tilføjet af louisenorup for 16 år siden

Hvorfor er det så svært

Jeg gider ikke mere. Jeg er træt af vores forhold. Jeg synes ikke, at jeg gør andet end at bruge kræfter på at få det til at fungere.
Vi har i de seneste par måneder skændtes om selv de mindste ting. Jeg gider ikke længere skændes om ALT. Jeg er træt, udkørt og ked af det altid.
Er han den rigtige? Vi har det normalt godt sammen og har et godt sex-liv. Jeg er meget i tvivl lige for tiden. Lige nu har jeg mest lyst til at pakke alle mine ting og flytte.
Og jo, jeg ved godt, at der i alle forhold kommer svære perioder, men hvor svært skal det være. Vi har været sammen i lidt over et år, og jeg ved godt, at der er noget, der hedder 1-års krisen. Men det her er godt nok en meget meget svær 1-års krise.
Skal jeg bare give op? Eller hvornår er et forhold værd at "kæmpe for"?
tilføjet af Kvinden for 16 år siden

Det er jo dit valg

Elsker du ham? For så er han og jeres forhold værd at kæmpe for, men i bund og grund er det jo dit valg.

Knus
Kvinden
tilføjet af maia for 16 år siden

Det ved du bedst selv

Hej Louise
Lige præcis det spørgsmål er du selv den mest kompetente til at svare på.
Hvornår er et forhold værd at kæmpe for? Det kan ikke måles i nogen værdier overhovedet, men afhænger helt af, hvad du føler for det. Jeg kan kun anbefale at du laver for- og imodlisten. Og derefter sætter dig ned og forestiller dig, hvordan det ville være at flytte fra ham. Godt eller skidt? Ville du savne ham mere end du ville glædes over friheden og freden? Jeg ved godt du efterlyser et godt råd, men mit bedste råd er: Spørg dig selv - og lyt efter..
tilføjet af M-B for 16 år siden

Hmm....

Jeg kom lige til og tænke:
Et forhold er værd og redde, så længe der er noget og redde. Kender godt til det, man skændes om selv de mindste ting, mog at man selv føler det kun er "Mig" der gør noget for og redde forholdet.
Men måske en snak med kæresten ville være på sin plads?
Sig til ham, at du er træt af alle skænderierne, at du elsker ham, men at du ikke kan holde det ud længere.
Det er altid nemmest og "bakke" ud, og derved ende alt det er der svært, men tænk sig, han selv går rundt og føler han gør alt han kan for og redde det alene?
Snak med ham, og find en løsning sammen med ham. Det er vel i bund og grund det bedste du/i kan gøre !
tilføjet af listen2me for 16 år siden

Lyt til dig selv

Hejsa!!!!!
Op med humøret.Det drejer sig om følelser og kommunikation.
Med hensyn til følelserne, skal du mærke efter dine egne følelser.Har du stadig følelser for ham??Tænder du stadig på ham?Kan du svare ja til disse ting, er der da noget at bygge på!!!Problemet kan jo være at i nu er ved at lære hinanden rigtigt at kende, både med hensyn til familie, venner , vaner og holdninger til tingene her i livet.
Det er meget normalt at, når først forelskelsen har lagt sig, kan der opstå gnidninger, typisk på grund af ens forskellige holdninger til omgang med venner/familie , holdninger til livet.Nu kan jeg forstå på jer at det seksuelle måske ikke er problemet, og det er da rigtigt godt.
Mig og min kæreste har også været igennem nogle kriser, men det vigtigste er at er parat til at lytte til hinanden.
Men jeg ville egentlig godt høre lidt mere om hvad der konkret er problemet,så kan jeg måske komme med et råd.
tilføjet af DDD for 16 år siden

Kender jeg Godt.

alt for godt faktisk. Har det selv sådan lige nu. Jeg synes også jeg prøver at snakke med ham om det, men selv om vi snakker bliver problemerne ved med at være der og lige som Louise synes jeg at det er mig der skal tage det op hver gang. Jeg er spændt på hvilke svar du får...
MVH
DDD
tilføjet af frityren.d.4/9.04 for 16 år siden

alt er svært...

hej triste!..
jeg syntes ,at du skal give (ham en chance).det kunne være at han -måske bliver mere åben,for dig.du kunne jo straffe ham med at tage på besøg hos en af dinne veninder/familie medlemmer,og så sig til dem hvis han kommer/ringeer til dig er du der bare ikke vel!."for nogen gange har man bare lyst til ,at nyde et par dage selv...med lidt ro omkr.sig,det ved jeg godt kan blive ret svært hvis så kæresten pludselig tror /omvendt ,at man har noget i ærmet.
-men det ville være bedst at hvis begge parnter taler sammen om hver isærs problem...måske er hjælpen vær´!?..
eller prøv (par terepy)..
-men man siger rent faktisk osse ,at når man når til sit 1 årige forhold så får man den der 1-årigskrise.er normalt for et parforhold.
-ens forhold er "altid vær at kæmpe for",hvis der er nogen (særlige oplevelser-romantiske stunder) osv!.
man kan osse lave den der "du og jeg problem aften"...den er ret go´syntes jeg(bruger den selv metode).man noter genem en uge,hvad man er frusteret over ved sin partner,tager det op på en bestemt uge dag man vælger sammen.-nu når det er dig og vennen der det handler om kan i lægge jeres utilfredshedder på bordet-og rydte op idem-det er ret sjovt hvad der kommer ud af det-kan jeg godt sige dig!..
det kan måske godt være at der er lidt mumlerier/surhedder fra gemalen -men pis på det,han må ÆDE sinne iretationer op,sammen med den han bor sammen med-sådan er det i et ægteskab og i et parforhold!.så,til ham der "ser at blive voksen du!.
held og lykke med foretagende.:-)
tilføjet af Anonym for 16 år siden

Har selv været ude for det samme

Jeg kan godt forstå at det går dig på, at jeres forhold ikke fungere optimalt... Jeg har selv prøvet det samme, hvor jeg brugte alle mine kræfter på at få det hele til at fungere.. men i sidste ende blev jeg træt af alle de daglige skænderier vi havde. Var ligesom dig træt af det hele... Den endte med at vi tog på sommerferie sammen, og jeg håbede at dette kunne redde vores forhold, men da vi kom hjem fra ferien slog vi op... Dog skal det lige siges at jeg er blevet meget gladere..
Jeg synes at du skal snakke med din kæreste om hvordan du føler at jeres forhold kører.. Det kan være at i finder en fælles løsning til hvordan i klarer skærerne..
Held og lykke;-)
tilføjet af Incipere for 16 år siden

Nej.. giv ikke op

Jeg har stået i samme situation som dig.. og jeg gav op. jeg pakkede mine ting og flyttede. Jeg elsker ham stadig.. men han har fundet en ny.. og jeg er meget ked af det.
Det kan være værd at fortsætte med at kæmpe, hvis han gør det samme også.
Og lad hver med at hæng dig i får mange små ting, det gjorde jeg, og det var derfor han til sidst ikke gad at snakke mere, eller give mig noget opmærksomhed.
jeg ødelagde faktisk det hele, fordi jeg hver dag brokkede mig over noget jeg synes han gjorde forkert, eller at jeg bare prøvede at ændre på ham, så han blev ligsom mig. Det skal man ikke, det kan jeg se nu.
Jeg håber du fortsætter med at kæmpe.. fortsæt, hvis du virkelig elsker ham og vil være sammen med ham. Hvis du ikke elsker ham mere, så flyv din vej, ud og være alene.. men tro mig.. det er ikke ligså hyggeligt at være alene.
Mvh
Incipere
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.