13tilføjet af

Køb af brænde.

Hej jeg sidder lige og kigger efter noget brænde da jeg snart løber tør. Jeg er førstegangskøber så jeg ved ikke hvad der er bedst? Eller jo det er det dyreste vel, men får man lige meget brændværdi i forhold til pengene? Altså er fx bøg de flere penge værd i forhold til det de kalder "blandet løv".
Og hvad med de der briketter? De koster jo omtrent det samme, er dejligt nemt at håndtere, men.... ja det er svært at vælge synes jeg. Jeg synes briketterne er nemme at tænde op med. Det er til et brændefyr ude i garagen...
Og hvor kan man købe "klodser". Altså stammer som IKKE er kløvet men dog savet i passende stykker så de er klar til at blive kløvet? Der stod nemlig en ved huset jeg frit kan bruge (er lige flyttet ind). Eller det er måske ikke bsværet værd i forhold til blot at bestille en omgang briketter?
tilføjet af

Du kan spørge din skorstensfejer

De plejer at uddele små foldere hvor der står noget om korrekt optænding og lidt om brænde.
Forskellen mellem bøg og blandet løv er udelukkende vægten.
Bøg er mere fast og dermed tungere, så brændværdien per kilo er større, Det gør det også muligt for dig at have varme på over natten, hvilket kan være svært med løvtræ.
Jeg bryder mig ikke selv om briketter og vælger det kun som en nødløsning, da jeg synes de brænder for hurtigt ud. Derimod har jeg brugt træpiller et par år, og det synes jeg er bedre, men stadig ikke som "rigtigt" træ.
Du kan ind imellem finde stammer og klodser som du kalder det, f.eks i den blå avis eller gul og gratis, og vil du have besværet me selv at kløve det, så kan du spare en del penge på det, særligt hvis du selv kan hente "klodserne", da transporten ofte er det dyreste ved brænde.
Ind imellem kan du finde næsten gratis brænde men så skal du som regel selv fælde det og trnsportere det væk.
Fordelen ved selv at kløve er at du får varmen to eller 3 gange, afhængig af hvor meget du selv skal slæbe rundt på brændet.
tilføjet af

Briketter er dyrt

Hej jeg har haft combifyr et par år, og briketter og kløvet brænde er dyrt.Jeg bruger affaldstræ fra nedrivning som jeg så saver op. Prøv at tale med den lokale vognmand om han har nogen ideer, det gjorde jeg, og nu har jeg næsten gratis brænde. Jeg giver et par hundrede for en hel container.
Hilsen Erik
tilføjet af

Ok.

Tak for svaret.
Jeg har fundet en masse info om korrert fyring osv, det er på plads.
Jeg mangler kun at finde ud af hvor jeg får mest varme pr krone. Det er bare øv at de stammer jeg kan finde er på 1 meter eller mere. Så kan de lige nøjagtig ikke ligge på min kløver som tager op til ca 80 cm... så skal jeg jo ha startet kædesaven alligevel.
Nå men jeg kan se på det at mht til færddigskåret, så er det næsten hip som hap hvad man vælger. Bøg = højere brændværdi og dyrt, bl løv = lavere brændværdi men også billigere.
tilføjet af

Så er det ligegyldigt

Prisen for den opnåede varme vil være stort set den samme uanset om du vælger den ene eller den anden slags træ.
Fordelen ved bøgetræ og andre hårdere træsorter er at det holder varmen længere end det lidt blødere lettere træ.
tilføjet af

Brænde

Hej.
Blandet løv kan være mange ting "Pil, Poppel, El, Ask, Eg, Bøg,"osv. Så med løvtræ er det vægten, altså træets fastmasse/vægtfylde og tørhed der bestemmer træets brændverdi. Men er dit brænde problem akut så køb briketter de er tørre og klar til brug, der er bare det lille men at der kan være forskel på kvalliteten (fyldstoffer/jord,bark)for så er det ikke længere vægten men effekten Kj. det kommer an på.
Ellers til den kommende sæson er der http://www.skovognatur.dk/Service/Salg/Braende/
eller store brændedag d.24.1.09. http://www.skovognatur.dk/Ud/Oplev/Aktuelt/Naturbilletten/Artikler/Braendetid_08.htm
Det er et landsdækkende arrangement
tilføjet af

