2tilføjet af

hestemøg som jordforbedrer?

jeg har en mark på 1,4 hektar som primært er silt dog med lidt sand i og jeg skal så vinterrug snarest, men jeg er bange for at jorden er for iltfattig så jeg vil prøve at sprede noget hestemøg ud over marken og bagefter pløje og harve og så vinterrug..
ville i foreslå hestemøg til dette formål?
jeg er ikke særlig interesseret i at bruge ikke-økologisk møg på min mark, men det er svært at finde noget økologisk møg i nærheden..
men hvis det er hestemøg er der vel lavere risiko for at de er blevet fodret med genmodificeret mad, og sprøjtet mod alle mulige sygdomme ligesom f.eks. mælkekøer har?
tilføjet af

hestemøg som jordforbedrer?

Det er absolut ikke noget jeg ved det fjerneste om, og jeg tror egentlig du burde stille spørgsmålene i et forum der er mere "landbrugsorienteret", altså et forum for og af landmænd.
Men ja, umiddelbart burde hestemøget være at foretrække, selvom jeg ikke kan finde tal for hvor meget GMO foder heste får/kan få.
Men køer, grise og kyllinger får op til 20% GMO foder, og det skulle da ikke undre mig at heste får lige så meget.
http://www.dr.dk/levnu/mad/kyllingeavler-forbrugere-er-ligeglade-med-om-dyrene-spiser-gmo-foder
Så er det bare med at finde nogle heste stutterier, som sikkert gerne vil af med deres møg, og hvis du selv tilbyder at fjerne det, er det nok næsten gratis.
Et lidt vildt alternativ, som kræver at du bor i nærheden af en zoologisk have, burde være elefant møg, som med stor sandsynlighed er uden de store mængder af GMO rester.
Men jeg ved faktisk ikke om zoologiske haver udleverer sådan noget, eller om det er omfattet af nogle karantæneregler eller lignende.
tilføjet af

hestemøg som jordforbedrer?

Jeg kan se at Givskud Zoo, selv benytter deres elefantmøg som gødning til deres egne arealer.
Men sådan en elefant leverer godt 80 kg i døgnet, så måske er du heldig at der bliver et læs i overskud?
http://www.givskudzoo.dk/Masser-af-m%C3%B8g.3581.aspx
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.