3tilføjet af

Hvad er lægegerningen

Hvad er Lægegerningen.
Angående diskussion om en lovgivning om skønhedsoperationer og sundhedsstyrelsen vil have lavet en lovgivning, så er disse operationer ikke inde for lægegerningens område. De dyer en læge er uddannet til og som lægegernings formål er at behandle/forbygge sygdomme og rede menneskeliv. Derfor forekommer det mig grotesk når sundhedsstyrelsen vil lave en lovgivning på området, når det er beskrevet hvad lægegernings formål er og begrundelsen er blevet brugt i debatten om aktiv dødshjælp. Så kan jeg forstå der skulle være en diskussion om læger ikke bør fortage disse operationer, som læger jo heler ikke bør medvirke til at give sportsfolk doping stoffer.
I denne uge var der en artikel i Metro X-pres om Danmark vil ansatte 200 indiske læger for at afhjælpe lægemanglen på danske sygehuse, og det er jo ganske grotesk set i lyset af vi igennem udlandsbistand støtter projekter i Indien, og med den anden hånd vil importere deres læger fordi vi lægemangel. Skulle vi ikke bare fastholde lægegernings formål og så lade være med at ansætte læger fra lande, der har en større læge mangel end vi har i Danmark.
Mvh
tilføjet af

Indien har for mange læger

og Danmark har for få.
tilføjet af

Fis.

Danmark mangel ikke læger hvis bare de laver de opgaver de uddannet til.
Men eller vidst DR 1 og 2 fire dokumtare udsendelser fra Indien i dette år og hvor ville det være smukt hvis folk kunne forholde sig til verden vi lever i.
Indien har 300 millioner mennesker som lever i dyb fattigdom og kæmpe kontraster imellem rig og fattig.
tilføjet af

Danmarks lægestand er under den globale gennemsnit

Hele sundhedssystemet i Danmark ligger langt under den globale niveau i kvalitet, nr. 34 på WHOs liste, svarende til andre bananrepublikker som de afrikanske og østlande som Kosovo, Albaniens sundhedssystem.
Der er ikke noget fordækt i, at hente indiske læger til Danmark, deres niveau synes næppe at kunne være lavere end nr 34 på WHOs liste. De vil især være et tiltrængt løft i randområderne i det jyske, der ikke kan tiltrække kvalificerede læger.
Arbejdskraftens fri bevægelighed gælder også for lande udenfor EU, herunder også Indien.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.