11tilføjet af

Ja.. så skete det endelig!

Jeg fik i morges min pakke fra USA som indeholdte den nye CD fra Cradle Of Filth, Nymphetamine.. Jeg satte den straks min nye black-death-gothic-metal skive over kl 10 om morgen, og skruede godt op for lyden. Som mange af Cradle Of Filth's tidligere albums, starter den med en stille og rolig intro, som er utrolig stemningsfuld, så man med det samme bliver smidt ind i den her underverden, hvor Cradle Of Filth lever og ånder. Lige efter, som lynet fra en klar himmel, for man kastet en gang hårde trommer lige i fjæset (og gud hvor jeg elsker det!). Den første sang, hvis man ser bort fra introen, er Gilded Cunt, som jeg allerede havde nasset til mig og hørt igennem til ukendelighed. En vidunderligs start på en lørdag morgen med noget hårdt metal, høje skrig og dybe growls. Efterhånden som musikken drøner derudaf med fuld fart, er jeg kommet godt ind i det hurtige hårde humør, som Cradle Of Filth har en god tendens til at fremprovokere mig.. men så skete der noget uventet.. Midt i sang nummer 6, kaldet det samme som albumets titel, Nymphetamine, med '(overdose)' tilføjet til enden, gik stykket fra hårdt metal, til stille melodisk stemningspræget musik.. ikke fordi det er underligt, for det har Cradle Of Filth gjort utaligegange, og gjort skide godt.. men pludselig begynder en smuk forførende kvinde stemme at synge! Igen, bandet har før haft kvindelige sangere med i deres numre, men i de tilfælde, har det mere været en form for 'chanting' eller noget der mindede om oplæsning fra sataniske skrifter. I midten af den her sang, begynder kvinden så at SYNGE! En smuk stemme og en god melodi.. nok noget af det sidste jeg havde forventet på lige det tidspunkt. Det slog mig helt ud af denne her "trance" som jeg nu kommer i, når jeg hører deres musik. Jeg sad helt paf, og bare lyttede til sangen. Efter et vers, begyndte Dani (forsangeren fra bandet) så at synge igen på sin vidunderlige måde, stadig stille og rolig, til den stemningsfulde langsomme musik.. skiftetvis synger han og hun, og jeg kan ikke beskrive hvor forbandet godt det lød. Jeg sank helt sammen og sad lammet og bare lyttede til det spil der foregik mellem de to. Efter de havde sunget et par vers hver, begyndte sangen igen at blive mere hård, og den fortsatte i samme tempo som den havde startet.. Alligevel sad jeg og var helt ude af den.. jeg måtte bare hører det igen.. og igen.. og igen.. og efter jeg havde hørt den igennem en 6-7 gange, blev jeg enig med mig selv om, at det nok var på tide at hører resten af deres vidunderlige mesterværk.
Jeg må indrømme, at ved deres forige album, Damnation And A Day, blev jeg ret skuffet. Der var ikke så meget på det album, som tiltate mig, og jeg ved egentlig ikke helt hvorfor. Og på grund af den forige skuffelse, havde jeg mine bange anelser og knap så høje forventninger for Nymphetamine, men jeg må sige, at den kommer helt op og ringe sammen med mit yndlingsalbum 'Cruelty And The Beast' af samme kunstner. Det er et mesterstykke i verdensklasse, som kun kan anbefales til alle black metal-elskere som ikke allerede har den!

Andre som har hørt den, og som er enig/uenig med mig?
tilføjet af

(Fingeren i vejret) Her! Her! ......

