8tilføjet af

Inspireret af den troende, Sæddonorer mv.

Men vel egentlig mest inspireret af DR dokumentaren "Et donorbarn søger svar".
Kort fortalt for dem som ikke har set den, Fridda (21/22 år) datter af 2 lesbiske mødre, som har fået donoret sæd fra et bøssekollektiv, igennem et mellemled som har lovet anonymitet til donorene. Men efter forspørgsel til mellemledet kontaktede hun den formodet fader om han ville tage kontakten op til sin datter. Hvilket så hændte. Han døde efterfølgende af AIDS 1½ års tid efter, så vidt jeg husker
Som omtale af dr står der blandt andet:
"For Fridda er det vigtigt at kende sine rødder - og hendes rødder går tilbage til den farverige inderkreds af Bøssernes Befrielsesfront, der optrådte og boede sammen i 80'erne."
Virkelig god dokumentar, som egnetlig rørte en (hos mig ihvertfald), jeg har ingen "realtioner" til de berørte emner i beretningen, udover jeg kender 3 bøsser, - de 2 af dem er et par, og kan forstille mig at børn ikke lige det som ligger dem på sinde. Og den anden har jeg fået vide af "2 led", som han har fortalt det til.
Men der var nogle ting hun nævnte vedrørende hendes sidste møde inden hans død, som jeg blev påvirket af, som jeg håber jeg kan leve op til.
Anyway der melder sig nogle spørgsmål, som vi alle formentlig har en holdning til, eller ihvertfald tage stilling til.
Skal homoseksuelle have lov til adoptere, lesbiske have lov til at blive insemineret?
Som jeg ser det, så er det vigtigste vel kærligheden til det barn, som er lige så så godt om det er mand/mand, kvinde/kvinde eller mand/kvinde?Ungerne bliver næppe mere underlige af den grund, - og det generelle samfund vil ikke opleve dette uden at få syn for sagen, og istedet forblive i sin småtabu holdning om nej, - sådan er det ikke rigtig for et barn at opvokse.
Så tak blandt andet tak til Fridda for at fortælle om sin historie. Og må andre følge.
Skal sæddonorer, og ægdonorer for den sags skyld, have lov til at forblive anonyme i Danmark?
Jeg kan godt følge at nogle gerne vil forblive anonyme, - da de i øjeblikket ikke mener de har lyst til kende deres "afkom" 20 senere. Men måske de har ombestemt sig de 2 årtier senere, så kunne løsning måske være et register? Hvor barnet kunne tage kontakt, og de formidle forspørgslen vidre til donoren, som så må tage stilling, hvad der skal ske, - personlig kontakt, eller han man vil levere nogle personlige oplysninger, eller bare helt afvise.
En løsning som alle vel egentlig kunne leve med, hvis man går ind for donation?
--------------
Der tages forbehold for diverse fejl, hehe.
tilføjet af

simpelt spørgsmål- kan de

få børn naturligt?
Hvorfor så addorptere! det jo ikke en rettighed, at kunne få børn!! Men såvidt muligt, en børneret at have både en far og mor!
Nu kender jeg ingen personligt, men kunne forstille mig barnet ville blive ret feminin og måske knap så afbalanceret ift. et barn, med to køn, som forældre!

Lesbiske synes jeg nu heller ikke staten behøver støtte, med gratis inseminering- men heller ikke forhindre det med lov- De må ud og finde donorer og en klinik eller en tissetrold, på det rigtige tidspunkt!
Mvh
Philip
tilføjet af

well

Som enebarn/datter af en enlig (heteroseksuel) mor, hvor "ødelagt"/feminin/maskulin tror du så, jeg er? For jeg må da bestemt have taget skade af kun at have haft ét køn omkring mig i min opvækst? Eller gælder det kun, hvis der er TO af det samme køn omkring barnet?
tilføjet af

hihi ødelagt

Jeg formoder ikke du spor ødelagt- og gider heller ikke gætte noget som helst om din feminitet eller maskulinitet. Det er alt for subjektivt og undtagelses fuldt emne til gættelej!
For at springe en lang pædagogisk/psykologisk/biologisk forankret forlaring over, og gøre det kort: Har er barn generelt behov, for både en mandlig og kvindelig rolle figur som typisk er én fungerende mor eller far-
Det jeg udtalte mig om, var lovgivningens grundlag, såvidt jeg orienteret. Men jeg ville ikke påstå at homo'er, ikke kan give et barn en tryk alsidig og go vækst- der skal bare helst være en af hver køn til at stimulere barnet behov...Og det kan ikke fra start eller stat garanteres hos homosexsuelle- ligesom hos hetrosexuelle!
Derfor denne lovgivning og børneret. Dg den mener jeg er vigtiger en hensynet til et homosexuel par-
Dette er ikke et stat anliggende. Men staten kan heller ikke blande sig i privatforhiold , når et barn først er født, hverken hos hetro'er eller homo'er (altså hvis barnet/familien fungere). Men det er nu engang letter som mand og kvinde! Og børneretten krænkes ved homo-svangerskaber i formel forstand.
Det jo en fri verden og der ingen, der kommer og tager barnet fra dem, hvis de har fundet en vej.
Så jeg synes slet ikke det særligt relevant at diskutere.
mvh
philip
tilføjet af

