2tilføjet af

Hvad medfører det?

1) Hvad medfører en devaluering i logisk rækkefølge?
2) Hvad medfører ekspansiv pengepolitk i logisk rækkefølge?
3) Hvad medfører ekspansiv finanspolitik i logisk rækkefølge?
tilføjet af

Leif

Det er ikke muligt at devaluerer den Danske krone fordi den er knyttet til Euroen ved en fastkursaftale. Forestillede man sig at det var muligt ville det medføre → manglende tillid til den danske krone→færre investeringer→højere rente. Mindre import fordi udenlandske varer vil blive relativt dyre. Mere eksport fordi danske vare vil blive billigere i udlandet. → forbedret betalingsbalance, der dog modsvares af at statsgælden vokser i forhold til den danske krone, og renten af udlandsgælden stiger.
2) Hvad medfører ekspansiv pengepolitk i logisk rækkefølge? Det er ikke muligt at for Danmark at have en selvstændig pengepolitik fordi den er knyttet til Euroen ved en fastkursaftale. Forestillede man sig at det var muligt ville det medføre Rente falder → lav inflation. → flere investeringer → mere byggeri → flere arbejdspladser → større forbrug → stort underskud på betalingsbalancen.
3) Hvad medfører ekspansiv finanspolitik i logisk rækkefølge? Skatten falder→ større pengemængde til rådighed → forbrug stiger → underskud på statsfinancerne som skal financieres på et senere tidspunkt
Det var ikke det hele, men noget af det
tilføjet af

Spørg kommunen

De passer på mine pemge
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.