6tilføjet af

hvis du gi´et godt råd

jeg har fået en gammel ccomputer og skal formater den for at instaleret windows 98 på ny.
fik at vide at jeg skal sætte en tom disket i disket drev og tænde derefter for maskinen. vent til den begynde at gå i stå så skriv format C: ....meeen!!!! der kan ej skrives!!! har nogen et bedre råd angående formatering
tilføjet af

find en container

ud mand
tilføjet af

Det var ikke meget

... du gav fra dig af oplysninger :-)
Jeg går ud fra, at du har CD-spille i maskinen og en Win98-CD.
Så skal du have din maskine til at boote fra CD'en, og derefter skal det ikke være noget stort problem at formattere hard-disken og installere Win98.
Hvis ikke din maskine booter fra CD'en når du tænder for den med Win98-CD'en i drevet, kan du formentlig få den til at gøre det ved at gå i opstart-menuerne, når den starter op.
Ofte skal der trykkes på <Delete> eller <F1> lige efter, at du har sat strøm til, men det viser den på skærmen som noget af det allerførste.
Her skal du så finde en "opstart-sekvens". Der er lidt forskel på mulighederne, men jeg foretrækker denne (hvis man kan vælge 3 eller flere):
1. diskette - hvis der er diskette i.
2. CD - hbis der er CD i.
3. hard-disk, hvis der hverken er diskette eller CD i.
Good luck :-)
tilføjet af

hvis du gi et godt råd

hej
tak for de gode råd og også de mindre gode.
selvfølgelig vil det være meget bedre at smide den ud, men som enlig mor til 2 børn vil jeg da gøre noget i stedet for at sidde og har ondt af mig selv økonomisk.
mit problem er, at der er windows 2000 i forvejen. men maskinen kører kun på 333 MHz og meget langsom, derfor vil jeg instalere W98 i håbet om at det vil køre hurtigere.
jeg har sat cd-W98 i og forsøgt at instalere men den vil ikke. derfor har jeg fået et råd om at slet alt fra maskinen, før instalation af W98.
er der ingen der har kendskab til dette???
tilføjet af

Lad være

Med at installere win 98 istedet for win 2000.
98 er alt for ustabilt,forsøg hellere om du ikke kan skaffe nogle flere Ram,find ud af om det er EDO eller
SD.De er slet ikke så dyre,og det er ikke svært at montere dem!dit problem med at maskinen er langsom kan være at den er overfyldt?så ryd op i alt unødvendigt/defragmenter og hent nye opdateringer til
win2000.Ps:en rimelig god Disk kan fås til under 500kr og 2000 burde ikke have problemer med at køre på din maskine! Har selv kørt XP på 266mhz det var lidt langsomt ok,men det gik godt hjulpet af 512mb ram, så prøv først dette. Du burde ikke blive skuffet
Hilsen M.I.G
tilføjet af

Meget meget enig

med sidste ærede taler !
Win2000 er meget mere stabilt end Win98.
Men Win2000 er en langsom starter og en langsom slutter (sammen med WinNT den langsomste af dem alle), og det får ofte folk til at synes, det går langsomt - men det gør det ikke, når først det er i gang :-)
Du kan godt lave en boot-diskette og få formatteret di hard-disk, men hvad ville du få ud af det❓Hvis du ikke nu kan installere fra CD - inclusive formattering, kan du vel heller ikke regne med at installere på en tom disk ?
Brug du hellere, hvad du har, evt. med lidt mere RAM i, og så vent med at lave kaffen, indtil du har sat strøm på maskinen :-)
Hvis du absolut vil, så læg en besked igen, så får du vejledningen til det :-)
Men lav lidt kildekritik mht. de råd, du får. Der er mange, der har "de vises sten" efter egen opfattelse. Men ofte er det bare varm luft.
Good luck :-)
tilføjet af

og mange tak

jeg takker alle jer. jeg har fulgt rådet om at geninstalere w2000. det var rigtig godt.
så her med 10000 tak
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.