21tilføjet af

Kan man elske to på en gang???

Kan man være forelsket/elske to forskellige på en og samme tid?
Kan man tvivle så meget på en selv efter 18 års ægteskab, og man kun har kendt den anden i 5 mdr., og det langsomt har udviklet sig?
Er det en form for utroskab??
Taler og skriver meget med den anden om mange ting, som min mand ikke ved noget om, er det forkert?
Føler den "nye" som min soulmate mere end min mand som jeg har kendt i snart 20 år.
Jeg har det på samme måde med ham "den nye", som jeg har med min mand. Jeg MÅ og skal høre fra ham hver dag. Det gør ondt langt ind, hvis jeg ikke hører fra ham, og når jeg så hører fra ham, "svæver" jeg nærmest på en lyserød sky.
tilføjet af

bytten glansbilleder

Og leger du med tanken om at forlade din mand, så gør dig det klart, at du sansynligvis ikke kan komme kravlende tilbage, hvis den "nye" ike er så evig dejlig som dit indtryk er!
Personligt synes jeg det er forkert at "lege" med 2 på en gang, der kommer ofte kun smerte og sorg ud af det! Det er dybt forkert, du må vælge..
Kan ham "den nye" ikke være en ven? Er det ikke dumt at satse??
Jeg tror ikke på man kan være forelsket i to på een gang, men, tror du alligevel du er det, så husk at forelskelse blot er en "bytten glansbilleder"
Trods alt det du får at høre, så:
-Følg dit hjerte
/Karina
tilføjet af

hmm

jeg er ung og uerfaren i forhold til dig, men tænker: måske du ikke er forelsket, måske du bare savner spænding i din hverdag? måske forholdet til din mand er blevet for kedeligt? måske sexlivet er blevet for kedeligt? måske du bare har brug for en ven?
tilføjet af

Bedste hest

Ja, det er selvfølgelig spændende. Han kurtiserer dig jo, hvilket betyder at han kun viser de "pæneste" og mest interessante side af sig. Nok så interessant er det, at du har de følelser for din mand, som du dog må kende for både det negative og det positive.
Ud fra det er der vist ingen tvivl om hvilken hest du skal holde på -men det er jo let sagt af mig.
tilføjet af

nej,

det er ikke fordi han kurtiserer mig, for det gør min mand så sandelig også.
tilføjet af

øhhh...din alder?

Jeg MÅ og skal høre fra ham hver dag. Det gør ondt langt ind, hvis jeg ikke hører fra ham, og når jeg så hører fra ham, "svæver" jeg nærmest på en lyserød sky.
Tænker lidt over, hvor gammel du mon kan være, når du skriver som en teenager....?
tilføjet af

Men du ser stadig kun hans lyse sider,,

Altså, I "bytter glansbilleder"..Du forelsker dig i hans "ydre" (forstå mig nu ret) Hvis du forlader din mamd for ham, skal du huske, at du kommer til at opleve mange andre sider af "den nye" end dem du ser nu!
tilføjet af

alder???

har alder noget med kærlighed og forelskelse at gøre???? nej, det tror jeg ikke
tilføjet af

måske

men har også været med på sidelinien under hans skilsmisse fra sine børns mor. Ved hvad han har været igennem der. Dengang var der ingen dybe følelser, som der er nu
tilføjet af

ja - det kan man....

det er jeg helt overbevist om. Tænk på, at man som menneske ofte har et hav af relationer til andre, hvor man er mere eller mindre følelsesmæssigt engageret i personerne - afhængigt af, hvor nær en relation der er tale om.
Når man har været gift så længe som du har, er det nok lidt skræmmende pludselig at støde på "en anden mand", der oven i købet bliver din soulmate. Siden du ikke nævner andet, går jeg ud fra, at dit ægteskab er lykkeligt?!?
Hvis du er lykkelig sammen med din mand, er det nok en endnu mere "mærkelig" oplevelse, at du pludselig finder dig selv i en tilstand, der må karakteriseres som nyforelskelse.
Umiddelbart vil jeg sige, at man sagtens kan have en soulmate uden nødvendigvis at indvie sin ægtefælle i det. På den anden side virker det lidt "skummelt" at holde det skjult. I hvert fald er der en risiko for, at din mand vil tolke det som utroskab i én eller anden grad, hvis han pludselig finder ud af, hvad der foregår. Det vil nok kunne såre ham en del, hvis han finder ud af, at du ikke har spillet med åbne kort.
Jeg tror, du skal gøre dig klart, om din soulmate "bare" er en god ven, eller om jeres forhold er ved at tage en ny drejning?!? Hvis I begge føler, at der måske er andre og mere alvorlige ting på spil, så skulle I måske mødes og finde ud af, hvad det er der sker med jer.
Det er trods alt bedre at få sat tingene på plads én gang for alle, i stedet for at gå rundt i uvished.
På længere sigt er både din mand og du også bedre tjent med, at du får fundet ud af, om det "bare" er en flirt, eller om du faktisk er på vej væk.....
Somme tider når man har fundet en ny ven eller veninde kan man føle, at man er nyforelsket - i virkeligheden er der ofte blot tale om, at man er "betaget" af personen.... man kunne også kalde det "nyhedens interesse"....
Håber du kan bruge mit indlæg til noget - held og lykke :-)
tilføjet af