I min stue har jeg 10 højtalere. Et surround sound anlæg og 4 stereohøjtalere. De fire stereo højtalere hænger foroven og de andre 6 andre er for neden. Det giver et 3-dimensionelt rum af lyd. Jeg har en madras jeg lægger på gulvet sådan "strategisk" rigtigt. Så sætter jeg musikken på, og tager fjernbetjeningerne med, og så lægger jeg mig ellers ned lukker øjnene.
Så er jeg parat til at lade musikken "ta' mig!" Den fører mig alle mulige steder hen... MEN DEN HER:
WOW! Det var et brag af et eventyr...de er vildt dygtige!
Musikken, rytmen dybden...tungt, hårdt vildt...stille smukt fint...råt, skummelt, dystert....yndigt, smukt, fint
Jeg ser store dystre rå mænd i sønderrevne kapper, der kampridder deres heste i stormende kuling henover markerne. Det er aften, og de må nå deres mål inden næste morgen. De når til en flod, de er nødt til at krydse, men de ved ikke hvordan. En smuk ung kvinde kommer stille til syne, tilbyder at hjælpe demover. Men prisen de må betale er deres inderste drømme. Der er ingen vej uden om. De gør som hun forlanger, og englene daler stille ned og lægger det oprørte vand helt stille. Den unge kvinde hjælper mændene over på den anden side.
De hamrer videre, mere desperate end før, deres vilde ridt, spreder rædsel, hvor de når frem (suwooferen er ved at hoppe ud af den anordning den sidder i når stemmen growler, raller, hvisker)...De er fuldstændigt vanvittige, de hører stemmer, og deres hoverder er ved at eksplodere. De kan ikke huske hvad det var de skulle herovre på denne side af floden. De kan kun huske hende. Hun har indtaget deres hjerter og skubbet deres oprindelige mål væk...hun, den yndige uskyldsrene kvinde.
De må opsøge en troldkvinde for at få hjælp. Troldkvinden siger der kun er en måde at få den unge kvinde ud af deres hjerter, og det er, hvis de sværger at bede deres sidste bøn til gud, og at den bøn handler om at få den unge kvinde til at forsvinde for evigt. De beslutter sig for, at bede denne sidste bøn sammen.
Og netop som de beder sejler en engel gennem salen ud ad døren. Stille ud af døren, og forlader dem allesammen. Det var hende, den unge pige, troldkvinden...Mændende kigger på hinanden. Nu er de ikke mere desperate, de har tilsyneladende nået deres mål...og har nu kun længslen tilbage.
Hmmm aner overhovedet ikke hvad det er, de synger, det var bare den historie jeg fik, da jeg hørte den. Det var en helt vildt stærk oplevelse....jeg har ikke bestilt andet end at høre den hele dagen :o)
Jeg er helt benovet..glemte helt at gøre rent og det der man også skal...huuu
tilføjet af

Nu ska det være

Nu køber jeg altså den cd, så jeg kan snakke med herinde. 80)
tilføjet af

30 sek. kvalli, resten gylle

Hvad fanden er det for et lorte album.
Der er præcis 30 sekunder på det album der er værd at høre. Og det er de første 30 sekunder af "Swansong for a Raven". Resten er jo totalt gylle.
Folk der gider give 150-170 kr for 30 sekunders musik er fandme syge i bolden.
tilføjet af

Tak for

at du har gidet finde det 30 gode sekunder på den CD. Det er dejligt....
tilføjet af

Just Do It

Men du skal lade musikken bestemme over dig, før kan du nok ikke lide den...Håber virkelig den giver dig noget...Det er helt vildt!
tilføjet af

Har ikke før

....bevæget mig så meget i det område. Eslker Black Sabbath. Procul Harum.
Jethro Tull. Men jeg vil alligevel gerne have noget jeg kan snakke med om.
Jeg vil prøve på at lade musikken overtage, og håbe på at det er noget jeg kan lide. 80)
tilføjet af

Cradle Of Filth..

