6tilføjet af

HJÆLP til køb af støvsuger

Jeg ønsker et virkeligt godt råd til køb af støvsuger. Jeg har nu prøvet utallige. Den sidste er en poseløs Dyson. Supersmart, at den er uden pose, men mundstykket er ikke til at skille ad, så de hår der ruller ind omkring hjulene er ikke til at få ud. Og så er det dødirriterende, at hullet er så stort på røret, at den ikke suger effektivt, hvis man tager mundstykket af for at suge langs fodpaneler o.lign. Sætter man et af de medfølgende mundstykker på, suger den bare falsk luft ind. Der er også kun den slags sugeregulering med falsk luft indtag. Ærgerligt, at den er så dårlig, for den har et rigtigt godt håndtag og som helt ny - uden alle de hår, der samler sig i hjulene - var den let at bruge...
De andre vi har haft er Miele, AEG, Electrolux, Philips...
Har nogen et godt forslag til en poseløs støvsuger?
Og har nogen et godt råd til, hvordan man fjerner den statiske elektricitet, som gør, at støvsugerens plastik SUGER skidt og møg til sig UDEN PÅ støvsugeren og på selve støvsugerslangen? Jeg har prøvet at søre den ind i skyllemiddel, men det virker kun i kort tid..
tilføjet af

statisk elektricitet.

jeg ved ikke ret meget om støvsugere, da jeg har halm på gulvet, men jeg ved hvordan du kan fjerne statisk elektricitet i det problem du nævner, der findes utallige støveklude på markedet som suger støvet til sig, de er for dyre, så du kan selv lave dem, du skal bare bruge noget glycerin, som du kan købe billigt, sikkert også hos din købmand.
du laver en rimelig blanding af vand og glycerin, og lader kludene overnatte et par døgn, derefter tørrer du kludene, og du har en ""støvsuger der vil noget.
du behøver ikke at smide balndingen ud, den kan bruges igen, men husk du må ikke vaske dit ynglingstøj sammen med kludene, da tøjet også vil suge støv.
du kan naturligvis også tørre støvsugeren af med en våd klud med glycerin på, så er den ihvertfald beskyttet mod støv i meget lang tid.
tilføjet af

hvilket gulv

har i - er det tæpper eller glatte gulve?
Hvor meget skal der støvsuges? er det et kæmpe hus eller?
Du kan desværre ikke finde en pose løs bedre end dysonen - det lyder også som om det er mundstykket den er gal med - skift evt det.
som et mindre godt alternativ kan du evt gå efter siemens dynopower med beholder og ellers ville jeg vælge en miele s5blackpearl (hos Punkt1) koster 1999.- - sæt et hepa/kul filter(279.-) i og du har en møg god støvsuger ;0)
Lotte
tilføjet af

Tip

Jeg har en Siemens dynapower med 2000 watt. Den er godt nok med pose, men det er ikke noget problem.
Alt det du har beskrevet kan jeg ikke genkende. Jeg er vældig tilfreds.
Der medfølger et mindre mundstykke til med roterende børster til børstning af tæpper, og det er monteret et meget fint stort mundstykke.
Den har en ret lang slange, der gør at man kan kom rundt uden hele tiden at skulle trække i støvsugeren.
Billig var den ikke, jeg mener at huske at jeg gav 2000,- kr. for den i El-Giganten for 2 år siden.
Good luck!
tilføjet af

Takker,

vi har både parket, tæpper og klinker.
2 hunde, 2 katte og 4-5 dagplejebørn - netop derfor skal der være rent..
Vores dyson er kun 8 mdr. gl. og jeg har allerede fået nyt mundstykke, da det som sagt ikke kan skilles og renses. Det fik jeg tilsendt gratis. Jeg er dog sikker på problemet opstår igen, men jeg tror ikke dysonfabrikanterne vil udskifte det gratis igen og igen..
Beholderen tømmer jeg ca. 1 gang om ugen, men det ville ikke være noget problem at tømme den efter hver gang - hvis jeg skulle få en støvsuger med mindre støvsamler. Jeg mener denne dyson er på 4 liter og jeg har set en AEG med en 2 liters beholder til kun ca. 1000,- Da den ikke er dyrere, er jeg lidt i tvivl om, den er holdbar nok. Sugeevnen er nogenlunde den samme..
Det er også nemt nok med posestøvsugere, men alle poserne er jo p.dyre!
tilføjet af

Med de krav til en støvsuger

så kan jeg godt forstå den ikke lever op til dem du har:0)
Når de nu har skiftet mundstykket en gang så er det jo bare at forsøge igen og igen hver gang det er slidt/dårligt..
Jeg ville ikke bruge de penge på en aeg - eller en obh eller en anden poseløs til omkring 1000.- du spilder dine penge.
Du vil have stor sligtage på din støvsuger og derfor vil den heller ikke holde på samme måde som hvis det var en etvær. med glatte gulve..
Ja poser koster - du får bare en bedre støvsuger - hvad vil du helst??
Lotte
tilføjet af

Dyson

Det er noget vrøvl at Dyson er særlig god tværtimod. Hvis du læser Tænks test af støvsugere kan du se at den er ret dårlig og tilmed meget dyr og meget støjende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.