9tilføjet af

Hjælp til hunde.

Hej.
Mig og min mand, vi kunne godt tænke os en hund til, og har allerede fundet ham. (En sød lille schæfer han hvalp), men her kommer vi til problemet vi vil spørge om, inden vi køber ham.
Fordi vi har allerede en han labrador, og han er 2 år nu.
Vil han kunne sammen med en ny schæfer han hvalp? Eller vil det give problemer? Vores labrador, Sammy, er en sød, rolig, og dejlig hund.
Håber i vil hjælpe os, da vi ikke er sikre, da de begge er forskellige racer, og begge hanenr?
Håber i vil hjælpe os.
Nadia og Allan. 🙂
tilføjet af

Ja.

Det tror jeg godt, de kan, de skal bare vænnes, stille og roligt, til hinanden, lære hinanden at kende, så skal det nok gå.
tilføjet af

Måske

Umiddelbart vil jeg ikke tro, at det er noget problem, vi har selv en lækker newfoundlænderhvalp på 7 mdr, i forbindelse med købet af ham har vi snakket med både opdrætter og vores hundetræner om, hvornår man egentlig bør købe hund nr 2.
De har begge sagt, at man bør vente til hund nr. 1 er omkring 2 år, for så er den over de værste hvalpenøkker og så får den nye hvalp mere ud af det.
Ud fra det burde det jo være det helt rigtige tidspunkt for jer, nu.
Om de to hunde kan sammen kan man vel aldrig vide 100% før man har oplevet det. Der kan sagtens være noget jalousi fra jeres labrador når den nye hvalp pludselig får en masse opmærksomhed, men det må man jo tage som det kommer :)
Held og lykke med hvalpekøb! [f]
Sqeeky
tilføjet af

nogle få regler

Hej
Det skal nok gå, bare i husker nogle få ting. Vi har her en schæfer på 5 år, en dansk/svensk gårdhund på 8 mdr og en kat på et par år. Begge hundene er tæver. Og det er gået forygende, vi har fået alle tre fra killing/hvalp. Da vi fik hvalpen, introducerede vi dem stille og roligt for hinanden. Efterfølgende kom schæferen med ud på gode, lange gåture, hvor den lille jo kun kunne klare små korte ture. Schæferen kom også ofte med ud og køre mens den lille blev hjemme ved én af os. Dét med at adskille dem havde den helt klare fordel at så kunne vi træne alene med den lille, og den store kunne føle sig som noget særligt fordi hun kom med.
Og sidst men ikke mindst så er det vigtigt at huske hakkeordenen. Når dyrene får mad er det altid den ældste først, hvis de skal noget f.eks. have tørret poter er det altid den gamle hund først. Sådan er det jo i naturen, og det virker....
Mange hilsner og held og lykke...🙂
Sanne
tilføjet af

Det er udemokratisk

Det må være den ene hund først den ene gang, og den anden hund først næste gang.
tilføjet af

hundepsykologi

Hej
Jeg er ikke sikker på at demokrati findes i hundes ordbog. Og jeg kan heller ikke se hvor og hvorfor demokrati skulle kommme ind i billedet. Nu hvor vores hvalp er blevet større er vi begyndt at skifte lidt, og det accepterer de begge to. Og vi mener at om et års tid, når de begge er voksne kan vi dele lige over, næsten....for der skal nok altid være en lille forskel. Men det skulle vi ikke prøve på for ½ år siden. Hvis vi f.eks. kom til at lukke den lille ind i bilen først nægtede schæferen at gå ind. Vi har ingen jalousi, men to velfungerende hunde som kan lege og hygge sammen, og give hinanden plads.....og holde sammen mod andre hunde...🙂
tilføjet af

Ja.. måske

Det vil de sansynligvis godt. Hvis i tager den lille nye til jer som en del af familien/flokken, så vil Sammy også sikkert tage ham til sig som en del af flokken.
Jo yngre hvalpen er, jo større sansynlighed er der for at det vil ende godt. Normalt gør voksne dyr ikke unger fortræd - men det kan selvfølgelig ikke udelukkes.
Det kommer selvfølgelig også an på hvordan Sammy normalt tager i mod andre hunde/hvalpe. Hvis han altid er venlig, vil han nok også være overfor jeres hvalp.

Vi har en hund. Det er en hunhund, og hun er snart 4 år. Så fik vi en killing, og det er endt med at hun næsten er bange for killingen.. Killingen er så også lidt strid, men hun finder sig i det, og går bare væk hvis hun bliver bokset på snuden af killingen.
Det endte godt, og det gør det somregel 😉
God fornøjelse.🙂
tilføjet af

1 ting til..

Lige en ting til. Det er vigtigt at Sammy ikke føler at i glemmer ham. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at hvis i nusser med den lille og den store kommer hen, så tal sødt til den, og giv den lige så meget opmærksomhed. Som der blev sagt før kender hunde ikke til demokrti, og den kender heller ikke til begrebet "at skiftes". Så tag den store først hver gang, og så den lille derefter.
Hvis i har Sammy oppe i sengen hver nat, så sørg for at ha stadig er det. Lad være med at tage den lille nye med derop og sig at der så ikke er plads til Sammy mere. Hvis de kan være der begge to er det fint, men ellers så lad sammy være der.
Hvis i ikke har ham oppe i sengen, så lad endelig være med at lade den lille komme der op. Det vil sikkert give jalousi hvis Sammy kan se at han ikke må, men den anden godt må.

I skal selvfølgelig være ekstra opmærksom på Sammy i perioden efter den lille nye. Hvis Sammy begynder at bide i ting mens i ser det, eller stjæle mad mens i ser det, så ignorer det. Lad være med at skælde ud! Han gør det for at få opmærksomhed og gøre opmærksom på at han synes at i har glemt ham. Giv ham noget mere opmærksomhed, og lad være med at pylre for meget om den nye, mens han ser det.
tilføjet af

Jeg vil

mene man gør hundene en tjeneste ved at følge derers hiraki. Om det er den højst rangerende der er ældst eller den yngeste. Det betyder ikke noget, men har man fundet ud af at ens hunde indbyrdes har fundet ud af hvem der er "størst", bør man følge trop og fodre den "største" først, børste den først osv. Det bør man gøre resten af deres levetid. Der kan blive indbyrdes problemer, hvis man piller ved deres "hakkeorden"
tilføjet af

Helt enig

Man gør ikke noget godt ved at gøre et stort nr. ud af hvalpen. Den ved jo ikke bedre. Hvorimod en "gamle" har vaner som den skal blive ved med at have. 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.