3tilføjet af

Hvornår kan et barn...

Hvornår kan et barn kende : sine forældre?
Og hvornår genkender barnet andre i familien? Hvor gammel skal barnet være før det kan "sige" den person kender jeg! ( selvom der f.eks går måneder eller uger uden at barnet ser personen )
tilføjet af

Hej Faster

Her er et udsnit fra en hjemmeside, omkring barnets syn & hørelse:
Efter at barnet er født
Når barnet er født genkender det musik og stemmer, som det har hørt i maven. Det reagerer på stemmer, som tilhører far og andre familiemedlemmer. Nyfødte børn plejer at foretrække mors og fars stemmer fremfor ukendte personers stemmer, formentlig fordi det kender dem bedst. Det er velkendte og beroligende lyde.
Lige efter at barnet er født, ser det tingene bedst på en afstand af ca. 20 centimeter. Det er afstanden mellem barnets øjne og dine, når du holder det i armene. Selv om børn godt kan lide at se på klare farver og mønstre, foretrækker de ansigter. Når dit barn kigger på dig lærer det dit ansigt at kende. Når barnet er omkring en uge gammel, kan det genkende dit ansigt.

Mvh. Sofie
tilføjet af

Jeg har ikke læst..

Men gjort erfaringer, set og hørt ..
Børn kender stemmer igen som lige før er nævnt..men også lygte kan barnet kende os på...og vores måde at tage om barnet på.
tilføjet af

til faster

Kære faster. Når små børn er omkring 6 måneder, begynder de at kunne genkende og foretrække andre mennesker fra deres omgangskreds. Lige fra omkring fødslen genkender barnet sin mor og foretrækker hende frem for andre. Men omkring 6 - 8 mdr alderen, bliver barnet bange for fremmede og vil helst kun være på armen af dem som det kender. Barnet vil på dette tidspunkt også kunne kende dig fra gang til gang, hvis der altså ikke går måneder imellem at i ses.
Som pædagog gennem 22 år, har jeg erfaret, at det er lettere at komme i kontakt med børn under 8 måneder, uden at de viser angst for fremmede. Herefter er det svært for barnet at blive afleveret til fremmede.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.