18tilføjet af

Hjemløse

Jeg er klar over, at det måske er forkert kategori, men ved ikke, hvor jeg ellers skulle skrive det.
Jeg er pænt så træt af hjemløse!
Jeg ved godt, at det er vældig upopulært og politisk ukorrekt, men sådan er det altså.
I går var jeg på vej hjem fra skole, og trækker min cykel på fortovet (fordi den var punkteret), da jeg bliver passet op en meget ulækker og stinkende mand, der tigger penge. Og så går han så tæt på, at jeg næsten ikke kan få balanceret cyklen rundt om ham, og gå forbi ham.
En anden ting, der irreterer mig, er den sag om "Hus Forbi", der var i tv for ikke så længe siden. Hjemløse, der beklager sig over "manglende indflydelse"! De skal da bare være glade for, at der er nogen, der gider gøre noget for dem, og så sige tak!
Ellers kan de *** da bare lette røven og få tjent nogle penge. Hvis de har råd til øl, har de *** også råd til fx tøj. Det kan godt være, at det er svært at få et job, men hvis man er ædru kan man da altid få job som fx gårdmand.
Bare min mening
Sololife
tilføjet af

Faktisk enig

Ja - det er vældigt politisk ukorrekt, og vi skal nok blive korrekset af den røde skarer der huserer herinde.
Men jo - jeg er enig. Jeg kører hver dag til og fra Nørreport st. Dog er det kun om eftermiddag, der er hjemløse (de sover vel om morgenen).
Hver evig eneste dag bliver jeg antastet af min. 3 stive personer, der vil have penge.
Først er der manden med hunden, som sidder halvvejs oppe/nede af trapperne (der ved billetautomaten). Han vil have penge. Når han endelig får chancen til at sidde her, skal der også skillinger i kassen (normal er der en eller flere østeuropæiske "musikere" der gør krav på pladsen).
Dernæst er der min. 2 Hus Forbi sælgere på perronen. Flere af dem har jeg mistænkt for IKKE at være autoriserede sælgere.
Derefter er der tiggeren (eller nogle gange: tiggerne) i toget. "Godaften de smukke unge damer og herre. Er der nogen der kan undvære.........".
Til sidst kommer en af Hus Forbi sælgerne guddødemig igennem vogntoget igen.
Nej - jeg gider ikke gi' dem en bøjet 5-øre. Engang købte jeg det udmærkede Hus Forbi, når der var en nogenlunde ædru sælger, hvor jeg havde tiltro til, at han/hun har en "rigtig" sælger (I ved det lille ID-kort rundt om halsen).
tilføjet af

Hvor gammel er du?

Hvornår har du sidst været ude i den store vide verden ?
Verden er ikke sort/hvid som du gør den til.
Du behøver ikke give ham penge. Du behøver heller ikke fordømme ham.
Ikke alle mennesker kan følge med i det ræs, som flertallet har skabt.
Jeg håber for dig og resten af os, at du får et andet syn på dine medmennesker.
tilføjet af

du taler om noget

Du ikke har hjerne til.
For det første, for at få et job, skal du havde en bopæl, du kan jo ikke sige til din kommende arbejdsgiver, at du sover under et træ.
For det andet, siger du har de råd til øl, har de råd til tøj, er det ikke kommet bag på dig at de måske samler flasker, 10 flasker kan give 2 -3 øl, der skal sku mange flasker til at få nyt tøj, som de fleste også henter i frelsens hær.
Og hvorfor er de hjemløse, det kan der være mange grunde til, hvis et par bliver skilt, er det som reel hustruen som får boligen, hvis der er børn og manden kan bare fise af ud på gaden, har manden så ikke nogle venner eller familie, som kan havde ham intil, han får en bolig, ja så er det gaden og i de fleste tilfælde ryger jobbet også, for det er sku svært at passe.
Og med hensyn til hus forbi, får den hjemløse 8 kr for hvert blad han eller hun sælger.
Mad kan de få i istedgade nr 100 som blandt de hjemløse kaldes for fedtekælderen, der kan de få fedtemadder gratis.
Og hvor ved jeg så alt dette fra, blev selv skilt i 1988 og hustruen fik boligen tildelt af amtet, jeg havde godt job, men kunne ikke få en bolig, alt var optaget på mændenes hjem, så der stod jeg, på gaden, kunne selvfølelig ikke passe mit job og blev fyret, jeg sov i parker i 2 år, samlede flasker, til at få noget at leve af, for bistand kunne jeg ikke få, da jeg ikke havde en fast tilmeldnings adr:
Så inden i 2 kvajpander udtaler jer, så prøv at være i en hjemløs sted.
tilføjet af

øh,hallo

hvordan kan du nu sidde ved en computer og skrive i sol debatten? Hvad gjorde du selv for at komme ud af det?
tilføjet af

