9tilføjet af

Jeg kan slet ikke tåle alkohol, hvad skyldes det?

Ja, som overskriften siger, så kan jeg slet ikke tåle alkohol. Ment på den måde at jeg simpelthen bliver så syg bare jeg drikker 1 enkelt genstand.
Jeg får en rigtig ubehagelig fornemmelse i maven, nærmest som om det brander...og dagen efter har jeg det endnu værre, hvor det gør ondt i maven og jeg har voldsom kvalme, og jeg får også rigtig ondt i halsen.
alt dette på grund af EN genstand! Jeg kan slet slet ikke tåle det..!
skal lige nævnes jeg har refluks (mavesyredampe der tit gør at jeg får meget ondt i hals& svælg) og jeg har fået målt hos lægen at mine levertal var fine.
jeg fejler forhåbentlig ikke noget?
tilføjet af

Det tror jeg da du gør

Det er ikke en reaktion, på alkohol, jeg har hørt om før, men jeg har på den anden side helller ikke hørt om mavesyreDAMPE.
tilføjet af

Refluks!!

Det er afgjort pga din refluks.
Jeg har selv haft det, og kender den brændende svidene fornemmelse i mave og spiserør. Det er mavesyre, som kommer op i spiserøret, fordi musklen mellem spiserør og mavesæk ikke lukker ordenligt. Du får det garanteret også når du spiser frugt.
Hvad får du for det?? Kan anbefale gaviscon. Det er en tykketabelet, som smager ganske forfærdeligt, men som hjælper. Den kan købes i håndkøb, og er meget billigere i Svereige, end her i DK.
Hvis du ikke får noget, så snak med din læge om det. For det er meget ubehageligt...
Jeg kan stadig have problemer med det ind i mellem, men slet ikke så slemt, som da det var værst, så der er altså håb forude 🙂
Hav en god dag!
Mis
tilføjet af

Hvorfor?

Skal han spise noget der smager a h til?
Der findes ganske udemærkede produkter på apoteket, f.ex. " ACENIL"
Et frigivet produkt mod mavesår.
Ganske vist er der forskæl på mavesyre og mavesår, hvis det er mavesyre, kan man få noget dæmpene, ALMINOX, er ganske udemærket....tyggetablet.
tilføjet af

Hvad er der i vejen...

med at undgå alkohol? Det ville jeg da gøre, hvis jeg fik det så dårligt.
tilføjet af

Fordi:

Gaviscon virker på den måde, at det ligger et lag af skum og slim oven på indholdet i mavesækken, så det ikke kører op i spiserørret...
Jeg kender ikke nogen af de mekamenter du nævner, men hvis de gør det samme, er det fint...
Det er ikke mavesyre, men det at det ryger op i spiserøret igen, der er det største problem... Jeg havde det i en kombination med for meget mavesyre.
Mis
tilføjet af

at undgå alkohol

tak for jeres svar.
Jeg undgår selvfølgelig også alkohol, synes ikke det er det værd at få det så dårligt, men det jeg gerne ville vide er, hvorfor jeg får det så dårligt af det?
Synes bare det er nogle mærkelige symptomer jeg får. Her forleden dag var jeg til en fest og drak en drink - kun en. Ville bare drikke den for hyggens skyld, tænkte ikke der ville ske noget. Blev straks ret dårlig, fik den her brædende fornemmelse i maven og fik det som om jeg skulle kaste op. Da jeg vågnede dagen efter havde jeg smerter i svælget, og får sådan en underlig, ru fornemmelse. Senere på dagen fik jeg det endnu værre, fik endda feber og det hele blev sådan lidt sløret, maven havde det stadig forfærdeligt.
så ja, jeg undgår da alkohol, men det ville da være rart at vide hvorfor jeg reagerer sådan på det.
tilføjet af

mon vedkommende

er af asiatisk herkomst? asiater tåler ikke alkohol
tilføjet af

refluks eller gen

Som den anonyme før mig skriver, kan det være, hvis du er af asiatisk afstamning, da flere asiater mangler et enzym i leveren til at nedbryde alkohol. I MEGET sjældne tilfælde fødes europæere også uden dette enzym, hvilket naturligvis har samme konsekvens.
vedr. din refluks synes jeg du skulle tage og kigge i denne artikel: refluks behandling
tilføjet af

mon vedkommende

Sikke da en omgang sludder.
Er Indere, singalesere, malajser, burmasenere, kinesere o.m.a. ikke asiatere?
De kan alle drikke som svampe.
M.v.h.
Charlee,
[sup][sup]der har leget med dem alle i 36 år.
[/sup][/sup]


er af asiatisk herkomst? asiater tåler ikke alkohol
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.