4tilføjet af

Hjælp til træbordplade!!

Vi fik sidste vinter nyt køkken og valgte at få en træbordplade i valnød...den var bare super flot. Men eftersom der er gået et år, er den begyndt at se meget træls ud. Den ser meget tør ud, bliver nærmest helt hvid. Særligt omkring vasken og kogeøen er det et stort problem. Vi gir den jævnligt olie fra Geisler. Men vi er simpelthen ved at blive tosset af at se på den, den er slet ikke pæn mere og det kan da ikke passe for en bordplade til 12000 kr. som kun er et år gammel.
Er der nogen derude der ved hvad vi kan gøre ved det??
tilføjet af

Det bliver mahogni med tiden!

Ja, de smarteste mennesker i dette land er sælgerne, dem som kan lokke diverse produkter på intenanende - eller endnu værre: vildledte kunder. Bordplade i træ; hårdt belastet vandrigt miljø; rengøringsmidler; skiftevis våd og tør osv.
Mit forslag er slet og ret og afmontere pladen, tag over til den lokale snedker, få ham til at skære bordpladen op i stykker som er nøjagtig 40 cm lange og lige så brede som tykkelse af bordpladen. Derefter går du hjem og stabler pindene op og starter et bål, ser pengene gå op i røg. Hen i Silvan og køb en laminatbordplade til 249 kr pr. m.
Nej den er måske ikke så køn, men når den har ligget på i et par års tid og er blevet grim, så kan den få samme tur som valnøddepladen,
tilføjet af

bordplade

Ja, det er lidt besværligt med træbordplader. Jeg har selv en valnøddebordplade, og har valgt at give den et tykt lag olie, som hærdede på godt 1 døgn. Det virker som lak og jeg har ikke skullet behandle den i over 1 år. Vi er en familie på 6 personer, så vi bruger køkkenet hele tiden, men pladen holder flot efter denne behandling. Du kan sikkert også bare lakere den med alm. lak.
tilføjet af

Kunne da muligvis hjælpe dig

Men der er vel en grund til du bruger olie fra Geisler.
Jeg formoder det har en sammenhæng med den vejledning vedligeholdelse i har fået af forhandleren da i købte bordpladen? Hvis i har fulgt den og pladen alligevel ikke ser ud som lovet/forventet, så ville jeg da invitere den forhandler ud for at besigtige bordpladen, især da hvis der endnu ikke er gået et år. Der er da ingen grund til selv at bakse med det, hvis i kan sætte ham igang i stedet for.
Og så lige et "nytterøvspip": Der er jo en grund til vores bedstemødre gik kolde på træbordpladerne - det er hårdt arbejde at vedligeholde det skidt, der skal meget knofedt til, som ingen olie i hverken denne eller den næste verden kan erstatte det.
tilføjet af

hmmm

ja det er lidt af et problem... sjovt nok havde vi også samme problem med vores.... men så fandt min kæreste på noget.... ganske alm. olie... madolie.... vi skulle på forlænget weekend tur og hældte så først kogende vand på bordpladen med salt i.... da bordet så kun var fugtigt hældte vi olie udover i et godt tykt lag og så tog vi ellers afsted... for vi blev enige om at det kunne da umuligt blive værre.... vi kom hjem og fjernede resterne af olien, salten og vandet med nogle tørre klude.... og lod det stå og tørre i et døgns tid...
så tørredede vi det efter igen og vupti en flot bordplade...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.