10tilføjet af

Hvordan føles lungebetændelse??

[:*(][s]Hej Sol'ere,
Jeg er så uheldig at være syg - som tusindvis af andre danskere. Jeg spekulerer lidt på, om jeg evt. har lungebetændelse eller om der går hypokondri i den nu. Det startede Lillejuleaften med afsindige pinsler i halsen, som efter 1½ døgn tid ophørte og blev erstattet af en frygtelig tør hoste, fordi det kriller i halsen. Den hoste har jeg nu haft glæde af siden Juleaften og den bliver hverken værre eller bedre. Jeg sidder trods alt på arbejdet nu, så jeg er ikke helt underdrejet - men skide sløv fordi jeg ikke har fået optimal søvn siden i onsdags pga hoste hoste hoste![:|]
tilføjet af

svar

Ja, det er ikke sjovt, men mange hoster altså i denne tid, længe. Varme hjælper.
Lungebetændelse, tjae, feber, men det behøver ikke altid at være tilfældet. Selv læger har svært ved at finde ud af det, hvis ikke det er ganske tydeligt. Det kan høres, når lægen lytter til lungerne.
Der er forskellige lungebetændelser. Nogle værre end andre. Lungebetændelse, der skyldes bakterier er værre end virus.
Men en lungebetændelse starter med forkølelse, tør hoste. Pludselig får man det skidt med høj feber. Hosten er i begyndelsen tør, men bliver mere slimet. Nogle kan få åndenød. Man kan også føle smerter , når vejret trækkes. Smerten bliver værre, når man hoster eller trækker vejret.
tilføjet af

næææ

Tror du bare har fået den virus som, de fleste andre HAR haft..
tilføjet af

I en måneds tid nu...

...i en måneds tid nu, har jeg og min kæreste haft det sådan. Mit begyndte sidst i november, hans få dage senere.
Det svinger hele tiden; ondt i halsen og hoste og feber, så nogle dage uden men alligevel træt, så lidt andre influenza-lignende symptomer.
Vi har fået at vide at det er en virus og jeg kender da også 4-5 andre som har og haft det lige sådan i rigtig lang tid, så jeg tror desværre det er sådan noget langvarigt pis de ikke kan gøre noget ved.
Lungebetændelse er kendtegnet ved stærk, langvarig, ofte meget tør og "tung" hoste, stærkt slimdannelse enten med problemer med at hoste det op eller med så kraftig hoste at det kan føre til opkastning, smerter i øverste del af ryggen (evt. ned omkring taljehøjde hvor lungespidserne ligger) også når der ikke er hoste, sævr træthed og tiltagende svækkelse, samt feber. Den kolde lungebetændeæse har lignende symptomer men byder IKKE på feber og kan derfor være svær at opdage. Det er som regel den langvarige, smertefulde hoste/tilstand og trætheden/svækkelsen der får folk til at søge læge.
Begge dele skal behandles med antibiotika i 7-10 dage afhængig af typen, hvile og langsom "genoptræning" i forhold til motion mv. Man skal passe på sig selv i den efterfølgende periode og der kan godt gå 4-6 uger før man rigtig er på toppen igen og kan være lige så meget på som man plejer, både fysisk og psykisk.
Man skal være opmærksom på at visser former for lungebetændelse kan smitte.
Hvis du er bange for at det er lungebetændelse så få det hellere tjekket én gang for meget. Lungebetændelse er en undervurderet sygdom, som man kan blive meget syg af og det er vigtigt at få det behandlet.
tilføjet af

Tak..

Tja, jeg synes også, jeg var længe om at blive syg, da mine kollegaer alle fik overstået det for et par måneder siden. Jeg må bare krydse fingre og tæer at det går i sig selv snart
tilføjet af

Det lyder voldsomt

*
Er lægerne begyndt at uddele antibiotika
som vitaminpiller?
Hvis dette er tilfældet, kan jeg godt forstå
at regionerne ikke kan overholde budgetterne!
Har lægerne ingen moralske skrubler overfor
det danske samfund.
Jeg fik piller til 3 dage, og det var mere
end rigeligt! Desuden fik jeg ødelagt hele
tarmfloraen, for de slår alt ihjel.
tilføjet af

se her

tilføjet af

homøopati til tør hoste

Tør hoste= så kan kroppen ikke selv gøre sig færdig med sygdommen.
Drosera comp. fra firma Allergica (Matas eller helsekost) kan løsne tør hoste, så der kommer noget med op og kroppen overvinde infektionen.
tilføjet af

Uuuh kedelig flashback

fra sidste år.
Jeg tror ikke det er en lungebetændelse, men det du har pådraget dig, virker meget som det der florerede sidste år. Man blev meget forkølet og begyndte at hoste....den hoste var så fæl og den varede virkelig lang tid. Det var forfærdligt! Men en lungebetændelse var det heldigvis ikke. Dit lyder som noget af det vi var mange der havde sidste år.

Håber for dig, at du snart slipper af med det. Jeg HADER at hoste. Det slider så meget på energien og nej, søvn er der ikke meget af!
tilføjet af

Jeg klarede mig uden

Jeg klarede mig igennem en lungebetændelse uden antibiotika, så det kan godt lade sig gøre. Men det taget satme lang tid at komme over så og det er ikke en rar tid man går i møde imens.
Tror dog også at en 3 dage eller lidt mere kan være nok
tilføjet af

I går var jeg på apoteket...

og få noget hostestillende. Jeg synes det har hjulpet lidt. Desuden fik jeg mere end 3 timers søvn, fordi jeg har fri i dag og kunne sove længe. Men jeg har det sq ikke optimalt. Føler mig varm og slatten.
Tak for jeres svar 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.