Jeg har

faktisk rejst meget, og jeg har set "den store vide verden"!
Og "skolen" er uni!
Der er bare stor forskel på, hvordan de hjemløse opfører sig.
Hvis de har råd til øl og cigaretter, har de *** penge nok!
tilføjet af

ja hvordan, jeg

Fik hjælp af en ansat i maria tjensten, som skaffede mig til et forsorgshjem i sønderjylland, og her kom der så fart på, efter 8 mdr på hjemmet, havde jeg egen bolig og fast arbejde, men igen uden hjælp, er det sku svært, for at søge job, uden fast bolig, er svært, da du ikke vil blive ansat.
Der findes da også de mennesker, som har et problem med alcohol og ikke betaler, deres husleje, men der findes mange som mig, der er blevet skilt og har så midstede alt, jeg nægtede bare at bukke under, ja jeg var beskidt, fik kun bad ca hver 14 dag, da jeg havde penge til badeanstalten og fik så rent tøj i maria kirken.
Dette er slemt, når man ellers er vant til en fast rytme, derfor kan man ikke skære alle over en kam og sige bare få et job, det kan man ikke, jeg samlede 30-50 flasker om dagen og kunne få mad i fedtekælderen, en pakke smøger og 4 øl.
tilføjet af

Stakkels dig

- og stakkels os, hvis du tilhører "eliten".
tilføjet af

Vi er alle mennesker

Molly 31 - tak fordi du deler dine erfaringer med os andre.
Personen som startede denne debat har brug for, at få info fra en fyr som dig.
Vi er alle mennesker og der er op og ned tider i vores liv.
For nogen betyder det desværre, at de i en periode eller måske resten af livet lever som hjemløse. Er af den opfattelse, at de færreste selv vælger at være hjemløse.
Men sygdom, sociale problemer mv. bidrager ofte til hjemløshed.
Har ikke selv erfaringer med at være hjemløs - men jeg ser da medmennesker på gaden og når jeg rejser omkring i verden.
Det er svært når man er "velfungerende" med familie og job, at kunne sætte sig ind i, at være hjemløs.
Køber selv de hjemløses avis - får derigennem et indblik i de udfordringer der er ved at være hjemløs i Danmark.
God aften til alle.
Hilsen
Laydbird
tilføjet af

Du har gjort det godt Finn

- Respekt!!!
Og rigtig Glædelig Jul.
//Dulkis[s]
tilføjet af

Tak for dit

Svar:
Ingen vælger at være hjemløs, det har du ret i og tro mig, da jeg var det, havde jeg en fornemmelse at at være værdiløs, det er ikke noget jeg kan anbefale, jeg sov så meget jeg kunne om dagen i parker og fik et par timer på gulvet om aften i maria tjensten, det er et hårt liv, alle der ser ned på hjemløse, skulle prøve at leve under deres vilkår, bare i 14 dage, uden penge, uden mad, uden vask og rent tøj, uden venners hjælp og familie, så ville en person som debattøren hurtig bryde sammen.
Jeg giver altid en hjemløs penge nu, for jeg kender til det på egen krop, har jeg en 50 kr får de den, har jeg en 20 får de den, møder jeg en hjemløs som sælger hus forbi, så køber jeg den.
Vil man gøre noget godt for hjemløse, her i denne kolde tid, har i et par gode vinterstøvler som i ikke bruger, så giv dem til en hjemløs, for det er bedre end et par træsko eller gummisko, tykke trøjer er også gode i denne tid.
Kan i alle nu havde en rigtig god jul og et godt nytår og pas på hinanden.
tilføjet af

føler du dig som ofret?

Hvor er det dog uendeligt synd for dig at du føler dig som et offer for disse hjemløse...
Men hvis man nu absolut SKULLE vende den 180... MÅSKE bare MÅSKE er det de hjemløse der har det værst... trods alt...
Klart manden lugter. han har jo ligesom ikke et badeværelse. Og nej han burde ikke tigge penge, men han har sikkert også et misbrug af en eller anden art. Kan godt være det er en gene i din perfekte hverdag, men det er bare ikke alle der har det ligesågodt som os. De hjemløse er ofrene. Dermed mener jeg ikke løsningen bare er at smide penge når de tigger. Jeg mener der bør laves bedre politiske initiativer til at få dem ind i samfundet igen, men man kan ikke tillade sig at være trætte af dem...
tilføjet af

Offer?

Først til Dulkis: Har jeg nævnt noget om elite?
Jeg føler mig ikke som "ofret", som du så dramatisk kalder det. Jeg synes bare ikke, det er min opgave at hjælpe dem. Det er derfor, vi har det offentlige. Det må være deres opgave, at hjælpe dem, der har det svært. For det er jeg da helt enig i, at det er.
Men selvom man har det svært, kan man altså godt opføre sig ordentligt!
tilføjet af

Hvad sagde jeg?

