3tilføjet af

Køb af bolig?

Jeg er en pige på 23, der overvejer at købe en lejlighed i Viborg, hvor jeg nu bor til leje. Det overvejer jeg, fordi jeg bliver nødt til at flytte fra min nuværende bolig og at jeg ikke kan finde en lejlighed her, hvor jeg må få min hund med. Ejerlejligheden jeg har kig på koster 575.000 og er renoveret og rigtig lækker.
Jeg har nu nogle spørgsmål, som jeg håber der er nogen, der kan hjælpe mig med.
1. Er der nogen ejerboliger, hvor man ikke må have hund? Jeg har set nogle i Kbh., hvor der ikke må holdes hund eller ryges. Er det normalen, at andre skal bestemme det, når man køber?
2. Jeg ved at boligpriserne kan komme til at falde, men jeg vil vel stadig ikke have spildt nogle penge, da faldet sikkert vil være på samme niveau som min husleje i en lejebolig.
3. Jeg har overvejet at få et afdragsfrit lån til at starte med, da jeg tænker på kun at have lejligheden i et par år og derefter sælge den igen. På den måde har jeg stadig betalt renter (som jeg ville gøre uanset om det er afdragsfrit eller ej), og når lejligheden bliver solgt, får jeg cirka dækket det lån jeg har optaget. Derved ville jeg have flere penge til mig selv hver måned og ikke rigtigt gå glip af noget. Eller hvad?
4. Jeg kan ikke finde ud af hvad forskellen er på brutto og netto ift. huslejen/afbetalingen. Er brutto inkl. fælles udgifter i ejendommen eller hvor finder jeg ud af hvad det beløb er?
5. Hvad skal jeg huske at spørge ejendomsmægleren om, når jeg skal derud og se lejligheden på mandag?
6. Jeg har den tanke, at hvis værdien falder, kan jeg, når jeg flytter fra lejligheden, fremleje den og lade en anden betale af på lånet. Så kan jeg sælge den igen, når værdien er steget igen. Er det muligt? Og hvordan foregår det med at fastsætte huslejen? Er det et beløb jeg selv bestemmer?
Jeg håber virkelig der er nogen, der kan hjælpe mig, da jeg er helt grøn mht. køb af bolig og gerne vil være lidt forberedt når jeg taler med både banken og ejendomsmægler.
tilføjet af

boligkøb

Du skal tage en person med du stoler på, gerne en der også ved lidt om bygninger.
Dernæst skal du tale med din bankrådgiver, der vil du kunne få råd og vejledning og svar på alle dine ?. Husk blot banken også skal tjene penge - men hvis du har en god bankrådgiver vil du få en god og fair indføring i alle boligkøbets facetter.
Skriv aldrig under på noget før du har talt med din bank/advokat.
HELD OG LYKKE MED BOLIGKØBET
tilføjet af

Hunde

ja må godt holdes hunde hvor jeg bor.... men spørg ejendomsmælgeren, han burde have papir fra bestyrrelsen med ordensregler m.m
Brutto - er det du betaler tilbage på et lån. Hvis du låner 12 kr. og betaler tilbage med 1 kr om måneden hedder det brutto.
Fællesudgifter er ikke med i brutto - det kommer oveni, ejendomsmælgeren burde også kunne fortælle dig hvad fællesudgifterne står i og hvad de dækker.
Hvor jeg bor er dækker de akonto vand og varme + løn til vicevært.
Pas på med at leje ud din evt. lejer har et års opsigelse.
Der er regler for priser af udlejning af lejlighed - evt. kommunen ved noget!!
Angående lejligheden .. du kan jo altid prøve at få prisen ned - komme med et tilbud.
tilføjet af

Hvad er netto så?

...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.