16tilføjet af

Hvad betyder "3 måneders forudbetalt husleje"?

Jeg har fundet en lejlighed i Århus, hvor der står jeg skal betale depositum på 3 måneders husleje samt 3 måneders forudbetalt husleje. Vil det sige at jeg har 3 måneder efter jeg er flyttet ind, hvor jeg ikke skal betale husleje, eller fungere de 3 måneders forudbetalt husleje mere som en slags depositum?
tilføjet af

hmm

det kan betyde 2 ting. enten som du siger at du har betalt de første 3 mdr. men kan også betyde at du fra du siger lejligheden op ikke skal betale husleje de sidste 3 mdr, som i de fleste tilfælde er opsigelses perioden... den sidste kan begrundes med at ret mange folk bare flytter ummidlbart efter opsigelses dagen, og derved ikke har råd, eller bare undlader at betale de sidste 3 mdr. da det jo er dyrt at have 2x husleje...
tilføjet af

Det betyder...

Forudbetalt husleje. Som du selv siger at du har og slipper for at betale husleje de første 3 mdr. Ellers skal de kalde det et depositum.
Peter Toft
tilføjet af

hm..

Det må jo være de sidste tre måneder, der ikke skal betales husleje. Jeg har aldrig nogensinde hørt man ikke betaler husleje de tre første måneder.
Min bror, som lejer ud, siger det samme.
tilføjet af

Nu bliver det værre

Du har bestemt ikke ret.
tilføjet af

3 måneders husleje og depositum...

En udlejer må i henhold til lejeloven maksimalt opkræve 3 måneders husleje samt et depositum svarende til 3 måneders husleje forud. De 3 måneders husleje er sikkerhed for at huslejen bliver betalt i en opsigelsesperiode, når du skal flytte igen. Depositum er sikkerhed for (en del af) de omkostninger, der kan være ved at sætte din fraflyttede lejlighed i ordentlig stand til en ny lejer, f.eks. maler, gulvafhøvling o.l.
Du skal være opmærksom på, at forudbetalt husleje og depositum skal betales, når du skriver under på lejekontrakten. Når du flytter ind, skal du forud betale en måneds husleje og eventuelle a'conto-beløb vedr. forbrugsafgifter, dvs. el, vand og varme.
Du ender altså op med at have lagt 7 måneders husleje + 1 måneds forbrugsafgifter a'conto, samtidig med at du flytter ind.
Eksempel: er huslejen 5.000 om måneden og a'conto forbrugsafgifter på 600, skal du altså ved underskrift på lejekontrakten betale 3*5.000 forudbetalt husleje + 3*5.000 i depositum, i alt 30.000 og ved indflytningen yderligere 1 måneds husleje på 5.000 og forbrugsafgifter a'conto på 600, i alt 5.600. Totalt giver det 35.600.
tilføjet af

:::::::::::::::

Han siger også, at det hele lyder noget mærkeligt.
tilføjet af

Forstår ikke det med forudbetalt husleje i opsigelsesperioden...

For i henhold til lejeloven er udlejeren altså forpligtet på at forsøge at udleje lejligheden indenfor de tre måneder, hvis lejeren ønsker det. Hvis en ny lejer flytter ind, skal der da ikke betales dobbelt husleje i de måneder... Og mig bekendt er det altså ret nemt at udleje lejligheder i Århus...
tilføjet af

Nu er der jo ingen der ved

hvor nemt det er at leje en lejlighed ud når du engang vælger at flytte. Hvis din udlejer finder en ny lejer hurtigt får du selvfølgelig dine penge tilbage.
tilføjet af

Nej det er...

de sidste 3 måneder - dvs. når du har sagt lejligheden op- at du ikke skal betale husleje. Det er for at sikre sig, at lejeren ikke bare flytter ud uden at betale for de måneder han også hæfter for inden den nye lejer flytter ind.
Hilsen mig, der lige er flyttet og har været igennem systemet med 3. mdr. forudbetalt husleje
tilføjet af

Alletiders ide.

- du er sådan en udlejer alle ønsker sig...😃
tilføjet af

Det har du da rigtigt fat i, men

- det er jo en garanti for huslejeindtægter i en udlejningsperiode. Når det så er nemt, så tager de et gebyr typisk på mellem 1000 og 2000 kroner for at genudleje inden de tre måneder er gået.
- Har du styr på det, kan du sidde de tre måneder op.
tilføjet af

tillykke med

lejligheden.Når du så eventuelt flytter ind så husk at tage billeder af fejl og mangler og vis dem til lejeren med det samme.Hekd og lykke!☺
tilføjet af

vi sad faktisk

de tre måneder op,det er der mange som gør og fik besked på,at der stod over to hundrede på deres venteliste,dvs lejligheden blev genudlejet med det samme.
tilføjet af

Peter Toft

Jeg skylder dig en undskyldning, du har ret. 😖
tilføjet af

Jeg undskylder

En væmmelig fejl. Man må gerne kræve tre måneders husleje forud, plus tre måneders depositum. Vi havde ikke hørt om den slags før. Og min bror lejer endda ud.
Jeg undskylder, jeg skulle gøre mig klog. 😖
tilføjet af

Forklaringer

Der er mange forkerte forklaringer.
Det er lejeloven der gælder.
Jeg ville ringe til LLO lejernes landsorganisation hvis jeg var dig.
mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.