6tilføjet af

hjælp mig lige lidt.

min mand og jeg er meget unge, jeg er 19 og han er 21, vi har været sammen i 6 år nu, og vil købe hus sammen, men begge vores forældre har boet i lejlighed hele deres liv.
hvad skal man kigge efter når man køber hus...?
hvor mange forskellige udgifter er der...?
er det billigere at sidde i hus end i lejlighed...?
har i andre ting jeg har glemt at spørge om må i også gerne skrive det..
håber i kan hjælpe mig.
tilføjet af

lokation?

Hvor i landet?
tilføjet af

hvor i landet

vi vil helst bo i grenaa på djursland.
tilføjet af

Tal med din bank

Jeg tror du får mere ud af at gå ned i din bank og få jeres økonomivurderet. De vil fortælle jer, hvor meget i evt. kan låne til huskøbet og når i finder et interessant hus, så kan banken udregne et budget for jer, hvor alle udgifter osv. er indregnet i - på den måde får i bedre overblik. Det er under alle omstændigheder altid godt at sætte sig så billigt, at der er råd til at lave en "hus-opsparing" til udforudsete udgifter. Man kan jo ikke bare ringe efter viceværten, når der springer et vandrør osv...Så sæt jer ordentligt ind i tingene - og tal med banken - i stedet for en masse "kloge" mennesker som jeg selv...på sol-debatten....
tilføjet af

hus

det er aldrig billigt at selv eje sin bolig, går noget i stykker,køleskab, vinduer,tag.Så er der kun jer til at betale.Få banken til at sætte et budget op, og sæt jer billigere end de siger i kan.
Stol ikke alt for meget på tilsandsrapporten,brug øjnene grundigt.Den finder ikke alt,erfaring fra vores gamle hus og det nye.Følger der noget med huset,plæneklipper el.l få det skrifteligt. også selv om sælger er "flink.
Tag evt en hærdet håndværker med ud og kig.
Se på huset mange gange.Hav et øje på lokalplan, så der ikke lige pludselig skal være motorvej el tog i baghaven.Held og lykke.
tilføjet af

tak

tak for rådet, det vil vi følge.
tilføjet af

tak..

tak for rådene.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.