10tilføjet af

Justitsminister Lene Espersen belønner biltyve

Med det forslag, justitsminister Lene Espersen har fremsat om at konfiskere spritbillisters biler, straffer hun kun de - i øvrigt lovlydige - bilister. Alle biltyvene og de, der har bilen indregistreret i faderens eller "fætterens" navn får ikke konfiskeret bilen idet det ikke er deres egen. Det giver slet ingen mening at konfiskere en stjålen bil for at straffen en spiritusbilist. Derved belønner hun jo biltyve og småsvindlere.
Så kære justitsminister Lene Espersen . Tænk lige lidt dybere over tingene. Verden er ikke så rosenrød, som du naivt går og forestillier dig. Eller som dit forslag ihvertfald tyder på
Lad det være sagt med det samme: Jeg er enig i, at indsatsen mod spirituskørsel skal styrkes. Men det mest effektive middel er mere kontrol - som politiet nu gør ved at kontrollere alle billister, de har standset - samt overvågning af "bagvejen" i natte- og morgentimerne. Der listes rigtig mange branderter hjem ad disse ruter. Og min fornemmelser er, at det er værst ude på landet, hvor befolknings- og polititætheden ikkr er så stor.
tilføjet af

Underskriften må indlæg om at justitsministeren belønner biltyve

(Underskriften faldt vist ud)
Med venlig hilsen
Jan
tilføjet af

Øøøøøhh.... Lovlydige billister....

.. kører ikke spirituskørsel...
Iøvrigt er det først efter tredie forseelse at bilen bliver konfiskeret, så jeg ser ikke noget galt i det.
tilføjet af

Lene's forslag

er vel generelt ALDRIG særligt gennemtænkte.
Utroligt at en kone med så lille en hjerne kan være justitsminister.
Ofte syntes jeg en stor del af hendes nye love rammer ellers lovlydige borgere.
tilføjet af

Belønning?????

Nu er det jo ikke sådan, at en biltyv får en bil vel?
Men måske man skulle overveje at hæve straffen, når der er tale om spirituskørsel i en stjålen bil, og ligeledes i en lånet, eller en der står i fars navn af forsikringsmæssige årsager (hvilket i iøvrigt er ulovligt, hvis man ikke er angivet som bruger).
Til gengæld kan jeg ikke forstå at indkomsten skal bestemme bødens størrelse, der er en hel del spritbilister med ringe indkomst, der så at sige får rabat! Er det lighed for loven?
tilføjet af

Det er da en god ide....

Så afhænger straffens størrelse af indkomsten, og alle rammes lige hårdt. Det ville ikke være rimeligt at en kassedame der tjener 15.000 skal betale lige så meget som forretningsmanden der tjenner 100.000.
Jeg synes at det er en yderst retfærdig dom. Hvad jeg IKKE bryder mig om er at der ikke længere skælnes mellem promille- og spirituskørsel. Grænsen bør isåfald sættes tilbage til de 0,8 som i gamle dage
tilføjet af

Jeg vil

gå så vidt at sige at alle bøder burde være indtægtsregulerede, det ville være lighed for loven.
tilføjet af

Excactly...

Helt enig :-)
tilføjet af

Hvor tit ...

Jeg er vist for fuld til at kører min egen bil hjem i aften. Jeg slingre hen til produktionschefens kæmpe Mercedes 500 CLlqtcv... Fandes også alle disse bogstaver flyder "HIK" ud .... Jeg kaster den første og største brosten gennem sideruden. Prøver med 2 ispinde at få tæningen igang. AV- for H.... glemte vist at feje glasskårene væk fra sæddet.
Nu er jeg ikke langt fra at "HIK" nappet den dumme chefs bil, han vil alligevel ikke savne den hvis jeg bliver snuppet."HIK".
-
tilføjet af

Læste på tekst TV

at det i de fleste tilfælde er de velbjergede der kører for stærkt, hvorfor mon?, nok fordi at i deres verden er den reelle hastighedsgrænse der hvor man mister kørekortet, en bøde er bare noget man lige beder sekretæren betale ved lejlighed, fordi man ikke lige selv har småpenge på sig.
Her ville indtægtsregulerede bøder måske dæmpe hastigheden.
tilføjet af

Øhhh. . .

skulle den være morsom?????
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.