6tilføjet af

Kan man koge æg i mikroovn?

Ja, jeg vil gerne vide, om man kan koge æg i mikroovnen? Altså kan man lægge et par æg i en skål med vand og så i mikroovnen, så man sparer tid og strøm?
Hvis ja, skal ovnen så stå på fuld styrke? Og hvor længe skal de ca ha?
tilføjet af

Ja-

Hvis Du vil have ovnen smattet helt til med æg 😃😃
tilføjet af

Overtryk

Der kommer overtryk inde i ægget fordi det vil blive varmet op inde fra at bølgerne...
Du kan der i mod godt fx slå et æg ud i en skål, røre det lidt rundt og smide det 10-15-20 sek i microovnen og så har du rør æg...
tilføjet af

Det kan man godt

men pas på tiden, der skal ikke ret meget tid til eller også skal du sætte ovnen på minimum effekt.
Nej man sparer ikke energi ved at bruge microbølgeovn energien der skal bruges for at opvarme en given masse er statisk, men tiden er der forskel på.
tilføjet af

Kan man sagtens....

Fuld effekt, indtil æggene med et højt knald annoncerer at de færdige....
Som en anden siger, slå æggene ud og rør den sammen, start med et enkelt eller to minutter, og prøv dig frem. Min ovn gør et par æg klar på to minutter.
For snart mange år siden kunne man købe en lille plasticdims som man slog et æg ud i, og så kunne man koge det i ovnen. Desværre var der en del som kom til skade fordi selve æggeblommen opbyggede et overtryk, og kunne eksplodere når man tog dem ud af ovnen.
Hvis du tør akn du eksperimentere med en egnet beholder, stort æggebæger eller plastglas eller lignende.
Det gjorde jeg dengang da de hersens æggekogere kom frem (Ung fattig studerende; man sparede hvor man kunne), og det virker faktisk rigtig godt, men da jeg læste om de "eksplosive" æggeblommer stoppede eksperimenterne, og jeg begyndte at lave røræg i mikroovnen i stedet.
Den store fordel ved at koge hele æg i mikkeren er at det er meget nemt at gøre ovnen ren bagefter, eftersom ægget ikke brænder sig fast, men rent ernæringsmæssigt er det en taber eftersom man ikke får noget at spise 😉
tilføjet af

Min kone...

har kogt æg i micro ovnen. Hun kom æget op i en skål med vand, satte micro ovnen på 10 minutter og gik under bruseren. Så gav det et stort brag. Døren på micro ovnen stod åben, og der var æg i hele køkkenet samt i selve microovnen. Vi prøvede at rense micro ovnen, men det lugtede af prut hver gang den blev tændt.
Vi fik en ny micro ovn til jul, og det er forbudt hjemme hos os at koge æg i micro ovnen.
tilføjet af

det kan man da

SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.