..er et band som man lige skal vænne sig til at høre, hvis man ikke allerede kan lide deres slags musik. Jeg kan huske første gang jeg hørte dem, var efter at jeg havde fået et gavekort til Fona i gave.. Så stod jeg ude i Fona og så på hvad de havde.. jeg regnede ikke med at jeg ville finde noget interesandt, og jeg havde en ide om bare at købe nogle brændbare CDer, bare for at købe noget for gavekortet.. men ligepludselig så jeg deres dengang nyeste dobbelt album 'Lovecraft And Witch Hearts'.. jeg havde aldrig hørt om dem før, og jeg vidste heller ikke hvad det var for en slags musik, men jeg var lige blevet introduceret til Lovecraft's univers et par mådeder før, og så syntes jeg bare at coveret var 'fedt'! Jeg nasse så de sidste 50,- jeg manglede for at købe den af min mor, og købte den så uden nogen form for forventning, men med en hel masse nysgerrighed. Da jeg kom hjem, smed jeg den i computeren, og den første sang, var meget lav.. stille og rolig, gyser-stemning så det ville noget! Og jeg skruede lidt op for bedre at hører det. Introen stilede pludselig af, og det var kun nogle enkelte svage lyde, som lød som græshopper en gang imellem.. jeg skruede endnu mere op, for igen bedre at kunne høre det.. Jeg troede på det tidspunkt, at hele CDen "bare" vare stemningspræget gyser-musik. Men så kom det.. En trommevirvel uden lige, som blev tæsket ud gennem højtalerne, som jeg jo på det tidspunk havde skruet temmeligt højt op.. Jeg blev så forskrækket at jeg faldt bagover på stolen😃Dereftre begyndte forsangeren at skrige, og jeg må indrømme, jeg skævede lidt til computeren.. Det var ikke lige dét jeg var instillet på at hører, for nu havde jeg forventet at høre stemningsfuld instrumentalt gyser musik.. ikke hører på en ellre anden skrige uforstålige ord.. Allerede efter et par minutter, var jeg alligevel solgt.. Jeg var ellevild over købet, og jeg fik fat i min nabo, som var min bedste ven på det tidspunkt, og introducerede ham til musikken.. han brød sig ikke så meget om det, men det var sådan set også ligegyldigt :)
Nu er Cradle Of Filth et af mine ynglingsband, og med deres nye CD her, er de blevet skubbet endnu længere op end de hidtil har været.
Jeg tror min point er, at man lige skal vænne sig til deres musik, før man kan lytte ordenligt til det.
God fornøjelse :)
tilføjet af

Black Sabbath nummeret

Hvis du kan lægge dig på gulvet med lukkede øjne og lade dig overmande af nummeret Black Sabbath..."What is this, that stands before me? Figure in black and eyes of fire?...." og bare lade dig føre med ud i hans kaos når han flygter "Oh god please, no....!" Så er du på rette spor...tror jeg. Da det jo meget er my way, så er det klart, er jeg føler mig overbevist om at det er vejen frem for ALLE. Men selvom det måske ikke er det synes jeg du skal prøve det alligevel.
Jethro Tull (med gud på fløjte tror jeg, i skikkelse af Ian Anderson) er kanonfede.og totalt suveræne..men mere fiffige i det. Og Procul Harum...Conquistador....."You did not conquer, only die..."...de er også fede, men slet ikke sorte og skumle. Var til koncert med dem for 1½ år siden. De lever i bedste velgående, men det ved du sikkert.
Crdale of Filth svarer meget godt til deres navn men du kan læse mere om dem på www.allmusic.com
(tror det her link holder)
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll
tilføjet af

Cradle of Fear

kender du den?...EN hel-blodig skræmme-gyse-skrige film, med Danni i HOVEDrollen (hvis du IKKE har set den, bør du jo nok spendere en brøkdel af dit liv på den, ret speciel film må man sige...og hold øje med Dannis hoved!) Frygtindgydende lækker sag ham Danni i øvrigt ;o)
Men det er sådan noget, jeg lige ligger her og hygger mig med denne nat, fordi jeg ikke skal noget som helst andet end at drikke kaffe og udskrive fakturarer i morgen (det absolut fedeste ved at have eget firma!)
***Æv-bæv-række-tunge-smiley*** + ***smile-smiley***
tilføjet af

Solgt!

..til den herre dér for 6,37£ inklusiv forsendelse. Du kan forvente den om en uges tid.

**WEEE!!!!!**
tilføjet af

Sådan dér!

Handling!....Det bedste mantra!...Totalrespekt!....
Glæder mig til at høre hvad du sy's :o)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.