5tilføjet af

Herreløse killinger

Hej
Håber nogen kan hjælpe lidt her.
I nat hørte jeg en hjerteskærende kalden i min forhave så jeg gik ud med en lygte og fandt en lille forpjusket killing i en palme. Jeg tog den med ind, fodrede den, gav den vand osv (den var glubbende sulten). Tænker at det er en kat der var losset ud af en bil (meget almindeligt i dette land) for den var tam. Så gik der en times tid og så var der en frygtelig jammer igen og så var der sgu en mere. Den tog jeg også ind. De er tydeligvis søskende og lagde sig promte oven i hinanden. Nu dagen efter er de meget kælne, stadig meget sultne og de kalder hele tiden, men falder til ro ligeså snart man går ind til dem.
Tanken er at beholde dem begge, da vi i forvejen ville anskaffe os en eller to på et tidspunkt. Men hvordan gør man med sådan et par størrelser der skal vænnes til huset ?? Hvornår skal man lade dem komme rundt i huset/haven uden risiko for at de stikker af/bliver væk❓Lige nu er de på en overdækket terrasse men myggenet omkring. Problemet med at lade dem komme rundt i huset er at vi bor i troperne og derfor er der hverken vinduer eller døre i huset man kan lukke af.
Jeg vil tro de er omkring 10 uger gamle og de er renlige.
Well - søde og kælne er de, men meget magre. Håber nogen har erfaringer med sådan et par vagabonder ;-)
Mvh 1-2-3
tilføjet af

killinger

Her er et par link hvor du kan hente mere viden.
http://www.kattens-vaern.dk/
www.netdyrdokter.dk
Håber det kan bruges og held og lykke med de to små vagabonder
tilføjet af

Har du tænkt på...

At de kan være smuttet ud hjemmefra, og der faktisk er nogen der savner dem??? Jeg tror ikke folk, der ikke gider killingerne vil gøre dem tamme og renlige, for derefter at smide dem ud... Jeg vil foreslå dig, at hænge nogle små plakater op eller sætte en annonce i avisen, for at være på den sikre side... Vi har selv fået sådan en tilkommer-killing for et år siden. Vi satte annoncer i avisen og hængte plakater op, men der var ingen der henvendte sig, så vi beholdte den. VI ventede 6 mdr. med at lukke den ud, for at være sikker på, den ku finde ud af at komme tilbage. En god ide kunne også være at være ude SAMMEN med kattene i haven - det gjorde vi og den syns det var rigtigt sjovt. Selvom vi bor ud til en stor vej, så bliver hun her ved huset og nede i haven og der har aldrig været problemer :-) - NB: husk at ta dem til dyrlægen hurtigst muligt, for den slags katte fejler næsten altid et eller andet - vores havde øremidder og lopper da vi fik hende.
tilføjet af

Tillykke :-)

Hej 1-2-3.
Killinger skal helst være 12 uger gamle inden de tages fra deres mor, men hvis de er blevet smidt ud, så har de da været heldige at havne hos jer
:-)
Jeg havde en gammel kat, som fugerede som babysitter, da jeg fik min nuværende kat med hjem. Den nye kat var 12 uger, og jeg holdt den inde i 14 dage, før hun fik lov til at rende ud. Det kommer jo også meget an på hvor trafikeret der er der hvor I bor. Jeg bor langt ude på landet, og der er ingen farer der lurer fra den side... til gengæld er der jo ræven...
Kan du få fat i en ormekur? Og hvad med lopper? Det er jo nogen små krapyler, så jeg ved ikke hvordan man skal docere, kan du få kontakt med en dyrlæge?
Jeg har lige kigget på mit katteloppemiddel, der står at det ikke må anvendes på dyr under 8 uger, og på ormemidlet står bare noget om docering i forhold til kropsvægt.
Hvis ikke du kan få fat i en dyrlæge i landet hvor du er, så kan du måske maile til en herhjemme og få noget sendt ned?
Venlig hilsen P&C
tilføjet af

hvor er i henne?

du skriver om palmer, overdækket terrasse, og nævner at dumpede kattekillinger er almindelige i det land i bor i. Det er helt uvedkommende for historien - jeg er bare nysgerrig.
tilføjet af

Mange tak

... for jeres svar. Og jo der findes dyrelæger her i landet, så planen er at få dem tjekket, for de har givetvis både orm, mider osv.
Mht. om de mangles et sted har vi selvfølgelig tænkt på det og har forhørt os hos naboer. Men vi bor så det er mest sandsynligt at de er dumpet (det sker ofte - bare med helt små).
6 måneder kan vi ikke holde dem inde det er huset simpelthen for åbent til men en måneds tid går det vel.............
Og til den nysgerrige så bor vi i Mellemamerika
;-)
1-2-3
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.