Så kom den røde skare på benene, med deres fordømmelse og politiske korrekthed.
Her er en ikke udtømmende liste over grupper, som du ikke må være træt af, kritisere eller stille krav til:
- hjemløse
- enlige mødre
- religiøse (bekend dig til en trosretning, og du er pludselig urørlig)
- mennesker fra andre lande som bor i DK og som ikke kommer fra vores umiddelbare nabolande, men middelhavet og syd og sydøst derfor.
- fortsæt selv listen
Sagt på en anden måde: grupper som man kan sige at "det er synd for dem".
Disse grupper er uden ansvar og uden skyld.
Udover at vi via skatten betaler til forsørgelse/hjælp af disse grupper, bliver de frygteligt behandlet af staten. Derfor skal vi give dem vores smuler hver gang vi ser dem, og ellers ryste på hovedet af vores umenneskelige medmennesker, der ikke har samme frelste menneskesyn.
Noget må vi sgu få for at betale 60% i skat.
Hvis der ikke er penge nok til det, må der skæres i noget andet.
Nogle forslag kære røde Sol-brugere?
Plejehjemmene?
Børnehaverne?
Efterlønnen?
Folkepensionen?
Kultur?
Motorvejene?
tilføjet af

Prøv at lær dem lidt at kende

Flere og flere danske borgere - bliver mere og mere kyniske, og uden evne til at indleve sig i andre nødlidende og forpinte medmenneskers liv og livssituation. Det er uhyggeligt!
Jeg har meget stor erfaring med at forsøge hjælpe hjemløse, så jeg kan med stor viden orientere om, at hvis I lærer den enkelte hjemløse at kende, vil I helt overvejende sandsynligt erfare og forstå, at der næsten altid er rimelige eller forstålige årsager til, at den enkelte er havnet i en så trist og ulykkelig situation, som de hjemløse generelt befinder sig i.
Måske kunne nogle blive lidt mere medmenneskelige, hvis de tog sig lidt tid til at prøve lære nogle af disse mennesker at kende, som I åbenbart kan finde på at se ned på, og udtale jer aldeles ubehagligt negativt om, uanset I intet kender til de enkeltes skæbner, som I tænker på, når I udtaler jer om hjemløse, som I har set eller stødt på.
Prøv at samtale lidt med disse mennesker, spørg dem venligt ud om deres liv, og tilbyd dem en smule hjælp og støtte, samt giv dem almindelig respekt og venlighed.
Prøv det, måske kan I derved blive lidt rigere som mennesker, og noget klogere på livet.
Hvis nogle er nysgerrige efter, hvad jeg har af erfaringer, kan I evt. læse og høre lidt på mine hjemmesider. På "magtkampen.dk bør I starte med forord. Se:
http://www.partietforborgerstyre.dk
http://www.magtkampen.dk
Glædelig jul
Kh
Johnny
tilføjet af

Mange af dem er distrikstpsykiatriens affald

Det vist en af de ting vores intolerente/uvidende/elitære/ ignorante trådstarter har overset.
Det kan godt være frk. fin-på-den mener der skal sørges for dem via skattebilletten fint nok, men omfordelingen af midlerne betyder at folk ikke kan ligge på psykiatriske afdelinger ud over den tid, hvor de af og til er selvmordstruede - resten af tiden skal de klare sig i "eget hjem", altså det hjem de ikke har været i stand til at opretholde pga af deres psykiske tilstand.
Hun langer du efter dulkissen og spørger, hvornår hun har kaldt sig eliten. Er det ikke eliten der burde sidde på UNI? Hvem ellers?
tilføjet af

Skriv

En bog om dine oplevelser som hjemløs. Få den ind i skolerne, og bevidstgjort andre om hvad det vil sige at være hjemløs..?🙂
Så slipper vi for flere cafe-socialister som ham/hende som skriver indlægget.?🙂
Goood luck to you[s][s]
tilføjet af

STOR forskel

Ja og der er forskel på hvordan "vi med et hjem" opfører os.
Jeg krummer tæer på dine vegne. Ikke fordi du bliver irriteret over andres (den hjemløses) opførsel, men fordi du udstiller din dumhed i ovenstående ytring : "Hvis de har råd til øl og cigaretter, har de *** penge nok!"
tilføjet af

Johnny Lauritsen.

Hej Johnny.
Jeg arbejder også meget med hjemløs problemer m.m., og sender sommetider penge til de hjemløse via nogle foreninger.
Jeg har været med et tivoli , hvor jeg har snakket med mange af dem der går på landevejen , de søger altid til markeder , ringridninger m.m.
Mange af dem har berettet om deres liv , mange af dem har haft et liv , med rigtig mange problemer.
Www.partietforborgerstyre.dk ,
www.magtkampen.dk , er meget spændende læsning.
Et godt nytår til dig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.