4tilføjet af

Julesmåkager

Da jeg var lille serverede min oldemor julesmåkager, der lignede snegle af mørk + lys dej. Hun er desværre afgået ved døden, og jeg har ikke kunnet skaffe hendes opskrift fra familien. Er der nogen, der kender disse småkager og har en god opskrift??
Jeg har heller ikke haft heldet med mig med opskrifter på specier, såeh...?? Nogen gode opskrifter i gemmerne???
tilføjet af

Ja!

Jeg har en opskrift, der giver småkager, der ser ud som dem, du beskriver... Kan selvfølgelig ikke love, at det er den, du søger, men et er da et forsøg værd! Har du en mail, så sender jeg dig opskriften om et par timer (har ikke mulighed for det lige nu)!
tilføjet af

Hvorfor må vi ikke få opskriften?

Til "sprødlingen": hvorfor vil du ikke dele din opskrift med os andre i SOL, men åbentbart kun maile den?
tilføjet af

Julesmåkager - måske er det dem, du efterlyse

Hej Zafio.
Jeg ved ikke, om det er disse småkager, du efterlyser, men det er i hvert fald en god gammel opskrift med mørdej, og du kan både bruge dejen til Specier og til to-farvede småkager:
Mørdej:
300 g mel
85 g sukker
200 g smør eller margarine
1 æg
Mel, margarine/smør og sukker hakkes sammen, så det ligner revet ost. Det æltes sammen med ægget.
Herefter deles dejen i to portioner, og i den ene portion æltes 1 spsk kakao.
Begge deje hviler koldt (tildækket) i køleskabet mindst en time.
Herefter rulles begge deje ud (hver for sig), de lægges for eksempel oven på hinanden og rulles som snegle, der skæres ud med en skarp kniv. Skæres i 3-4 mm tykke skiver og kommes på smurte bageplader - bager i en 175 - 200 grader varm ovn ca. 10 minutter.
(ca. 30 stk.)
Specier laver du af samme grundopskrift (uden kakao). Her skal du også bruge perlesukker og 10-15 finthakkede mandler. Når mørdejen er færdig, formes den til 2-3 ruller (ca. 4 cm i diameter), rullerne trilles i perlesukker og hakkede mandler og stilles koldt et par timer - eller til næste dag.
Rullerne skæres i 3-4 mm tykke skiver og bages som "sneglene".
Mange før-julehilsener
tilføjet af

Jeg vil også gerne have opskriften!

Hedder de måske Sine kager? For jeg fik dem også som lille, og kan desværre ikke finde opskriften. Vil du sende den til mig også? Til charlottebjerre@hotmail.com
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.