6tilføjet af

hjælp, kender du mørsø 2b classic brændeovn den med egernet ?

Hjælp søges til køb af brændeovn.
Vi har købt hus i 2 plan på 260 m2. i underetagen er der ca 195 m2, som vi gerne vil suplere med varme fra en brændeovn.
Huset består at stort køkken, 3 sammenhængende stuer i vinkel, samt en "vinter stue" ( tror jeg den kaldes med mursten ?) hvor der ER en brændeovn nede.
Vi skal derfor have en brændeovn mere sat op til at varme de tre stuer og køkkenet op.
Huset er fra 1916, robust og MEGET velholdt og virkelig passet på, godt isoleret.
Vi vil gerne have en fin gammel brændeovn, har kigget på en MORSØ CLASSIC 2B, med egern motiv og overbygning. den skulle kunne opvarme 150 m2, men det er en stråleovn.
Kender nogen denne ovn, og hvad synes du om den - er den effektiv, eller ej ?
HJÆLP så er du meget sød :)
tilføjet af

jeg kan ikke lige huske om dert er 2b

Hey familien har to sommer huse der bliver opvarmet af to MØRSØER det lille sommer hus er på 68 m2 men meget højt der klare en ca 20 x 50 MORSØ fint, i det andet står en noget større som er for stor til det lille sommerhus, den er ca 30 x 70 og den varmer et sommerhus oppe på ca 110 m2 men det er ikke isoleret ret godt men den klare det fint og det står i den ene ende af huset men det går rigtigt fint
En brand ovn må ikke stå for lavt da det soder så vælg ikke en for stor brand ovn
selv den lille er lige ved at være for stor til det lille sommerhus der er godt
isoleret
sørg for at der er godt trak i den fra skorstenen
håber du blev lidt kloger o",)
Mvh. Update
tilføjet af

Morsø - et godt valg.

Jeg ville nok ikke vælge den ellers smukke 2B-Classic hvis den skal bruges som primær varmekilde. Ganske vist kan den med overbygning varme op til 120m2, men når det er med strålevarme, så bliver der meget varmt lige omkring den og det tager noget tid før varmen breder sig til de andre rum.
Jeg har selv for 7 år siden købt en Morsø 2140, og den bruges som primær varmekilde. Faktisk har oliefyret ikke været tændt i snart 6 år. En el vandvarmer klarer brugsvandet. Model 2140 er en konvektionsovn og her opvarmer den 108 m2 i et plan uden problem.
Der er ingen tvivl om at 2B-Classic er meget smuk at se på, men jeg fra valgte den pga. den manglende komvektion. Om den kan varme op hos jer uden i bliver stegt i nærheden af den skal jeg ikke kunne svare på.
Har i overvejet model 3310 som er meget velegnet til at fyre med koks i❓Den kan rumme koks til 16 timers brændetid og opvarmer op til 120 m2. Husk på at når der fyres døgnet rundt, så skal der ikke fyres så kraftigt som hvis der kun tændes op om eftermiddagen. Skulle jeg købe ny brændeovn i dag blev det uden tvivl en 3310.
http://www.morsoe.com/dk/Produkter/Braendeovne/3310/Model_3310/Morsø+3310.htm
tilføjet af

Linket dur ikke.

tilføjet af

Næ det dur heller ikke.

tilføjet af

Morsø 2 B clasic

Jeg har brugt ovnen gennem mange år. På et tidspunkt fik jeg en Morsø 1 B som er en del større. Jeg har netop været heldig at få en 1 B igen. Det er en rigtig god ovn. Den æder ikke nær så meget brænde som den store 1 B gjorde. ( 1 B er iøvrigt gået ud af produktion ). Jeg har 6 forskellige brændeovne i mit hus lige i øjeblikket, jeg synes 2 B er et godt valg til en gammel bolig,
Mvh. Henrik
tilføjet af

hjælp, kender du mørsø 2b classic brændeovn den med egernet ?

Har du set på Heta Brændeovne, min onkel købte en ny fra denne forhandler www.thistedpejsebutik.dk og fik den til en god pris.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.