godt brænde hos dansk brændesalg

Efter at have købt et brændetårn hos et byggemarked var jeg parat til rykke brændeovnen ned. Mage til dårlig kvalitet skal man dælme lede længe efter.
Men så fik jeg anbefalet Dansk brændesalg (www.danskbraendesalg.dk). Jeg ringede til dem og fik løfte på at brændet var tørt - og fik skrevet i ordren at handlen var betinget af brændet var tørt. Det var det og jeg fik endda god vejledning og købte ovntør ask. Det har jeg ikke fortrudt, nu fyrer jeg aldrig med andet. De er forresten også billige.
Er der nogen der har regnet ud om det kan svare sig at fyre med briketter? Jeg har set mange sider, hvor de hævder det er billigere end med alm brænde. Men der er da kæmpe forskel på de der briketter. Jeg købte engang nogen i Fakta som var fine, men dem har de ikke mere. Sidst jeg købte var det en rigtig dårlig kvalitet, de brændte ok, men afgav helt vildt meget aska og gav nærmest ingen varme. Nå, men tilbage til spørgsmålet: er der et sted man kan se en beregning af hvad det koster at fyre med det ene og det andet? evt. hvor man kan indtaste tal?
tilføjet af

brænde briketter http://www.nettobraende.dk/

Du kan se noget om brændværdier her http://www.nettobraende.dk/braende.php
tilføjet af

Advarsel mod lavepriser.dk og nordstrom-handel.dk

Jeg har lige fået mit brænde fra lavepriser.dk og det er noget møg! Brændet er bare rigtig vådt og jeg kan slet ikke tænde op i det. Så de er ikke en pind bedre end det jeg fik fra Nordstrom-handel.dk
FINDES DER SLET IKKE ÆRLIGE SÆLGERE MERE?
Hvor køber i andre (tørt) brænde? (jeg har IKKE plads til at opbevare det våde der skal tørre først.
MvH Jan
tilføjet af

DANSK BRÆNDESALG

Har netop modtaget 1 palle ovntørret Ask fra www.danskbraendesalg.dk
Kvaliteten er perfekt. Havde oprindelig bestilt en palle ovntørret birk, men blev
ringet op af firmaet som fortalte at lastbilen desværre var kørt galt (uden personskade)
og jeg fik mulighed for enten at annullere handlen, få ombyttet til en anden type brænde eller vente til de igen fik birk på lager. Fin service - men fremfor alt: meget fin kvalitet af brænde!
tilføjet af

Prøv her

Du kan købe her http://www.dongsted.dk/ jeg har købt hos dem de sidste 3 år og det har altid været godt brænde.
tilføjet af

http://danskbraendesalg.dk/

Har lige bestilt fra dansk brændesalg, og der vil jeg gerne advare mod dem. De lever ikke op til den aftale man har med dem. Jeg bad om at blive ringet op en time før levering, men uden nogen dialog, havde de stilt pallen på vejen ud for huset. Det var et kæmpe problem men de var ligeglade og ville ikke hjælpe.
tilføjet af

http://danskbraendesalg.dk/

At blive ringet op for aftale om leveringssted, kræver 2 ting: at man besvarer telefonen og at der er ryddet for sne mv. hen til hvor man ønsker brændet placeret. Det er åbenlyst at fragtmanden ikke bare undlader at levere, for at tage den med igen senere. De driver jo en forretning of får kun betaling for at køre én gang med brændet.
At vi er ligeglade kan jeg ikke genkende, men det er rigtigt at vi har afvist at lave omlevering u/b.
Den pågældende fragtmand høster iøvrigt roser hos rigtig mange af vores kunder. Vi får ugentligt mails fra yderst tilfredse kunder. Nogle af disse udtalelser kan man se på vores hjemmeside, andre på fx. trustpilot.
Med venlig hilsen
Tommy Bruus-Jensen
Dansk Brændesalg
tilføjet af

Godt-nok nogle "fine bure" men?.

Ud over at prisen også er MEGET "fin", så er de opgivet mål ikke helt rigtige 😃 , det er udvendige mål på burene, og da buret er lavet af 1X4" så smutter der næsten 0,3 M2 fra i brænde, for så er der jo "kun" Ca 1,76-M2 brænde minus EU pallen, og den skal man vel også betale pant for, hvilket vil svare til en M2 pris på Ca 1.221-Kr for birk, det er da en meget god pris når det koster Ca 280-Kr i skoven Inc moms 😃 .
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.