Rødder

Jeg så omtalte udsendelse om Frida. Og jeg synes ret godt om den. Jeg forstår udmærket Frida, at hun søger sine rødder - det ville jeg også have behov for, hvis jeg ikke kendte mine. Personligt kan jeg ikke forstå de mennesker, der ikke har behov for at kende sit ophav.
Egentlig mener jeg, at der bør være mulighed for kontakt mellem donore og aftagere/afkom via en tredie instans, så man også har muligheden for at afvise en kontakt og anonymitet opretholdes indtil begge parter ønsker kontakt.
Jeg forstår heller ikke den voldsomme modstand, der eksisterer som ægdonation fra kvinder, der ikke selv er i behandling. Jeg ville personligt gerne hjælpe en barnløs veninde eller familie med fertile æg. Og hvis jeg er villig til at underkaste mig den proces, hvorfor så ikke give lov til det.
Og det vil rent sundhedsmæssigt være klogt at samfundet hjælper de lesbiske og enlige kvinder at få sæd fra donore, som er garanteret smittefrit. At kvinderne så skulle betale omkostningerne er for mig iorden. At behandle en hvis smittet er sikkert væsenligt dyrere for samfundet end det vil være at undgå den risiko.
En situation, som den med bøssernes befrielsefront, hvor alle blev syge og risikerede at smitte kvinder og børn er uholdbar.
tilføjet af

?????øhh

Øhh - Det kan godt være jeg lidt naiv på området-
Men er det ikke fuldt ud lovligt og smittefrit at gå til en privat klinik????
Og er det ikke længe siden der var reel mulighed, for at blive smittet, på disse klinikker??
Hvis ja, hvorfor ser du så det som en offentlig opgave?
mvh
philip
tilføjet af

Folkesundheden

Sidst jeg hørte om emnet var det ikke lovligt for læger at udføre insimation. Derimod var det lovligt for jordmødre. Der blev lagt nogle (set fra mit synspunkt) urimelige hindringer for at enlige og lesbiske kunne insimineres på lovlig vis på samme måde som par.
Jeg har ikke undersøgt området for smittefri sæd, men hvis det meget enkelt kan skaffes fra eks. sædbanken i Århus er min viden dels forældet dels er problematikken ikke-eksisterende mere.
Jeg ser det som en offentligt opgave at sikre folkesundheden og hvis man (ret enkelt) kan forhindre hiv smitte, så ja, så er det en offentlig opgave.
tilføjet af

ok - det er da

en argumentation!!!
"Jeg ser det som en offentligt opgave at sikre folkesundheden og hvis man (ret enkelt) kan forhindre hiv smitte, så ja, så er det en offentlig opgave"
Det for simpelt en sammenhæng - men kan jo sagtens sikre smittefrit sæd på disse klinikker!! Jeg mener nu også at de skal udføres af læge. Og må de ikke det med nu værende lovgivning, må den jo bare laves om. Men jeg finder ikke, at det skal betales af det offentlige. Der er en god grund til at det ex. er dyrt at adorptere og at tvekønnede par kan insimineres, her sikres henholdsvis økonomisk grundlag og mandlig og kvindlig kontakt til barnet!!
Det giver nogenlunde sikkerhed for, at personerne gider invistrer mange penge i et barn og derfor må have et reelt ønske. Samt det sikre barnet en potientiel god opvækst dog målt ud fra økonomiske bagrunde, men så sandelig også de sociale.
Dette kan ikke garenteres, hvis enlige og homosexuelle får en unaturlig mulighed for at få børn gratis!!
Det er ikke en ret at få børn, men det en ret at have forældre!! Og alle har forældre af to køn i en eller anden forstand!!
Det kan homosexuelle nu engang ikke være- Vi må som stat sikre eller forsøge at sikre vores børn bedst muligt.
Og det gør man ikke ved at lade børn være en rettighed!! Der er massere af børn uden nogen, der kan bruge en voksen kontakt!!
mvh
philip
tilføjet af

Rimelig betaling

a.la. de omkostninger der er forbundet ved insimineringen, vil set fra mit synspunkt være iorden og også påkrævet.
Men du kan og skal ikke stoppe enlige og homoseksuelle i at få¨børn - og derfor bør der være en mulighed for disse for at få disse børn uden en smitterisiko.
Jeg ved snart ikke om dit ideal om kernefamilien (far/mor/barn) passer til virkeligheden eller om det ikke blot er en forældet romantisk drøm fra din side.
Jeg er ikke gud - og jeg skal ikke dømme andre for deres liv ej heller bestemme, hvad der er rigtigt og forkert.
Og jeg vil ikke lade mig styre af ord i en gammel bog eller gamle mænds fortolkning af forskellige gamle bøger/skrifter. Og jeg vil ikke finde mig i, at de skal styre mig og mine handlinger.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.