12tilføjet af

Hvordan betaler man på pubben?

Ja, som overskriften siger, hvordan betaler man på en pub? Og jeg mener mht. "tips" / "drikkepenge". Jeg skal på pub imorgen og vil gerne undgå en akavet situation :-)
Jeg spørger fordi jeg simpelthen aldrig har været på pub før... :-/
Mvh
Teo.dg.
tilføjet af

DET lyder godt nok spændende

Har du virkelig aldrig været på pub før? Altså aldrig været på værtshus? Hvor gammel er du?
Vi har jo ikke egentlig traditon for drikkepenge i det her land. Vi er nærmest meget nærige, så hvis du runder op til nærmeste 10´er falder du ikke helt igennem. Rigtig god fornøjelse.
tilføjet af

intet

drikkepenge er inkluderet i regningen, så du er ikke forpligtet, og tjeneren er ikke forpligtet til at blive sur.
tilføjet af

takker, jeg har ikke...

Jeg takker for svarene.
Jeg har ikke været på værtshus/pub før fordi jeg er muslim.
Desuden kender jeg da danskere som ikke har været derinde før... Ikke alle drikker jo...
tilføjet af

Hvis det var så svært for dig

Hvordan bar du dig så ad med at komme her ind, hvor meninger og ytringsfrihed er religion?
tilføjet af

Efter betjening...

Hejsa...
Der er ingen krav! men at sige at drikkepengene er med i regningen er da noget pjat. Det er vist mere en undskyldning for at ikke at føle sig nærig...
Drikkepengene går som regel til den der servere - skattefrit endda - og er et ekstra tak for en god betjening. Er regningen skrevet, så går den i ejerens kasse...
Men giver selv tit en 50'er for en fad - selvom den koster 30-35 - at kunne gøre en bartender så glad for 15 kr er da det værd.. og så har man vel nemmere ved at komme før i køen ved næste afhentning...
;o)
A
tilføjet af

Hatten for en

Muslim som går på pup.Drikkepenge er meget forskellig, hvis du syntes at servicen på puppen er dårlig giver du intet, men severer de på en god måde taler pænt og smiler, ja du ved at du får en føgelse af at du er velkommen og gerne vil tilbage, så plejer jeg hvis regningen lyder på 80-85 kr at betale med en 100 kr og sige at det passer, en bartender kan også lide at når du bestiller at du så siger tag en øl selv, det går fint igennem
tilføjet af

Den uskik blev afskaffet for mange år siden

så ingen blev favoriseret frem for andre.
tilføjet af

Små slag du

Du lyder ikke særlig tolerant. Du lyder mere som om, at en muslim ikke må ytre sig frit og ej heller føle sig fri.
Enhver her i landet har ret til at gå alle steder og ytre sig frit og spørge, hvis man er usikker. SÅDAN er Danmark nemlig så dejlig og tolerant. Dine småracistiske bemærkninger ødelægger indtrykket af et frit land, hvor man udviser tolerence. Muhamuha er ikke et gyldigt navn i østen eller mellemøsten.
tilføjet af

Jeg giver næsten altid drikkepenge

for det har jeg råd til (er ikke nærig). Jeg giver ikke, hvis tjeneren er en stivstikker eller uhøflig, ligeglad, om du vil. Det er heldigvis sjældent.
Men det er ikke pjat, at drikkepenge indgår i regningen. Så ved man, hvad man skal betale og ikke skal føle sig uværdig til at sidde ved bordet, fordi man ikke føler, man har råd til at betale ekstra, man ikke engang ved, hvormeget det er.
tilføjet af

helst ikke

den "spiller" ikke på pænere steder, den der med "tag en selv" - du får sikkert svaret "jeg vil hellere have pengene" - det er lidt for stamværtshusagtigt.
tilføjet af

Er bestemt ingen uskik,men alm. høflighed

man honorere en høflig og imødekommende betjening med drikkepenge medmindre men er fuldstændig blottet for pli. Desuden deles de bland personalet de fleste steder.
Så få du bare læderet op.
tilføjet af

Kunne ikke drømme om at gå på pub og betale 10 gange mere

for en øl end i et supermarked.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.