecialist kiggede på INDERSIDEN AF DIN MAVESÆK med et "spejl i halsen". Spiserøret er langt, er ikke lige og lukker i øvrigt sammen når der ikke er noget på vej ned igennem det.
Det er overhovedet ikke den samme undersøgelse du taler om.
Og ja, selvfølgelig er en gastroskopi ubehagelig. Spørgsmålet er om det der kigges efter er vigtigere end det kortvarige ubehag - og det er nu engang et valg som patienten har. Hvis man ikke vil igennem en sådan undersøgelse så er man absolut i sin gode ret til at sige nej. Men dermed må man jo også acceptere den konsekvens det har på videre behandling. Og hvis din læge presser på og forsøger at overtale patienten, så er det jo nok fordi lægen mener patienten fejler noget der er nødvendigt at få gjort noget ved.
tilføjet af

Tudinde tak (trådstarter her)

Tak for dit svar. Jeg har netop lige oprettet endnu en tråd, da jeg ikke før dit indlæg blev klog på det emd beroliende middel. Tusiende tak! :)
Jeg skal til på onsdag i næste uge. Så skal jeg nok lige annoncere enten med en lettelse eller med en dødsannonce herinde ;)
tilføjet af

Er du da fuldkommen idiot

Jeg fortalte kun om spejlet for at illustrere, hvor lidt der skulle til før jeg ikke kunne holde det ud. Jeg ville bedøves, hvis jeg skulle have noget længere ned.
Fatter du ikke sammenligningen. Jeg har aldrig sagt, der blev kigget på INDERSIDEN AF MIN MAVESÆK.
KAN DU IKKE LÆSE. IDIOT. !!!!!!!!!!!!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.