12tilføjet af

Kan man hjælpe en narkoman?

Min ældste søn Brian har altid røget hash og de seneste par år taget lidt xtazy eller hvordan det end staves. Nu fik jeg så et sjok da jeg så på hans arme forleden dag de er fyldt med små ar.
Tror har er på hårde stoffer eller sådan noget og vil lige spørge hvad du vil gøre hvis du var i mit sted. Han er flyttet hjemmefra.
FORZA FCK OS KAN INGEN NÅ
tilføjet af

narko

de fleste fra fck er vel narkomaner, i kunne danne et fællesskab, fuckere på junk
tilføjet af

snak med ham...

uanset om han er flyttet hjemmefra eller ej... og lad ham evt. læse denne artikel
http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060910/AARHUS/109100721/1262/AARHUS
Måske ved han ikke hvor alvorlige konsekvenser hans eksperimenter kan få...
tilføjet af

det kan stoppes

Jeg har selv røget hash i snart 15 år...
Har forsøgt mange gange at stoppe og har igen været stoffri i 2 mdr...
Jeg mener man skal finde erstatninger i form af arb. eller andet socialt. Man skal droppe sin gamle omgangskreds, det mener jeg er nødvendigt...
Det kræver vilje, støtte og ikke mindst anden form for succes oplevelser. Det er ikke nemt, men kan absolut lade sig gøre.
Held og Lykke
tilføjet af

Jeg er jo ikke stensikker

men er lidt bekymret
tilføjet af

næ - det er man først

sent - og så er det måske FOR sent... det ved jeg af dyrekøbt erfaring...
tilføjet af

Læs den selv

Det er tydeligt for mig, at manden brugte stofferne til at holde sit liv ud, fordi lægerne ikke diagnosticerede og medicinerede hans psykiske sygdom korrekt.
tilføjet af

Bedste metode

Find en eksmisbruger, som kan hive fat i ham næste gang hans liv ser sort ud.
Når alt går godt får du ham ikke til at tage imod hjælp. Du skal vente til hans liv sejler og så skal en mere erfaren overtage derfra.
tilføjet af

javel så...

behøver ikke læse artiklen - kender historien "indefra"... - og stoffer er ALDRIG en god ting!
tilføjet af

hjælpe en narkoman.

ja naturligvis kan du hjælpe ham, sørg altid for at du har en sprøjte klar med klorin eller afløbsrenser, det vil tage de værste abstinenser, og han er færdig med at sprøjte sig for evigt, det er fuldstændigt sygt hvad samfundet bruger af resurser på den slags tabere.
tilføjet af

jeg blev for mange

år siden forelsket i en mand, som var 2 år ældre end mig. Han havde haft en utryg barndom. Hans egen far har været gift mange gange, og svigtet ham i barndommen har han selv fortalt mig. Hans far havde også et alkohol problem og udførte psykisk vold imod ham, og forlidt kærlighed i barndommen.
Han startede i teenagetiden med at ryge hash og drikke øl. Han var startet på en EFG-uddannelse, som det hed i 80'erne som han ikke fik gennemført, da hans misbrug blev større.
Da jeg lærte ham at kende, havde han været i behandling for sit alkohol og hashmisbrug problemer. På dette tidspunkt troede jeg kun det var disse 2 ting som han var blevet afhængig af, så jeg var meget NAIV OG GODTROENDE. På et senere tidspunkt opdagede jeg også at han tog speed, lsd og mange andre slags piller som man kan misbruge.
Hans humør var tit svingende, og han løj meget overfor mig og hans egen mor og far.
Han kom på et tidspunkt på MINNESOTA behandling for sit misbrug, hvor han også fik stillet dianogse på Skizofreni.
Jeg har desværre ikke kontakt til ham mere, da jeg ikke turde være sammen med ham. Selvom han blev stoffri så havde han mange andre problemer med at styrre sit temperament. Så jeg ved ikke om han stadig er stoffri.
Hvis jeg var dig så ville jeg prøve at få ham på Minnesota behandling, og anonyme narkomaner. De tilbyder også hjælp til pårørende.
Det er ikke så let at hjælpe, sålænge han kommer i narkomiljøet, og har venner i disse miljøer.
Jeg vil krydse fingre for, hvis din hjælp kan hjælpe ham, for han skal være motiveret for at gå i behandling.
tilføjet af

Hash er taber stof

lige så meget et taber stof som heroin, hashen påvirker i den grad hjernen bare spøger dem du/i kender der ryger hash dagliget eller bare i weekendene om de kan lad være det næste halve år, ja vil de sige men de ser ikke nogen grund til det for de kan styre det lol nej de kan ej for de er afhæning af det meget mere en de vil være ved for ellers ville de jo bare lad være Ikke, Og jo man kan komme ud af den afhæningihed men han skal ville selv for ellers kan det ikke lad sige gøre, Der findes en 12 trins fællersskab Der hedder NA anonyme narkomaner og det er storet set det samme som Anonyme Alkoholiger og det virker bare man selv vil.. Held og lykke
Ps her er et par link,
http://www.rsk-na.dk/
http://www.anonyme-alkoholikere.dk/
http://www.dcaa.dk/doc/intervention.pdf
tilføjet af

Det er det nemliget

det er kun taber der ryger hash
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.