Som mand

Må jeg sige NEJ.
Du er ikke forelsket i to mænd samtidig, jeg tror mere på at du i dit nuværende forhold/ægteskab, er kørt træt, og så er det nye spændende.
Jeg aner ikke hvordan en kvinde tænker, men hvis du havde været en mand, så ville jeg sige at en mand, når det går hedt til ikke kan se forskel på kærlighed og at være forblændet/fasineret af kvinden, alså den nye, for har man hos hende fået en gang sex, der siger spar to til hvad man ellers har fået gennem flere år, så tror man at man er brændt varm på den nye, og at man må se at blive skilt fra madammen.
MEN lad det ikke komme så vidt, du vil komme til at fortryde det bettert, og kan du ikke nære dig, så tag dog et sidespring, for så finder du ud af at det ikke lige var det.
Fordelen for en kvinde der tager sidespringet, er at manden ikke lægger så meget i det som en kvinde gør, så du behøver ikke være bange for at manden ringer på døren, eller telefonen dagen efter.
Men træd forsigtigt.
Hej
tilføjet af

dybe følelser!

Er de der, hvis du søger allerinderst inde? Er der så store følelser, som du nærer for din mand?
han er altså lige blevet skilt, du er sikker på han ikke bare er ensom, og mangler selskab?
tilføjet af

Det er stadigvæk et glansbillede

For du kender ikke alle hans negative sider, der kan
være årsag til skilsmissen. For det er meget svært at
beskrive egne negative sider, og dem er vi allesammen
født med.
tilføjet af

ja karinab

det er jeg 200% sikker på
tilføjet af

korrekt

men i dette tilfælde kender jeg hans ex lige så godt
tilføjet af

Ville det så gå godt??

Ville det ikke blive noget rigtigt rod!!
tilføjet af

ja og nej

Kan man elske to personer på en gang? nej! Kan man være forelsket i 2 personer på en gang. ja, sagtens. "det´ intet problem".
tilføjet af

Kære du

For mig lyder det som om du måske savner lidt spænding i din hverdag. Den opmærksomhed du får nyder du i fulde drag, det kan måske forveksles med forelskelse. Tager jeg fejl, ja så må du jo træffe et valg.
tilføjet af

nu....

har jeg sendt ham en sms, hvori jeg har skrevet, at jeg er nødt til at sige "bye bye love for a while". Jeg er nødt til at gå i tænkeboks. Er bange for at ødelægge vores gode venskab, som vi jo også har, men det var DÆLME svært at skrive det til ham. :-(
Tak for jeres gode og andre knap så gode råd.
tilføjet af

DET KAN JEG LOVE DIG FOR

Jeg kan love dig for at man kan være forelsket i 2 på samme gang. Jeg har det nogenlunde på samme måde som dig! Jeg elsker og savner stadig min gamle kæreste, som jeg faktisk har kendt gennem hele livet. Men da vores forhold var meget hemmeligt og han flyttede til en anden landsdel mødte jeg min nuværende kæreste som jeg elsker over alt på jorden! Ham bor jeg med i dag, men der går stadig ikke een dag hvor jeg ikke tænker på den anden...!! Jo, at elske to på een gang er skam ikke umuligt:-)
tilføjet af

Tak

for dit svar. Det har jeg efterhånden fundet ud af, at man godt kan. Der er bare ikke ret mange, som tør sige/indrømme det
tilføjet af

Tusind tak

for jeres svar og indlæg.
Jeg har idag til morgen sagt farvel til ham, mit livs hidtil sværeste beslutning, men nødvendig at tage. Håber det er det rigtige jeg har gjort.
Knus
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.