5tilføjet af

karakteren påvirker mit liv

jeg er efter sommerferien begyndt på en universitets-uddannelse.
jeg føler jeg er godt med, fagene interesserer mig også, men jeg er dumpet i samtlige første gangs opgaver i de forskellige fag. karakteren kommer ikke til at stå nogen steder, men det har påvirket mig således at jeg -næsten- har mistet troen på at jeg består til sommer.
er det almindeligt at man får under 6 når man hopper fra gymnasiet til universitet?
jeg har ikke været vant til noget under 8.
jeg er lidt ked af det, for er meget med i timerne.
hvorfor har mine afleveringer været så dårlige???
tilføjet af

Ingen grund til bekymring

Sådan går det for mange, der alligevel består med gode karakterer til eksamen. Desuden skal du huske, at mens 8 i gymnasiet var en middelmådig karakter, så er den en pæn karakter på universitetet.
Jeg havde det selv akkurat som dig, da jeg sidste sommer begyndte at læse jura. Karaktererne i mine første opgaver var ikke overvældende - jeg fik endda et par 03'er, men da jeg kom længere hen forstod jeg mere og mere, således, at jeg bestod alle eksaminer på 1. år med gode karakterer.
Så du skal ikke lade dig gå på af det, dine studiekammerater har det garanteret lige som dig, så du er ikke alene med det.
Og skulle det endelig gå galt til eksamen, så betyder det jo ikke verdens undergang, det er jo sådan, at man har 3 forsøg til at bestå hver eksamen.
tilføjet af

Dit fag?

Hvad læser du? Det er meget individuelt, hvordan disse ting hænger på de forskellige fag.
tilføjet af

hmm

hey..
Jeg har hørt fra mange forestil dig det som fra folkeskolen til gymnasiet.. sådan!!!
Fra Gymnasiet til Universitet...
husk niveauet stiger jo højere uddannelse du vælger, det er normalt for mange de føler sig lidt underligt tilpas......
jeg kender det fra gym og folkeskolen...
mvh boye
tilføjet af

Det har intet med din faglige kunnen at gøre....

Men derimod med din selvtillid. Som de andre så rigtigt siger så stiger niveauet væsentligt jo højere du kommer op i uddannelses systemet, der er jo ike andet for end at du må afse mere tid til at sætte dig ind i stoffet, og lad være med at fokusere på karakterene. De karakterer du får kan du faktisk ikke bruge til en klap, for de viser ikke hvor god du egentlig er, eftersom alle har en dårlig dag indimellem. Se hellere på karaktererne som en gulerod. tænk på følgende hvordan får du æslet til at gå? ved at hænge en gulerod op foran den, og det er det samme med karakterene. Jeg har aldrig prøvet at gå ned i karakter på nogle af de uddannelser jeg har gået på så jeg ved ikke hvordan det føles, men et ved jeg da, bliver karakter det alt dominerende så løber du sur i det og det ville være synd....
Jeg ønsker dig alt muligt held i fremtiden...
tilføjet af

jura

pudsigt nok læser jeg også jura.
selvom jeg har fået dumpekarakter for fam. og erstat.ret føler jeg selv jeg har forstået pointerne. jeg har bare ikke vidst hvordan opgaverne skulle skrives. nu skal vi så snart til at aflevere anden omgang opgaver, så kan jeg se om det går bedre.
med hensyn til forfat. synes jeg at jeg lærer rigtig meget ved at lave opgaverne, men det kan man bare ikke se udfra selve afleveringerne.
åhhhh jeg håber det gåt bedre næste gang.
tak for dit svar
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.